KQS.store 3.7

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS.store 3.7

przez samo » 2013 cze 25, Wt 23:46

błąd zgłaszany w skrypcie przez mnie został już poprawiony Pana Krzysztofa po bezpośredniej informacji na maila admin@kqs.pl
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2010 lip 07, Śr 14:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez marpit » 2013 cze 26, Śr 12:48

Na FV w pdf nie generuje oryginał czy kopia
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: KQS.store 3.7

przez obuwiekent » 2013 cze 26, Śr 16:46

marpit napisał(a):Na FV w pdf nie generuje oryginał czy kopia


Obecnie nie ma już ustawowego obowiązku umieszczania na FV takiej informacji, więc pewnie dlatego się nie drukuje.
 
Posty: 28
Dołączył(a): 2012 lis 11, N 20:35
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez CptSimonini » 2013 cze 27, Cz 17:32

Po aktualizacji sklepu znikają grafiki koszyka, lupy i górnej grafiki na stronie głównej. Poza tym znikają pliki z katalogu download. Przy ostatniej aktualizacji też ten błąd występował.
 
Posty: 64
Dołączył(a): 2009 paź 08, Cz 21:11
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez redvan » 2013 cze 28, Pt 10:11

CptSimonini napisał(a):Po aktualizacji sklepu znikają grafiki koszyka, lupy i górnej grafiki na stronie głównej. Poza tym znikają pliki z katalogu download. Przy ostatniej aktualizacji też ten błąd występował.


W paczkach aktualizacyjnych są ikonki które podczas wgrywania nadpisujesz - i te obecne ikonki ksozyka sa zastapione tymi standardowymi - po prostu przed wrzuceniem plikow na serwer usun ikonki koszyka z katalogu img by nie nadpisywały istniejących.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 lip 01, Pn 13:00

Waluty:
Błąd związany z walutami, występuje również na stronie demo w kqs.pl. Jeżeli ustawimy walutę produktu na inną niż PLN to po zapisaniu produktu (w przypadku dodawania nowego produktu) i próbie jego edycji następuje przeliczenie ceny na PLN, jednocześnie waluta pozostaje bez zmian. Kolejne edycje powodują kolejne przeliczenia zatem cena rośnie z każdą edycją produktu :) Sytuacja dotyczy również cen promocyjnych, hurtowych i gradacji.
Jeżeli używanie cen w walutach obcych bądźcie ostrożni.

Faktury proforma:
Sklep nie powinie już generować dokumentów o nazwie "Faktura proforma" i tak rzeczywiście jest w sytuacji gdy proforma jest pobierana z odnośnika (wtedy w nazwie jest po prostu "Proforma" nadal jednak nazwa "Faktura proforma" występuje w dokumencie przesyłanym jak PDF.

Forma zapłaty:
Na fakturach i proformach widnieje w tej rubryce "Przelew" niezależnie od wybranej formy płatności (błąd ten dotyczy też wcześniejszych wersji sklepu).
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez sq5be » 2013 lip 01, Pn 13:06

obuwiekent napisał(a):
marpit napisał(a):Na FV w pdf nie generuje oryginał czy kopia


Obecnie nie ma już ustawowego obowiązku umieszczania na FV takiej informacji, więc pewnie dlatego się nie drukuje.

Takiego obowiązku nie ma już od kilku lat. Ostatnio natomiast (od 1.01.2013) w nazwie faktury powinno być tylko "Faktura" bez dodatkowego określenia np. VAT, proforma, etc. Innymi słowy jeżeli klient dostanie dokument np. Faktura proforma 1/01/2013 to może go sobie zaksięgować jako pełnoprawną fakturę o numerze proforma 1/01/2013.
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2009 wrz 16, Śr 13:36
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

statystyka osób na stronie

przez zylion » 2013 lip 02, Wt 11:04

Po aktualizacji do 3.7 statystyki osób na stronie są błędnie liczone. Ilość osób on line prezentowana w PA jest dwukrotnością rzeczywistej ilości na stronie. Przebadane na równoległych wersjach jak i z GA.
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2011 kwi 16, So 20:58
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: KQS.store 3.7

przez Techtron » 2013 lip 02, Wt 19:48

Też mi się wydaje że nagle się zrobiło dużo, może liczy booty, lub czas jest wydłużony.
 
Posty: 120
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 21:24
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron