KQS.store 3.7

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

KQS.store 3.7

przez niebiesky » 2013 cze 20, Cz 19:51

Lista wprowadzonych modyfikacji

    -dodany moduł dokumentów magazynowych powiązany z funkcją backorder (zamawianie ponad dostępność)
    -dodana możliwość scalania zamówień
    -dodany podgląd koszyków klientów w PA
    -dodana możliwość nadania nazw dla poziomów cenowych (PA/Konfiguracja)
    -dodana możliwość przypisania produktu do dowolnej liczby kategorii (kolumny z kategoriami zostały usunięte z podstawowego arkusza CSV)
    -dodana zakładka 'Import / Eksport produktów - AKTUALIZACJA KATEGORII' umożliwiająca przydzielenie produktu do dowolnej liczby kategorii
    -dodana możliwość wyświetlenia symboli graficznych informujących o dostępnej ilości produktu (brak.png, malo.png, duzo.png), w konfiguracji możliwość określenia wartości granicznej pomiędzy mało, a dużo
    -dodana historia stanu magazynowego produktu z przewidywalnym terminem wyczerpania (PA/Produkty)
    -dodana możliwość określenia kolejności wyświetlania wartości cech i atrybutów
    -usunięty budzik dla zamówień z płatnością przy odbiorze
    -dodane automatyczne przekierowanie (301) na stronę główną po wpisaniu adresu nieistniejącego produktu oraz przekierowanie na prawidłowy adres jeśli odnośnik jest nieprawidłowy
    -dodana możliwość umieszczenia krótkiego opisu dla opcji cech produktów (konieczna modyfikacja szablonu graficznego)
    -dodana możliwość wyświetlenia kodów produktu oraz gwarancji w katalogu (konieczna modyfikacja szablonu graficznego)
    -dodana możliwość edycji standardowych wiadomości SMSapi
    -dodane edytowalne pole nazwy produktu przy jego kopiowaniu
    -dodana możliwość określenia wagi produktu w atrybutach (PA/Magazyn)
    -dodana możliwość wpisania kodów produktu w atrybutach (PA/Magazyn)
    -dodana integracja z Sendit.pl
    -dodana integracja z PlatformaRatalna.pl
    -szerokość robocza ekranu panelu administracyjnego zwiększona do 1200px
    -dodana możliwość drukowania zestawień miesięcznych faktur
niebiesky
 
Autor tematu

Re: KQS.store 3.7

przez redvan » 2013 cze 21, Pt 08:01

"Lubię to!"

Jeszcze gdyby było można do Wartości cech lub atrybutów dodawać krótki opis - byłoby rewelacyjnie.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: KQS.store 3.7

przez kaczmot » 2013 cze 21, Pt 09:10

Aktualizacja 3.7 z 3.6 po wpisaniu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj sięój sklep/update.php wywala u mnie http 500 bład wew serwera
Gdzie szukać przyczyny?
ver 3.6 działa normalnie
Pozdrawiam
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2013 maja 19, N 11:18
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez crazyjavier » 2013 cze 21, Pt 12:55

Cześć Wszystkim!
Nie jestem tu nowy, ale musiałem założyć nowe konto.
Mam problem z akutalizacja KQS.
Posiadałem kiedyś swoją stronę i domenę: humorek.net
miałem stworzonego maila dawid@humorek.net
i pod tego maila miałem wysyłane aktualizacje KQS.

Jednak nie przypilnowałem opłacenia domeny i stracilem domene oraz adres e-mail.
Pisalem wielokrotnie do KQS na maila, na gadu, ale bez zadnego odzewu. Czuje sie totalnie olany.

Jak mozna to odrkecic? jak sie z nimi skontaktowac?
Moze wyslac przelew na 1gr z prosba o kontakt w tej sprawie?
Dane rejestracyjne + info z faktury wysylalem, ale bez odzewu.

Co poradzicie mi w tej sytaucji?

Pozdrawiam
Dawid
crazyjavier
 
Autor tematu

Re: KQS.store 3.7

przez samo » 2013 cze 22, So 18:57

u mnie przy kopiowaniu produktu w kopi zeruje:
- stan magazynowy,
- wagę produktu
- gabaryty

oraz "Dostępność stała" zmienia się na "---------"

na tyle wychwyciłem jak narazie
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2010 lip 07, Śr 14:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez samo » 2013 cze 22, So 19:01

a jeszcze tak przy okazji zastanawia mnie już od poprzedniej wersji czemu mają służyć dodatkowe pola "Opis Produktu #2" i "Opis Produktu #3" ??
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2010 lip 07, Śr 14:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez areczek » 2013 cze 23, N 09:28

opis2 i 3 można wykorzystać na podstronie produktu gdy chcesz np.: wprowadzić krótki opis pojawiajacy się zaraz pod nazwą produktu a pełen opis gdzieś niżej

lub możesz to wykorzystać do przygotowania zakładek (tabów)
Avatar użytkownika
 
Posty: 329
Dołączył(a): 2009 lip 07, Wt 18:33
Lokalizacja: Lubelskie
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: KQS.store 3.7

przez Techtron » 2013 cze 25, Wt 21:10

Czy też tak macie, że przy ręcznym dodawaniu zamówienia, po wprowadzeniu danych kontrahenta zamiast przejść do wyboru klienta to wywala nas?
 
Posty: 120
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez samo » 2013 cze 25, Wt 21:22

u mnie pod tym względem ok
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2010 lip 07, Śr 14:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość
cron