allegro
Re: allegro
Techtron napisał(a):Albo "ani be ani me ani kukuryku" czyli wylicytuje i cisza. A ty się domyślaj czy będzie przelew, czy pobranie, a może zamiast paragonu to faktura, poczta / kurier.
święta prawda, a potem dzwonią czego nie ma jeszcze paczki u niego !!!
dlatego ja wszystko staram się dokładnie opisać, aukcje są długie ale później mam "plecy" jak jakiś dzieciak dzwoni z pretensjami, pytam czy przeczytał opis aukcji tak wszystko wyjaśnione i zawsze miękną i chcą ugodowo załatwić sprawę.
kto z was korzysta ze sklepów allegro, myślę że jest to porażka, chcą może przejąć jeszcze rynek sklepów internetowych
kulbi napisał(a):kto z was korzysta ze sklepów allegro, myślę że jest to porażka, chcą może przejąć jeszcze rynek sklepów internetowych
ja nawet tego nie ruszam...Zmienili regulamin allegro ze nie mozna juz podawac adrsu do swojego sklepu po to tylko, by sprzedający kozystali z tych sklepow gdyz tam jest mozliwosc podania adresu sklepowego. Chcą sie nachapać kasy.
Pamietam jakie mieli ceny na samym poczatku...troszke przesadzili i po miesiacu czy dwoch zmniejszyli...teraz niby sa to promocyjne ceny za wystawianie i prowizje choc pewnie tak zostanie juz na stałe.
-

- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
maja juz ceneo i istore.
Mysle ze jednak rynek podzieli sie tak: duze sklepy internetowe (agito hoopla komputronik merlin...) i reszta (wszsytkiego rodzaja auckje bazarowe, popierdulkowe sklepiki ktore beda powstawac jednego dnia a drugiego niknac itp...)i to sie skupi wlasnei w Allegro...
Moim marzeniem jest zostac duzym sklepem
Mysle ze jednak rynek podzieli sie tak: duze sklepy internetowe (agito hoopla komputronik merlin...) i reszta (wszsytkiego rodzaja auckje bazarowe, popierdulkowe sklepiki ktore beda powstawac jednego dnia a drugiego niknac itp...)i to sie skupi wlasnei w Allegro...
Moim marzeniem jest zostac duzym sklepem
-
firmaAdamet
kulbi napisał(a):kto z was korzysta ze sklepów allegro, myślę że jest to porażka, chcą może przejąć jeszcze rynek sklepów internetowych
Sklep Allegro to jedynie uzupełnienie oferty w ramach aukcji Allegro. Posiadam sklep allegro w trzech firmach i szczerze jest to ten pomysł, który mi się naprawdę spodobał (jest ich na Allegro niewiele).
Wbrew nazwie to nie jest sklep internetowy a rozszerzenie możliwości Allegro. Na "normalnych aukcjach" "KupTeraz" mam produkty dobrze sprzedające się, natomiast do sklepu wstawiam to czego normalnie ze wzgledu na małe zainteresowanie nie wstawiłbym na Allegro.
Efekt niesamowity! Okazało się, że są produkty co do których się myliłem, zaczęły się sprzedawać produkty ekstremalnie drogie. Dzięki sklepom na Allu w jednej kategorii już prawie podwoiłem zyski, w drugiej sklep jeszcze raczkuje.
Natomiast jeśli chodzi o sklepy internetowe to tutaj skok bedzie ale poprzez platforme iStore. Pewnie i tutaj spora część tortu trafi w rece QXL. Łączenie promocji Ceneo Allegro PayU PayBack iStore będzie przyciągać klientów, zobaczymy jak QXL to rozegra
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
ja sklep allegro wykorzystuje w przeciwnym kierunku
wystawiam w sklepach allegro tylko te najbardziej sprzedajne produkty i robię do nich promocję za 12 zeta
efekt: produkt widoczny jest przez 30 dni promowany (taka sama cena co za 14 dniowy promowany) i automatyczne wznawianie aukcji
wystawiam w sklepach allegro tylko te najbardziej sprzedajne produkty i robię do nich promocję za 12 zeta
efekt: produkt widoczny jest przez 30 dni promowany (taka sama cena co za 14 dniowy promowany) i automatyczne wznawianie aukcji
kulbi napisał(a):ja sklep allegro wykorzystuje w przeciwnym kierunku
Można i tak. Jednak trzeba pamiętać, że towar ze sklepu nie jest widoczny w kategoriach Allegro, jedynie jeżeli klient wejdzie już do Twojego sklepu lub poprzez wyszukiwarkę znajdzie twój sklepowy towar.
Wszystko się zgadza, mam nadzieję że to dobrze policzyłeś, bo owszem cena za wystawienie jest dużo mniejsza, natomiast prowizja za sprzedaż w sklepie jest już dużo wyższa niż na aukcjach "normalnych".
Dlatego po wszystkich obliczeniach wyszło mi, że towary które się dobrze sprzedają opłaca się wystawiać na normalnych aukcjach (dodatkowo ściągają klientów do "sklepu Allegro" i towarów o mniejszej zbywalności).
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
może i tak ale i tak za prowizję nie płacę ani grosza 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość