Dyskusje o Pffshop przeniesione z innego tematu

Dyskusje o oprogramowaniu Pffshop, nie pasujące bezpośrednio do pozostałych kategorii

Re: pffshop - skrypt sklepu

przez radek170777 » 2009 mar 09, Pn 11:50

Lesiu napisał(a):Nie chcialbym tu bronic...

Ja też nie chciałbym tu nikogo bronić, bo nigdy nic nie kupiłem, ani w sklepie KQS, ani Pffshop i zapewne nigdy nie kupię, gdyż po prostu nie kupuję niczego w sklepach internetowych. I raczej wnerwia mnie to że gdy szukam jakiś informacji w sieci to na pierwszej stronie są same sklepy, a dopiero druga dziesiątka zawiera to co chciałem znaleźć.

Ale widzisz golumnw skoro wystarczy Pffshop-a załadować towarem i już masz klientów to już jest lepszy od KQS-a gdyż jak sam powiedziałeś musiałeś włożyć jakąś tam pracę w pozycjonowanie. ;)

Do Lesia, "Pan Tomasz" swoje my swoje, ale przecież to właśnie ów Pan Tomasz zaczął krytykę skryptu KQS więc niech teraz wytłumaczy na czym oparł swą teorię.

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Pffshop » 2009 mar 09, Pn 19:17

Wybaczcie, ale dyskusja jest non stop jałowa. Gratuluję świetnych pozycji. Gratuluję rozumienie hasła pozycjonowanie i pozycjonowanie long-tail. Gratuluję. Gratuluję. Gratuluję.

Nie wiem co mnie skusiło, żeby się wdawać w dyskusję. Wybaczcie, że będę bezpośredni - ale, żeby dyskusja miała sens, to obie strony muszą wiedzieć o czym rozmawiają. Lesiu spróbował wskazać Wam, że nie o tym jest rozmowa. Ale cały czas do Was to nie trafia... Przykre.

KQS jest wspaniałe. Jakbym sam otwierał sklep, to na pewno wybrałbym właśnie to oprogramowanie. Ale darujcie już - nie porównujcie go z produktem, który stworzyła moja firma i z powodzeniem sprzedaje. Bo to zupełnie inny typ usługi. Skierowany do zupełnie innego Klienta. Z resztą popatrzcie na swoje sklepy oparte o KQS (ktoś miał jakiś sklep z oczkami wodnymi bodaj, teraz ten tenisowy), oraz na kilka naszych ostatnich realizacji. No z całym szacunkiem - troszkę inny świat (chodzi mi o stronę graficzną).

przez Pffshop » 2009 mar 09, Pn 19:19

Nie można edytować :(

Popatrzcie na strukturę XHTML, popatrzcie na użycie mod_rewrite, popatrzcie na znaczniki w kodzie. Co ja mam porównywać... Z całym szacunkiem, ale są rzeczy, o których się nie mówi, bo to jest cenna wiedza. (to odnośnie krytyki tego cudownego i najbardziej seofriendly oprogramowania jakim jest KQS)

przez zsedc » 2009 mar 09, Pn 20:34

Pffshop napisał(a):Wybaczcie, ale dyskusja jest non stop jałowa.

No właśnie, czekam na konkrety...

przez redvan » 2009 mar 09, Pn 20:46

Pffshop napisał(a):
Z resztą popatrzcie na swoje sklepy oparte o KQS (ktoś miał jakiś sklep z oczkami wodnymi bodaj, teraz ten tenisowy), oraz na kilka naszych ostatnich realizacji. No z całym szacunkiem - troszkę inny świat (chodzi mi o stronę graficzną).

jest wiele swiatów - każdy ma swój : Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Wasze grafy całkiem ciekawe...ale rozmowa nie o grafice.Tutaj kazdy ma swoja taka jaką chce a przede wszystkim głównie robioną przez siebie a nie przez profesjonalistów.

Te robione przez profesjonalistów kosztują u KQS 1200 zł

...jeszcze jesli chodzi o tabele ktore sa w sklepie - nie problem przebudowac wszystkiego na DIV : Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez pieluszkarnia » 2009 mar 10, Wt 12:12

"nie porównujcie go z produktem, który stworzyła moja firma i z powodzeniem sprzedaje. Bo to zupełnie inny typ usługi. Skierowany do zupełnie innego Klienta"

to po co do jasnej ch* zawaracasz Pan głowę, jak nie jesteśmy tym klientem???

co parę dni zaglądam w tę dyskusję i ciągle to samo... już dawno ktoś chciał zobaczyć porównanie funkcjonalności, we jakiejś tabelce na przykład... i co??

oczywistym jest, że się Pan tu zapisał w nadziei na klientów a nie dla zabawy. skoro tak to trzeba trochę pracy włożyć..

przez Radek » 2009 mar 10, Wt 12:57

Muszę się wtrącić ;-)
Moim zdaniem pffshop jest świetny, ale jest nieporównywalnie droższym rozwiązaniem od KQS. Zdecydowanie nie jestem w stanie powiedzieć czy jest lepszy.

Natomiast pisanie o dwóch światach to przesada. KQS jest banalny w edycji od strony graficznej i jak nie trudno się zorientować większość użytkowników projektuje te sklepy samemu a efekty są lepsze lub gorsze. Realizacje które Pan przedstawił są dobre natomiast jakoś na kolana nie powalają ot po prostu są dobre ale przeciętne, sklepy jakich wiele w sieci. Powiem więcej jedyny z pokazanych realizacji sklep który ma (oczywiście moim zdaniem) dobrze dobraną kolorystykę to eSenior.com.pl
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to niekoniecznie musi być wina firmy - bo przecież wdrożenia są robione pod klienta. Innego świata nie widzę a jedynie przeciętność polskiego eCommerce.

Będę też bronił pffshop bo jeśli chodzi o pozycjonowanie (na którym się nie znam) to wygląda to faktycznie obiecująco, kod jest czysty, skrypt szybki - powstaje jednak pytanie czy przy tylu funkcjonalnościach jak w przypadku KQS będzie równie różowo. Nie wiem, nie znam się i znać się nie muszę ale ciekaw jestem.

KQS jest rozwiązaniem dobrym i tanim. Pff jest rozwiązaniem dobrym i droższym, ale czy profesjonalnym? Może jak zobaczę wdrożenie w którym sklep połączony jest z funkcjonalnościami tworzącymi społeczność wokół sklepu czy też czymkolwiek co wyróżni pff z tłumu to będę piał z zachwytu - na razie to jest dokładnie ta sama półka co KQS - oczywiście skrypty różnią się między sobą (funkcjonalności, zakodowanie skryptu, cena, itd.) tylko nie widzę tego innego świata.

Na koniec dodam, że jestem bardzo zainteresowany i w momencie gdy będzie mnie na to stać (mam nadzieję, że niebawem :D ) to zwrócę się o wycenę bo produkt jest ciekawy a ceny nie są makabrycznie wyśrubowane.
Proszę też się nie zrażać do tego forum czy jego użytkowników, będzie Pan atakowany, dyskusja będzie jałowa - ale dzięki takim dyskusją można poznać firmę.
Życzę powodzenia i mam nadzieję, że będzie okazja do rozmów przy wdrażaniu ;-) Póki co muszę wreszcie ruszyć skrypt KQS, ehh ale mi się nie chce :D

przez grzejan » 2009 mar 10, Wt 13:59

Pffshop napisał(a):Witam ponownie,

Ale cały czas nie dowiedziałem się dlaczego zakładając swój sklep podjęliście tak niedobrą decyzję (od strony pozycjonowania), dalej w nią brniecie, a z drugiej strony wszyscy staliście się specjalistami od SEO? Mi jest łatwo zarzucić brak konkretów, bo jestem sprzedawcą. Natomiast Państwo nie potraficie odpowiedzieć na moje bardzo proste pytanie.
Tomasz Michalski - Grupa PFF

Skoro jest ktoś sprzedawcą - fajnie jeśli zna kilka zasad
- nie sprzedawajmy na negatywnych emocjach,
- nie mówimy że konlurencja jest do d...
- nie mówmy że ktoś kto kupił inny produkt jest niepoważny bodź ma kłopoty z mózgiem,
- sprzedawanie na zasadzie kupuj bo będzie droższe jest też marną zachętą - tym bardziej że kupujemy seo friendly kota w worku.
itd. itd. itd....

Uzytkownicy KQS są też handlowcami - robą bilanse i kalkulacje. Moje wniski na pdstawie ogladanych próbek są niestety nie sklaniające do zakupu PFFshop
1) grafika w prezentowanych sklepach (tak jak napisał to juz jeden z kolegów) jest przeciętna - nawet w kilku przypadkach bardziej, niż darmowa w skórka w sstore.
2) lista funkcjonalności podana na stronie zblizona do skryptu OSC lub podobnych - rzadnej innowacyjności
3) przytoczony przykład pozycjonowania na szczątkową frazę - juz skomentowany
4) prośba o porównanie listy funkcji - cisza....
5) cena

Skoro kolego Tomaszu chcesz sprzedawać swój produkt - zachęć - zrób promocje dla uzytkowników KQS, którzy zmienią lub postawią nowy sklep na PFFshop (tak jak robią to inne firmy chcące pozyskać klienta). Czasy trudne - trzeba niestety się napracować żeby sprzedać.

pozdrawiam i życzę elastyczności

przez golumnw » 2009 mar 11, Śr 11:18

Szanowny Panie Tomaszu,
Cóż jest mocno zdziwiony Pana wypowiedziami, rady kolegi powyżej radzę brać na poważnie i do serca. Jak zauważyli koledzy powyżej nie w taki sposób się zdobywa klientów - ale cóż nie nam Pan uczyć.
Poświęciłem trochę czasu na zapoznanie się z Państwa ofertą - i tak jak się spodziewałem nie powaliła mnie ona na kolana.
Po pierwsze ad seo - na waszej stronie podajecie jakieś śmieszne produkty które sa na pierwszym miejscu google
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
cóz chwalenie się wynikiem na 1 miejscu na 88 odpowiedzi to chyba lekka przesada :lol:
to ja Panu podam takie przykłady:
jest to jedynie kilka przykładów na bardzo popularne frazy.
I nie jest tak jak napisał Lesiu - poprostu dziwi mnie pewność Pana Tomasza odnośnie seo ich produktu kiedy mają takie wyniki.
dalej idąc przeszukałem waszą stronę i co znalazłem - ledwie kilka realizacji - nie macie więcej ? czy się nie chwalicie?
co do grafiki - bez nawiązanie do oceny waszych grafik, temat dyskutowany na tym forum milion razy - jest to dyskusja z typu o wyższości świąt bożegonarodzenia nad świetami wielkiejnocy. jedni uważają, że warto inni że nie. cóż moim zdaniem grafiki nie ma żadnego wpływu na sprzedaż - wystarczy popatrzyć na gigantów rynku - proste strony praktycznie bez grafiki.

na koniec - jesli chce Pan nam przedstawić oprogramowanie to prosimy o listę funkcji, liste realizacji itp.

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości