KQS.store 3.7

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS.store 3.7

przez sebp » 2013 sie 05, Pn 23:02

Zaznacz w Ustawieniach:
Wyświetlaj ceny po rabacie klientom zarejestrowanym

W tym momencie klienci posiadający aktywne rabaty zobaczą ciekawą stronę sklepu. Jak ktoś może zweryfikować to będę wdzięczny.
Avatar użytkownika
 
Posty: 134
Dołączył(a): 2012 wrz 19, Śr 21:49
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 sie 06, Wt 09:47

sebp napisał(a):Zaznacz w Ustawieniach:
Wyświetlaj ceny po rabacie klientom zarejestrowanym

W tym momencie klienci posiadający aktywne rabaty zobaczą ciekawą stronę sklepu. Jak ktoś może zweryfikować to będę wdzięczny.


Ustawiłem tak jak podałeś, u mnie ta opcja nie działa, tzn. Cena po rabacie jest widoczna dopiero w koszyku, niezależnie czy ta opcja jest ustawiona czy nie.
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez uniflora » 2013 sie 07, Śr 08:06

Może ktoś się orientuje czy po aktualizacji są jakieś zmiany w bazach danych tak jak to miało miejsce ostatnio z galerią :?: Mam zsynchronizowany sklep z programem magazynowym SubiektGT i nie chcę, żeby komunikacja się rozsypała...
Avatar użytkownika
 
Posty: 22
Dołączył(a): 2012 cze 21, Cz 17:31
Lokalizacja: Zamość
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 sie 09, Pt 16:16

Ma ktoś problem w wersji 3.7 po poprawkach dodać nową kategorię w sklepie ?
Za cholerę nie chce mi dołożyć nowej kategorii.
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 sie 10, So 09:22

todus napisał(a):Ma ktoś problem w wersji 3.7 po poprawkach dodać nową kategorię w sklepie ?
Za cholerę nie chce mi dołożyć nowej kategorii.


U mnie w 3.7 dodawanie kategorii działa. Sprawdź w uprawnieniach administracyjnych może nie masz tam zaznaczonego odpowiedniego prawa.
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 sie 10, So 14:52

sq5be napisał(a):
todus napisał(a):Ma ktoś problem w wersji 3.7 po poprawkach dodać nową kategorię w sklepie ?
Za cholerę nie chce mi dołożyć nowej kategorii.


U mnie w 3.7 dodawanie kategorii działa. Sprawdź w uprawnieniach administracyjnych może nie masz tam zaznaczonego odpowiedniego prawa.


Mam wszystkie możliwe uprawnienia. Wszystkie kategorie sprzed aktualizacji są widoczne.
Mogę dołożyć nowe kategorie ale nie są one widoczne na sklepie.
Dołożenie nowej podkategorii do działającej kategorii nadrzędnej też się nie wyświetla.
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 sie 10, So 15:46

todus napisał(a):Mam wszystkie możliwe uprawnienia. Wszystkie kategorie sprzed aktualizacji są widoczne.
Mogę dołożyć nowe kategorie ale nie są one widoczne na sklepie.
Dołożenie nowej podkategorii do działającej kategorii nadrzędnej też się nie wyświetla.


Próbowałeś jeszcze raz przesłać pliki i zrobić ponowną aktualizację? Ja ładuję na serwer całe archiwum ZIP i dopiero tam je rozpakowuję, ale to wymaga konta z dostępem do konsoli. Wcześniej jednak jak ładowałem poszczególne pliki zdarzało się, że były problemy z niektórymi funkcjami. Taką zresztą procedurę w przypadku problemów zaleca producent. W każdym razie sprawdziłem u siebie, nowe kategorie główne i nowe podkategorie są wyświetlane.
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 sie 12, Pn 12:31

sq5be napisał(a):
todus napisał(a):Mam wszystkie możliwe uprawnienia. Wszystkie kategorie sprzed aktualizacji są widoczne.
Mogę dołożyć nowe kategorie ale nie są one widoczne na sklepie.
Dołożenie nowej podkategorii do działającej kategorii nadrzędnej też się nie wyświetla.


Próbowałeś jeszcze raz przesłać pliki i zrobić ponowną aktualizację? Ja ładuję na serwer całe archiwum ZIP i dopiero tam je rozpakowuję, ale to wymaga konta z dostępem do konsoli. Wcześniej jednak jak ładowałem poszczególne pliki zdarzało się, że były problemy z niektórymi funkcjami. Taką zresztą procedurę w przypadku problemów zaleca producent. W każdym razie sprawdziłem u siebie, nowe kategorie główne i nowe podkategorie są wyświetlane.


Kurczę tego nie potrafię zrobić.
Mógłbyś mnie naprowadzić o co chodzi z tą konsolą i rozpakowywaniem aktualizacji już na serwerze ?
Wszystkie wcześniejsze aktualizacje wrzucałem wcześniej przez ftp plik po pliku.
Do tej pory wszystko było ok.
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 sie 12, Pn 13:31

todus napisał(a):Kurczę tego nie potrafię zrobić.
Mógłbyś mnie naprowadzić o co chodzi z tą konsolą i rozpakowywaniem aktualizacji już na serwerze ?
Wszystkie wcześniejsze aktualizacje wrzucałem wcześniej przez ftp plik po pliku.
Do tej pory wszystko było ok.

Żeby można było z tego skorzystać twój hosting musi dawać taką możliwość. Wtedy po przysłaniu archiwum ZIP na serwer logujesz się poprzez ssh/telnet, możesz rozpakować pliki i skopiować do katalogu gdzie masz KQS. Jeżeli hosting na to nie pozwala, możesz poprosić support hostingu aby to dla ciebie zrobili. Spróbuj jednak ponownie pobrać aktualizację sklepu i dokonać aktualizacji tak jak robiłeś to dotychczas.
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
cron