Dyskusje o Pffshop przeniesione z innego tematu

Dyskusje o oprogramowaniu Pffshop, nie pasujące bezpośrednio do pozostałych kategorii

Re: pffshop - skrypt sklepu

przez Pffshop » 2009 mar 03, Wt 13:16

Witam ponownie,

Być może jestem totalnym beztalenciem marketingowym. Ale od marketingowej papki wolę szczerość i pisanie rzeczowych argumentów.
Ja rozumiem, że sprzedawca zawsze stoi pod ścianą i czeka na obstrzał. Tak to tutaj mniej-więcej wygląda. Podałem konkretne argumenty dlaczego KQS jest słaby (a co za tym większość Państwa sklepów) i zadałem jakieś pytanie. W odpowiedzi dowiedziałem się, że jestem z Gdańska (nieprawda) i nie mam talentu do reklamowania produktu (pewnie tak).

Ale cały czas nie dowiedziałem się dlaczego zakładając swój sklep podjęliście tak niedobrą decyzję (od strony pozycjonowania), dalej w nią brniecie, a z drugiej strony wszyscy staliście się specjalistami od SEO? Mi jest łatwo zarzucić brak konkretów, bo jestem sprzedawcą. Natomiast Państwo nie potraficie odpowiedzieć na moje bardzo proste pytanie.

Raz jeszcze powtórzę (wiadomo, nie znam się, bo jestem sprzedawcą) - pozycjonowanie jakie może zaoferować dobre oprogramowanie to pozycjonowanie szerokie. Jeśli ktoś pisze o pozycjonowaniu haseł typu prezenty, bielizna itp pokazuje, że nie ma zupełnie pojęcia na temat zabiegów związanych z marketingiem w systemach wyszukiwania. Tym samym wątek oczerniania artykułu na naszej stronie sugeruję zakończyć, bo dziwnym trafem na forum.optymalizacja.com nasze oprogramowanie jest polecane przez osoby zajmujące się profesjonalnie (podobnie jak Państwo) pozycjonowaniem stron.

Pozdrawiam,
Tomasz Michalski - Grupa PFF

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez AurorA » 2009 mar 03, Wt 17:55

Pffshop napisał(a):
Natomiast Państwo nie potraficie odpowiedzieć na moje bardzo proste pytanie.

Pan powinien odpowiadać na pytania a nie je zadawać i przy odpowiedzi warto założyć że nie wszyscy którzy przeczytają odpowiedź są idiotami. Właśnie zamówiłem sklep KQS i mogę się założyć że będzie na pierwszych miejscach wyszukiwania na fraz dla jakich chcę. Nie twierdzę że dla Pffshop by tak nie było, ale mimo wielu negatywnych opinii o KQS po przeczytaniu tego forum wybrałem właśnie to oprogramowanie.

przez radek170777 » 2009 mar 04, Śr 16:46

Z tego co zrozumiałem to mając domenę z RP 3 może 4 stawiając sklep wraz z towarami na Pffshop i nie robiąc nic więcej, po około tygodniu mogę się spodziewać pierwszych klientów ? Natomiast gdybym ten sam efekt chciał osiągnąć w KQS to musiał bym dość dużo czasu i wysiłku włożyć w pozycjonowanie i aby nadal się utrzymywać na jednym z pierwszych miejsc w googlach najlepiej było by zatrudnić człowieka od pozycjonowania ?

Hmmm...

przez junki » 2009 mar 04, Śr 17:05

Pffshop napisał(a):Tym samym wątek oczerniania artykułu na naszej stronie sugeruję zakończyć, bo dziwnym trafem na forum.optymalizacja.com nasze oprogramowanie jest polecane przez osoby zajmujące się profesjonalnie (podobnie jak Państwo) pozycjonowaniem stron.

Jak sam zauważyłeś większość tutaj wypowiadających się osób nie oczernia oprogramowania a artykuł - który naprawdę uwłacza wam jako firmie. Zróbcie/pokażcie przykładowy produkt dla którego w G będzie przynajmniej parędziesiąt tysięcy wyświetleń. Czy na PiO chwalą oprogramowanie które jak pisz jest dobre do pozycjonowania (nie używam go więc nie wiem jak jest w rzeczywistości) czy chwalą artykuł ?

