Dyskusje o Pffshop przeniesione z innego tematu
Re: pffshop - skrypt sklepu
Lesiu napisał(a):Nie chcialbym tu bronic...
Ja też nie chciałbym tu nikogo bronić, bo nigdy nic nie kupiłem, ani w sklepie KQS, ani Pffshop i zapewne nigdy nie kupię, gdyż po prostu nie kupuję niczego w sklepach internetowych. I raczej wnerwia mnie to że gdy szukam jakiś informacji w sieci to na pierwszej stronie są same sklepy, a dopiero druga dziesiątka zawiera to co chciałem znaleźć.
Ale widzisz golumnw skoro wystarczy Pffshop-a załadować towarem i już masz klientów to już jest lepszy od KQS-a gdyż jak sam powiedziałeś musiałeś włożyć jakąś tam pracę w pozycjonowanie.
Do Lesia, "Pan Tomasz" swoje my swoje, ale przecież to właśnie ów Pan Tomasz zaczął krytykę skryptu KQS więc niech teraz wytłumaczy na czym oparł swą teorię.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wybaczcie, ale dyskusja jest non stop jałowa. Gratuluję świetnych pozycji. Gratuluję rozumienie hasła pozycjonowanie i pozycjonowanie long-tail. Gratuluję. Gratuluję. Gratuluję.
Nie wiem co mnie skusiło, żeby się wdawać w dyskusję. Wybaczcie, że będę bezpośredni - ale, żeby dyskusja miała sens, to obie strony muszą wiedzieć o czym rozmawiają. Lesiu spróbował wskazać Wam, że nie o tym jest rozmowa. Ale cały czas do Was to nie trafia... Przykre.
KQS jest wspaniałe. Jakbym sam otwierał sklep, to na pewno wybrałbym właśnie to oprogramowanie. Ale darujcie już - nie porównujcie go z produktem, który stworzyła moja firma i z powodzeniem sprzedaje. Bo to zupełnie inny typ usługi. Skierowany do zupełnie innego Klienta. Z resztą popatrzcie na swoje sklepy oparte o KQS (ktoś miał jakiś sklep z oczkami wodnymi bodaj, teraz ten tenisowy), oraz na kilka naszych ostatnich realizacji. No z całym szacunkiem - troszkę inny świat (chodzi mi o stronę graficzną).
Nie wiem co mnie skusiło, żeby się wdawać w dyskusję. Wybaczcie, że będę bezpośredni - ale, żeby dyskusja miała sens, to obie strony muszą wiedzieć o czym rozmawiają. Lesiu spróbował wskazać Wam, że nie o tym jest rozmowa. Ale cały czas do Was to nie trafia... Przykre.
KQS jest wspaniałe. Jakbym sam otwierał sklep, to na pewno wybrałbym właśnie to oprogramowanie. Ale darujcie już - nie porównujcie go z produktem, który stworzyła moja firma i z powodzeniem sprzedaje. Bo to zupełnie inny typ usługi. Skierowany do zupełnie innego Klienta. Z resztą popatrzcie na swoje sklepy oparte o KQS (ktoś miał jakiś sklep z oczkami wodnymi bodaj, teraz ten tenisowy), oraz na kilka naszych ostatnich realizacji. No z całym szacunkiem - troszkę inny świat (chodzi mi o stronę graficzną).
Nie można edytować 
Popatrzcie na strukturę XHTML, popatrzcie na użycie mod_rewrite, popatrzcie na znaczniki w kodzie. Co ja mam porównywać... Z całym szacunkiem, ale są rzeczy, o których się nie mówi, bo to jest cenna wiedza. (to odnośnie krytyki tego cudownego i najbardziej seofriendly oprogramowania jakim jest KQS)
Popatrzcie na strukturę XHTML, popatrzcie na użycie mod_rewrite, popatrzcie na znaczniki w kodzie. Co ja mam porównywać... Z całym szacunkiem, ale są rzeczy, o których się nie mówi, bo to jest cenna wiedza. (to odnośnie krytyki tego cudownego i najbardziej seofriendly oprogramowania jakim jest KQS)
Pffshop napisał(a):Wybaczcie, ale dyskusja jest non stop jałowa.
No właśnie, czekam na konkrety...
Pffshop napisał(a):
Z resztą popatrzcie na swoje sklepy oparte o KQS (ktoś miał jakiś sklep z oczkami wodnymi bodaj, teraz ten tenisowy), oraz na kilka naszych ostatnich realizacji. No z całym szacunkiem - troszkę inny świat (chodzi mi o stronę graficzną).
jest wiele swiatów - każdy ma swój : Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Wasze grafy całkiem ciekawe...ale rozmowa nie o grafice.Tutaj kazdy ma swoja taka jaką chce a przede wszystkim głównie robioną przez siebie a nie przez profesjonalistów.
Te robione przez profesjonalistów kosztują u KQS 1200 zł
...jeszcze jesli chodzi o tabele ktore sa w sklepie - nie problem przebudowac wszystkiego na DIV : Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
"nie porównujcie go z produktem, który stworzyła moja firma i z powodzeniem sprzedaje. Bo to zupełnie inny typ usługi. Skierowany do zupełnie innego Klienta"
to po co do jasnej ch* zawaracasz Pan głowę, jak nie jesteśmy tym klientem???
co parę dni zaglądam w tę dyskusję i ciągle to samo... już dawno ktoś chciał zobaczyć porównanie funkcjonalności, we jakiejś tabelce na przykład... i co??
oczywistym jest, że się Pan tu zapisał w nadziei na klientów a nie dla zabawy. skoro tak to trzeba trochę pracy włożyć..
to po co do jasnej ch* zawaracasz Pan głowę, jak nie jesteśmy tym klientem???
co parę dni zaglądam w tę dyskusję i ciągle to samo... już dawno ktoś chciał zobaczyć porównanie funkcjonalności, we jakiejś tabelce na przykład... i co??
oczywistym jest, że się Pan tu zapisał w nadziei na klientów a nie dla zabawy. skoro tak to trzeba trochę pracy włożyć..
Muszę się wtrącić 
Moim zdaniem pffshop jest świetny, ale jest nieporównywalnie droższym rozwiązaniem od KQS. Zdecydowanie nie jestem w stanie powiedzieć czy jest lepszy.
Natomiast pisanie o dwóch światach to przesada. KQS jest banalny w edycji od strony graficznej i jak nie trudno się zorientować większość użytkowników projektuje te sklepy samemu a efekty są lepsze lub gorsze. Realizacje które Pan przedstawił są dobre natomiast jakoś na kolana nie powalają ot po prostu są dobre ale przeciętne, sklepy jakich wiele w sieci. Powiem więcej jedyny z pokazanych realizacji sklep który ma (oczywiście moim zdaniem) dobrze dobraną kolorystykę to eSenior.com.pl
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to niekoniecznie musi być wina firmy - bo przecież wdrożenia są robione pod klienta. Innego świata nie widzę a jedynie przeciętność polskiego eCommerce.
Będę też bronił pffshop bo jeśli chodzi o pozycjonowanie (na którym się nie znam) to wygląda to faktycznie obiecująco, kod jest czysty, skrypt szybki - powstaje jednak pytanie czy przy tylu funkcjonalnościach jak w przypadku KQS będzie równie różowo. Nie wiem, nie znam się i znać się nie muszę ale ciekaw jestem.
KQS jest rozwiązaniem dobrym i tanim. Pff jest rozwiązaniem dobrym i droższym, ale czy profesjonalnym? Może jak zobaczę wdrożenie w którym sklep połączony jest z funkcjonalnościami tworzącymi społeczność wokół sklepu czy też czymkolwiek co wyróżni pff z tłumu to będę piał z zachwytu - na razie to jest dokładnie ta sama półka co KQS - oczywiście skrypty różnią się między sobą (funkcjonalności, zakodowanie skryptu, cena, itd.) tylko nie widzę tego innego świata.
Na koniec dodam, że jestem bardzo zainteresowany i w momencie gdy będzie mnie na to stać (mam nadzieję, że niebawem
) to zwrócę się o wycenę bo produkt jest ciekawy a ceny nie są makabrycznie wyśrubowane.
Proszę też się nie zrażać do tego forum czy jego użytkowników, będzie Pan atakowany, dyskusja będzie jałowa - ale dzięki takim dyskusją można poznać firmę.
Życzę powodzenia i mam nadzieję, że będzie okazja do rozmów przy wdrażaniu
Póki co muszę wreszcie ruszyć skrypt KQS, ehh ale mi się nie chce 
Moim zdaniem pffshop jest świetny, ale jest nieporównywalnie droższym rozwiązaniem od KQS. Zdecydowanie nie jestem w stanie powiedzieć czy jest lepszy.
Natomiast pisanie o dwóch światach to przesada. KQS jest banalny w edycji od strony graficznej i jak nie trudno się zorientować większość użytkowników projektuje te sklepy samemu a efekty są lepsze lub gorsze. Realizacje które Pan przedstawił są dobre natomiast jakoś na kolana nie powalają ot po prostu są dobre ale przeciętne, sklepy jakich wiele w sieci. Powiem więcej jedyny z pokazanych realizacji sklep który ma (oczywiście moim zdaniem) dobrze dobraną kolorystykę to eSenior.com.pl
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to niekoniecznie musi być wina firmy - bo przecież wdrożenia są robione pod klienta. Innego świata nie widzę a jedynie przeciętność polskiego eCommerce.
Będę też bronił pffshop bo jeśli chodzi o pozycjonowanie (na którym się nie znam) to wygląda to faktycznie obiecująco, kod jest czysty, skrypt szybki - powstaje jednak pytanie czy przy tylu funkcjonalnościach jak w przypadku KQS będzie równie różowo. Nie wiem, nie znam się i znać się nie muszę ale ciekaw jestem.
KQS jest rozwiązaniem dobrym i tanim. Pff jest rozwiązaniem dobrym i droższym, ale czy profesjonalnym? Może jak zobaczę wdrożenie w którym sklep połączony jest z funkcjonalnościami tworzącymi społeczność wokół sklepu czy też czymkolwiek co wyróżni pff z tłumu to będę piał z zachwytu - na razie to jest dokładnie ta sama półka co KQS - oczywiście skrypty różnią się między sobą (funkcjonalności, zakodowanie skryptu, cena, itd.) tylko nie widzę tego innego świata.
Na koniec dodam, że jestem bardzo zainteresowany i w momencie gdy będzie mnie na to stać (mam nadzieję, że niebawem
Proszę też się nie zrażać do tego forum czy jego użytkowników, będzie Pan atakowany, dyskusja będzie jałowa - ale dzięki takim dyskusją można poznać firmę.
Życzę powodzenia i mam nadzieję, że będzie okazja do rozmów przy wdrażaniu
Pffshop napisał(a):Witam ponownie,
Ale cały czas nie dowiedziałem się dlaczego zakładając swój sklep podjęliście tak niedobrą decyzję (od strony pozycjonowania), dalej w nią brniecie, a z drugiej strony wszyscy staliście się specjalistami od SEO? Mi jest łatwo zarzucić brak konkretów, bo jestem sprzedawcą. Natomiast Państwo nie potraficie odpowiedzieć na moje bardzo proste pytanie.
Tomasz Michalski - Grupa PFF
Skoro jest ktoś sprzedawcą - fajnie jeśli zna kilka zasad
- nie sprzedawajmy na negatywnych emocjach,
- nie mówimy że konlurencja jest do d...
- nie mówmy że ktoś kto kupił inny produkt jest niepoważny bodź ma kłopoty z mózgiem,
- sprzedawanie na zasadzie kupuj bo będzie droższe jest też marną zachętą - tym bardziej że kupujemy seo friendly kota w worku.
itd. itd. itd....
Uzytkownicy KQS są też handlowcami - robą bilanse i kalkulacje. Moje wniski na pdstawie ogladanych próbek są niestety nie sklaniające do zakupu PFFshop
1) grafika w prezentowanych sklepach (tak jak napisał to juz jeden z kolegów) jest przeciętna - nawet w kilku przypadkach bardziej, niż darmowa w skórka w sstore.
2) lista funkcjonalności podana na stronie zblizona do skryptu OSC lub podobnych - rzadnej innowacyjności
3) przytoczony przykład pozycjonowania na szczątkową frazę - juz skomentowany
4) prośba o porównanie listy funkcji - cisza....
5) cena
Skoro kolego Tomaszu chcesz sprzedawać swój produkt - zachęć - zrób promocje dla uzytkowników KQS, którzy zmienią lub postawią nowy sklep na PFFshop (tak jak robią to inne firmy chcące pozyskać klienta). Czasy trudne - trzeba niestety się napracować żeby sprzedać.
pozdrawiam i życzę elastyczności
Szanowny Panie Tomaszu,
Cóż jest mocno zdziwiony Pana wypowiedziami, rady kolegi powyżej radzę brać na poważnie i do serca. Jak zauważyli koledzy powyżej nie w taki sposób się zdobywa klientów - ale cóż nie nam Pan uczyć.
Poświęciłem trochę czasu na zapoznanie się z Państwa ofertą - i tak jak się spodziewałem nie powaliła mnie ona na kolana.
Po pierwsze ad seo - na waszej stronie podajecie jakieś śmieszne produkty które sa na pierwszym miejscu google
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
cóz chwalenie się wynikiem na 1 miejscu na 88 odpowiedzi to chyba lekka przesada
to ja Panu podam takie przykłady:
jest to jedynie kilka przykładów na bardzo popularne frazy.
I nie jest tak jak napisał Lesiu - poprostu dziwi mnie pewność Pana Tomasza odnośnie seo ich produktu kiedy mają takie wyniki.
dalej idąc przeszukałem waszą stronę i co znalazłem - ledwie kilka realizacji - nie macie więcej ? czy się nie chwalicie?
co do grafiki - bez nawiązanie do oceny waszych grafik, temat dyskutowany na tym forum milion razy - jest to dyskusja z typu o wyższości świąt bożegonarodzenia nad świetami wielkiejnocy. jedni uważają, że warto inni że nie. cóż moim zdaniem grafiki nie ma żadnego wpływu na sprzedaż - wystarczy popatrzyć na gigantów rynku - proste strony praktycznie bez grafiki.
na koniec - jesli chce Pan nam przedstawić oprogramowanie to prosimy o listę funkcji, liste realizacji itp.
Cóż jest mocno zdziwiony Pana wypowiedziami, rady kolegi powyżej radzę brać na poważnie i do serca. Jak zauważyli koledzy powyżej nie w taki sposób się zdobywa klientów - ale cóż nie nam Pan uczyć.
Poświęciłem trochę czasu na zapoznanie się z Państwa ofertą - i tak jak się spodziewałem nie powaliła mnie ona na kolana.
Po pierwsze ad seo - na waszej stronie podajecie jakieś śmieszne produkty które sa na pierwszym miejscu google
cóz chwalenie się wynikiem na 1 miejscu na 88 odpowiedzi to chyba lekka przesada
to ja Panu podam takie przykłady:
jest to jedynie kilka przykładów na bardzo popularne frazy.
I nie jest tak jak napisał Lesiu - poprostu dziwi mnie pewność Pana Tomasza odnośnie seo ich produktu kiedy mają takie wyniki.
dalej idąc przeszukałem waszą stronę i co znalazłem - ledwie kilka realizacji - nie macie więcej ? czy się nie chwalicie?
co do grafiki - bez nawiązanie do oceny waszych grafik, temat dyskutowany na tym forum milion razy - jest to dyskusja z typu o wyższości świąt bożegonarodzenia nad świetami wielkiejnocy. jedni uważają, że warto inni że nie. cóż moim zdaniem grafiki nie ma żadnego wpływu na sprzedaż - wystarczy popatrzyć na gigantów rynku - proste strony praktycznie bez grafiki.
na koniec - jesli chce Pan nam przedstawić oprogramowanie to prosimy o listę funkcji, liste realizacji itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości