KQS.store 3.7

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 wrz 07, So 17:24

areczek napisał(a):a sprawdź jeszcze CHMODa w katalogu /admin/tmp/ (czyli ten w którym tworzony jest plik kategorie.php) powinien mieć 755 lub 777

... sprawdź czy nie skończyło Ci się miejsce na FTP (bo wtedy nie tworzy nowych plików z powodu braku miejsca) ... miałem taki przypadek ... :geek:


Dzięki za próbę pomocy :)

Zajętość serwera 9%
CHMOD w katalogu /admin/tmp/ oraz wszystkie pliki w tym katalogu 777

Niestety żadnej poprawy nie ma...
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez areczek » 2013 wrz 07, So 18:24

a zerkałeś w DirectAdmin lub cPanel w logach serwera po próbie dodania kategorii czy jest jakiś błąd?
Avatar użytkownika
 
Posty: 329
Dołączył(a): 2009 lip 07, Wt 18:33
Lokalizacja: Lubelskie
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: KQS.store 3.7

przez todus » 2013 wrz 07, So 22:32

areczek napisał(a):a zerkałeś w DirectAdmin lub cPanel w logach serwera po próbie dodania kategorii czy jest jakiś błąd?


W hostingu home.pl mam podgląd logów serwera
- nie muszę używać odpłatnych DirectAdmin bądź cPanel.

Tylko nie bardzo wiem czy to jest błąd to co poniżej:
Przy wyłączeniu/włączeniu widoczności mam 3 zdarzenia (wpisy):

GET .../admin/edit.php?co=kategorie&akcja=widocznosc&id=182
.../admin/main.php?dz=kategorie"
GET .../admin/main.php?meNu=background
.../admin/main.php?dz=kategorie"
GET .../admin/main.php?dz=kategorie
.../admin/main.php?dz=kategorie"
Avatar użytkownika
 
Posty: 26
Dołączył(a): 2008 maja 13, Wt 20:40
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez kasiawin » 2013 wrz 17, Wt 21:43

Czy moglibyście zerknąć co może być przyczyną takiego błędu cyt.:

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/config.php' (include_path='.:/home/lib:/home/lib/php:/home/lib/pear:/home/lib/php/pear:/home/conf/lib:/usr/share/fpdf:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/users/atolclub/public_html/krainamydelek/connect_db.php on line 0

błąd pojawił się po aktualizacji 3.7 i występuje podczas zakupów przy próbie wyboru atrybutu.
Proszę o pomoc :oops:
Avatar użytkownika
 
Posty: 37
Dołączył(a): 2008 kwi 30, Śr 08:50
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez elczu » 2013 wrz 21, So 12:24

Sprawdź jakie różnice są między plikiem connect_db.php w wersji 3.7 i wersji 3.6. Spróbuj zrobić kopię bazpieczeństwa tego pliku i zastąp plikiem z wersji 3.6. Nie mówię, że na pewno pomoże, ale skoro nikt nie podpowiada, wypróbuj ten sposób.
Avatar użytkownika
 
Posty: 126
Dołączył(a): 2012 maja 05, So 12:39
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez OriAncient » 2013 wrz 26, Cz 11:30

Mam taki problem
Z wersji 3.5 chce przejść na 3.7
Aktualizacje przeprowadzam bez problemu nie podaje żadnego błędu.
Ale po aktualizacji znikają zdjęcia z ostatnio dodanych produktów. Tracone jest dopięcie produktu do kategorii.
Nie mogę dodać żadnego nowego produktu ze zdjęciem czy bez daje wynik

Wystąpił błąd przy dopisywaniu produktu.
Powrót

Moge edytować stare produkty ze zdjęciami i tu wynik edycji jest poprawny.
Te produkty które straciły zdjęcia przy probie dodania zdjęcia dają wynik nie dodana zdjecia nr 1

Ktoś się spotkał z takim problemem i go rozwiązał ?
Pozdrawiam
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2013 wrz 26, Cz 10:57
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez Blizniak2 » 2013 paź 02, Śr 09:47

Panowie,
Przenosiłem bazę sklepu do drugiego. Wcześniej utworzyłem oczywiście drzewo kategorii.
Bazę zaimportowałem z poziomu KQS i wszystko się przeniosło.

Problem w tym że nie przeniosły się przypisania kategorii do produktu.
Dodatkowo w panelu administracyjnym strasznie wolno działa listowanie produktów.

Co może być przyczyną? Bardzo proszę o pomoc!
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2008 lip 22, Wt 16:36
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez pixelator » 2013 lis 29, Pt 17:37

Witam,

jaka jest teraz ostatnia wersja sklepu kqs store?
Miałem kilka lat przerwy z korzystania ze sklepu a ostatnia jaką mam na dysku to 1.33
Niestety autor sklepu olał mnie na całego i pomimo wysłania wielu meili nie dostałem odpowiedzi i linku do ostatniej wersji sklepu. Tak Pan Krzysztof traktuje klientów. Aby tylko kupic program a potem całuj mnie w dupe.
Może ktoś mógłby mnie poratować pełną instalacją ostatniej wersji sklepu. Mam skany zakupionej licencji aby nie było że nie mam do tego żadnych praw autorskich. Bede zobowiazany za pomoc!!
Potrzebuje postawić sklep a na starszej wersji lepiej nie stawiać bo mineło już troche czasu od wydania wersji 1.33.
Pozdrawiam
Hubert
Avatar użytkownika
 
Posty: 19
Dołączył(a): 2008 lip 25, Pt 14:14
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez Techtron » 2013 lis 29, Pt 18:47

Obecnie to wersja 3.7

Każdy licencjonowany użytkownik dostaje mejla z aktualizacją i linkiem do pobrania.

Ja mam 2 licencje i podane 2 różne adresy email i na każdy przychodzi informacja.
 
Posty: 120
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
cron