Pffshop napisał(a):Ale cały czas nie dowiedziałem się dlaczego zakładając swój sklep podjęliście tak niedobrą decyzję (od strony pozycjonowania), dalej w nią brniecie,

Czy parę lat temu sprzedawaliście już oprogramowanie sklepu jeżeli tak - dlaczego wówczas was nie znalazłem - być może skorzystałbym. A obecnie jak większość jestem przyzwyczajony do KQSa i nie mam ochoty bawić się w przenoszenie na inne oprogramowanie. Chyba że ktoś zaproponuje korzystne warunki z oprogramowaniem o porównywalnej funkcjonalności.

przez Pffshop » 2009 mar 04, Śr 21:17

Firma powstała w 2004. Wtedy zajmowaliśmy się wyłącznie oprogramowaniem dedykowanym. Mogliśmy Ci założyć dowolny sklep :) Tylko koszta oczywiście były wielokrotnie większe niż cena wspomnianego wcześniej produktu gotowego.

radek170777 napisał(a):Z tego co zrozumiałem to mając domenę z RP 3 może 4 stawiając sklep wraz z towarami na Pffshop i nie robiąc nic więcej, po około tygodniu mogę się spodziewać pierwszych klientów ? Natomiast gdybym ten sam efekt chciał osiągnąć w KQS to musiał bym dość dużo czasu i wysiłku włożyć w pozycjonowanie i aby nadal się utrzymywać na jednym z pierwszych miejsc w googlach najlepiej było by zatrudnić człowieka od pozycjonowania ?

Tak użytkowniku radek170777, doskonała interpretacja.
A co do zatrudnienia osoby od pozycjonowania. Jeśli jest dobra, to zawsze polecam Klientom tego typu usługi.

przez grzejan » 2009 mar 06, Pt 23:25

Kolego Tomaszu - Pffshop możliwe że jest super - jednak ma dużą wadę - cenę. Biorąc pod uwagę koszty wdrożenia grafiki - bilans wychodzi niestety korzystnie tylko dla autorów Pffshop.
Oprogramowanie KQS biorąc pod uwagę stosunek cena - jakość - jest najlepszym obecnie rozwiązaniem. Sklep z grafiką wyniesie około 1500 zł - powstaje różnica ponad 2000 zł które - jestem przekonany - wydane na szeroko rozumiane pozycjonowanie, pozostawią daleko w tyle równolegle postawiony sklep na skrypcie Pffshop. Cud się nie wydarzy.
Lista funkcjonalności KQS jest bardzo długa i co jakiś czas rozbudowywana, obsługa sklepu stosunkowo prosta - oto powody, dla którego użytkownicy KQS nie są masowymi klientami Pffshop - proponuje przemyśleć ceny, zrobić i udostępnić porównanie funkcji skryptów KQS i Pffshop - wtedy może oferta będzie ciekawa.

przez Pffshop » 2009 mar 08, N 16:16

Ceny do dołu? :)
My świadczymy usługę full-service. Klient ma pieniądze, wie czego chce (a jeśli nie, to musi mieć ich jeszcze więcej - chodzi o to, że potem dojdzie jeszcze masa drobnych poprawek i zmian) i my mu to dokładnie przygotowujemy.

KQS - sprzedaje licencję i baw się z nią sam. Co to znaczy? Mamy zupełnie innego odbiorcę. Mój Klient sobie sam nie wdroży szablonu, bo nie wie czym jest XHTML. Mój Klient wie natomiast co jest efektem końcowym, ale nie ma czasu się z tym bawić. Szuka profesjonalnej i wiarygodnej firmy, która mu to przygotuje i na wszystkie usługi wystawi jedną fakturę VAT.

Naszą konkurencją to nie jest Shoper czy KQS. To jest epro czy Sunweb. Rozwiązania sporo droższe, ale skierowane do innego klienta. Na tle tych rozwiązań wypadamy cenowo bardzo korzystnie.

przez golumnw » 2009 mar 09, Pn 10:57

Mam pytanie do przedstawiciela sklepu - skoro KQS jest taki do bani jeśli chodzi o pozycjonowanie to jak wielu z nas udaje się byc w top 10 w googlach?
na zapytanie sklep tenisowy
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
4 pozycja i to przy niewielkim nakładzie pracy.

przez Lesiu » 2009 mar 09, Pn 11:23

Nie chcialbym tu bronic Pana Tomasza, ale widze, ze On mowi o jednym, a taki golumnw o czyms zupelnie innym. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, wiec przestancie zadawac pytania w stylu "skoro KQS sie tak zle pozycjonuje to dlaczego na hasle ... jestem w czolowce?".
Lesiu

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość