KQS.store 3.7

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS.store 3.7

przez MK0304 » 2013 sie 12, Pn 14:01

Jeżeli już mowa o rozpakowywaniu na serwrze - Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się - na tej stronie można rozpakować plik zip na swoim serwerze
 
Posty: 59
Dołączył(a): 2009 sie 06, Cz 14:29
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 sie 12, Pn 18:18

MK0304 napisał(a):Jeżeli już mowa o rozpakowywaniu na serwrze - Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się - na tej stronie można rozpakować plik zip na swoim serwerze

Zasadniczo to można rozpakować archiwum ZIP z poziomu serwera FTP, trzeba sprawdzić czy serwer wspiera ten future. Tutaj jest opis co i jak:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sebp » 2013 sie 12, Pn 23:37

Ktoś testował integracje z Sendit?
U mnie działa tylko wersja sandbox. Po przełączeniu na produkcyjną nic się nie dzieje.
Avatar użytkownika
 
Posty: 134
Dołączył(a): 2012 wrz 19, Śr 21:49
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 wrz 04, Śr 20:15

sq5be napisał(a):
todus napisał(a):Ma ktoś problem w wersji 3.7 po poprawkach dodać nową kategorię w sklepie ?
Za cholerę nie chce mi dołożyć nowej kategorii.


U mnie w 3.7 dodawanie kategorii działa. Sprawdź w uprawnieniach administracyjnych może nie masz tam zaznaczonego odpowiedniego prawa.


Może się źle zrozumieliśmy.
Mogę dodawać dowolną ilość kategorii.
Są one widoczne w panelu administracyjnym gdzie mogę je podpiąć pod produkty.
Natomiast na sklepie te kategorie się nie pokazują - są niewidoczne.
Każda kategoria ma zaznaczone pole: "Widoczne dla odwiedzających".
Nie mogę tego pojąć...
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 wrz 05, Cz 06:46

todus napisał(a):Może się źle zrozumieliśmy.
Mogę dodawać dowolną ilość kategorii.
Są one widoczne w panelu administracyjnym gdzie mogę je podpiąć pod produkty.
Natomiast na sklepie te kategorie się nie pokazują - są niewidoczne.
Każda kategoria ma zaznaczone pole: "Widoczne dla odwiedzających".
Nie mogę tego pojąć...

Tak też zrozumiałem Twój problem. U mnie kategorie dodane (v.3.7) są widoczne na stronie sklepu.
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 wrz 06, Pt 10:20

Po ponownej aktualizacji kqs store z wersji 3.7 do wersji 3.7
wszystkie kategorie się pojawiają na sklepie.

Dodanie jednak nowych kategorii, zmiana ich nazwy,
przypisanie wielu kategorii do produktu nie
są ukazywane na sklepie. Baza jest uzupełniana, zmiany są widoczne
w PA. Ponowna aktualizacja silnika sklepu załatwia problem,
ale kiepskie to rozwiązanie...

Ma ktoś ideą co się może dziać ? Może to robić widget GG lub skrypt js ?
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez areczek » 2013 wrz 06, Pt 11:10

wydaje mi się że to może być jakiś problem z plikiem przechowującym zrzut kategorii z bazy, sprawdź:

czy plik /admin/tmp/kategorie.php ma CHMOD minimu 644 (ewentualnie sproobuj dać 755) i przejdź do administracji i zedytuj jakąś kategorię (np.: wyłącz/włącz którejś widoczność)

jak nie podziała usuń ten plik i odśwież sklep (kategorie zrzucą się z bazy do pliku)
Avatar użytkownika
 
Posty: 329
Dołączył(a): 2009 lip 07, Wt 18:33
Lokalizacja: Lubelskie
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 wrz 06, Pt 12:07

areczek napisał(a):wydaje mi się że to może być jakiś problem z plikiem przechowującym zrzut kategorii z bazy, sprawdź:

czy plik /admin/tmp/kategorie.php ma CHMOD minimu 644 (ewentualnie sproobuj dać 755) i przejdź do administracji i zedytuj jakąś kategorię (np.: wyłącz/włącz którejś widoczność)

jak nie podziała usuń ten plik i odśwież sklep (kategorie zrzucą się z bazy do pliku)


Zmieniłem CHMOD na 755 - nic.
Wyrzuciłem /admin/tmp/kategorie.php - wyłączona kategoria w PA wyłączyła się na sklepie.
Jednak na dalsze zmiany w PA w kategoriach sklep już nie reaguje.
Nie pojawił się też nowy plik /admin/tmp/kategorie.php
Przywróciłem stary plik /admin/tmp/kategorie.php - sytuacja jest jak na początku.

Wygląda na to, że silnik nie wprowadza zmian do pliku tymczasowego /admin/tmp/kategorie.php ?
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez areczek » 2013 wrz 06, Pt 22:15

a sprawdź jeszcze CHMODa w katalogu /admin/tmp/ (czyli ten w którym tworzony jest plik kategorie.php) powinien mieć 755 lub 777

... sprawdź czy nie skończyło Ci się miejsce na FTP (bo wtedy nie tworzy nowych plików z powodu braku miejsca) ... miałem taki przypadek ... :geek:
Avatar użytkownika
 
Posty: 329
Dołączył(a): 2009 lip 07, Wt 18:33
Lokalizacja: Lubelskie
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
cron