allegro

Marketing wirusowy, social marketing, blogowanie, wymiana kodów i bonów rabatowych, sprzedaż powiązana Cross Selling, Up Selling, google analytics i inne statystyki, bazy adresowe i newsletter

allegro

przez kulbi » 2008 maja 01, Cz 22:24

Kto korzysta z allegro i czy wychodzi wam na + z ich prowizjami?, powinni wymyśleć jakiś darmowy portal aukcyjny, ja zamierzam na allegro na stonie przedmiotu umieścić maila a w nim adres strony wyróżniony np. biuro@JakasFirma.pl

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: allegro

przez firmaAdamet » 2008 maja 02, Pt 00:13

ja. wychodzi na +. darmowy jest Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się albo swistak.pl -> zobacz na aukcjostat.pl. (zawsze to dodatkowe linki do stron z naszymi produktami i posrednio do sklepow no i rozpoznawanie marki)

Wyroznienie maila moze skutkowac usunieciem aukcji, nie jest to zabronione w regulaminie, ale niktorzy admini podciagaja to pod reklame w opise aukcji.... zalezy wiec to tylko od twojej konkurencji jak czesto beda Cie zglaszac.
firmaAdamet

przez junki » 2008 maja 02, Pt 07:34

jak dla mnie allegro to tylko sprzedaż okazyjna, obsługa serwisu bardzo mnie denerwuje i coraz mniej tam sprzedaje.

teraz jeszcze wprowadzili ograniczenia i na stronie o mnie nie będzie można mieć linka do własnego sklepu.

przez autoracing » 2008 maja 06, Wt 23:24

Ja na allegro handluję na prawdę okazjonalnie. Wystawiam kilka aukcji na których daję bezpośrednie linki do mojego sklepu. Kilku klientów dzięki allegro zyskałem. Ale prowizje są dobijające. Traktuję to raczej jako dodatkową formę reklamy. A do obsługi aukcji używam sello. Przydatny programik, chociaż trzeba się przyzwyczaić do niego.

przez redvan » 2008 maja 06, Wt 23:33

autoracing napisał(a):Ja na allegro handluję na prawdę okazjonalnie. Wystawiam kilka aukcji na których daję bezpośrednie linki do mojego sklepu. Kilku klientów dzięki allegro zyskałem. Ale prowizje są dobijające. Traktuję to raczej jako dodatkową formę reklamy. A do obsługi aukcji używam sello. Przydatny programik, chociaż trzeba się przyzwyczaić do niego.

Twoje aukcje sa niezgodne z regulaminem allegro. Zakazane jest wstawianie linkow w aukcji do miejsc gdzie prowadzi sie takze sprzedaz. Dozwolone odnosniki w aukcji to tylko do podstron z rozszezeniem opisu np. regulaminu swojej aukcji czy tez opisu sprzedawanego produktu.

Widocznie jesli aukcji ci nie uwalili, to znaczy ze masz bardzo słabą konkurencje na allegro i powinienes pomyslec o wiekszej sprzedazy.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez autoracing » 2008 maja 08, Cz 20:48

Możliwe, ale już nie raz spotkałem się z linkami do sklepów na aukcjach. W sumie to nawet nie widziałem, że to "nielegalka" 8-)

przez Techtron » 2008 maja 08, Cz 22:10

Allegro denerwuje z cenami, prowizja za wystawienie, sprzedaz... jeszcze trochę i prowizja za zalogowanie się będzie.
Czesc sprzedajacych zaniza ceny, co tez bardzo denerwuje, wtedy wogóle nie podchodzę do sprzedaży.

Sprzedaje tam tylko to co mi zostalo i sie chce pozbyc :)

Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez learoyd » 2008 maja 09, Pt 08:15

Ceny na allegro są zabójcze, konkurencja ogromna, prowizje również...
Ale z drugiej strony jest to naprawdę dobra reklama, i tak traktuję allegro
Oprócz tego pozyskałem tam kilku klientów z mojego miasta, którzy polecają mnie swoim znajomym (a sprzedaję od lutego)
Na interesujące mnie słowa kluczowe (które są również w temacie aukcji - "tanie ulotki kraków") moja strona jest teraz na 3 stronie w googlu a otwarcie sklepu miałem kilka dni temu.

poza tym cos jednak zarobiłem, niewiele w stosunku do nakładu pracy ale zawsze coś, przynajmniej nie dokładałem

przez learoyd » 2008 maja 09, Pt 08:16

a co do subasty... nie wiedziałem ze sklepy KQS są takie popularne :D można zintegrować sklep z subastą.
Robił to ktoś? działa?

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości