Wersja 1.32

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 1.32

przez KrzysztofSzmelter » 2010 lip 17, So 12:01

Może mi Pan założyć konto pocztowe na swoim serwerze?

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Major » 2010 lip 17, So 12:03

Tak mogę zaraz wyśle panu dane na PW

przez kasiawin » 2010 lip 17, So 12:06

KrzysztofSzmelter napisał(a):Sprawdzone pod:

Mozilla Thunderbird
Klient pocztowy systemu Windows
Webmail
Squirrelmail
Gmail
poczta.o2.pl

Wszystkie powyższe prawidłowo odczytują wiadomość zakodowaną w standardzie base64.

Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam - sugerowany jest błąd programu odbierającego pocztę z serwera? Ja korzystam z Microsoft Outlook i krzaki nadal są po aktualizacji do 1.32. Co w takim razie zrobić w konfiguracji programu pocztowego aby było prawidłowo? Prosimy o podpowiedź.

przez Major » 2010 lip 17, So 12:06

Proszę podać email na który wyślę dane do poczty. Sprawa wyglada tak że na serwerze wiadomosc jest dobrze wyswietla ale jak sciagnie do programu to juz jest zle

przez KrzysztofSzmelter » 2010 lip 17, So 12:08

Major napisał(a):Proszę podać email na który wyślę dane do poczty. Sprawa wyglada tak że na serwerze wiadomosc jest dobrze wyswietla ale jak sciagnie do programu to juz jest zle

admin@kqs.pl

przez Seavolv » 2010 lip 18, N 09:38

Major napisał(a):Proszę podać email na który wyślę dane do poczty. Sprawa wyglada tak że na serwerze wiadomosc jest dobrze wyswietla ale jak sciagnie do programu to juz jest zle

No ale skoro na serwer przychodzą poprawne wiadomości to musi być problem z odbieraniem tej wiadomości przez klienta poczty, sprawdzaliście na innych klientach? Na innych komputerach? Proponował bym jeszcze wyłączyć filtrowanie wiadomości przez antywirusa a najlepiej na czas odbierania najlepiej go wyłączyć całkowicie i zobaczyć może to antywir.

Autor tematu

przez czapka » 2010 lip 18, N 17:37

Witajcie!

W ostatnim czasie kilku klientów zwróciło mi uwagę, że mimo zaznaczania atrybutu podczas zakupu (rozmiar, kolor etc) nie pojawia się on w koszyku, a w konsekwencji nie dociera do mnie.

Postanowiłem wykorzystać aktualizację, aby poradzić sobie i z tym problemem. W konsekwencji po zaktualizowaniu oprogramowania do wersji 1.32 problem nie ustał, natomiast pojawiły się nowe kłopoty:

1. przestała działać wyszukiwarka ("Strona o podanym adresie nie istnieje")
2. wybierając atrybuty towar nie trafia do koszyka, tylko wraca do strony głównej

Przywróciłem program do wersji 1.29 i wszystko wróciło do normy, poza tym, że teraz po złożeniu zamówienia, będąc w koszyku zakupów i wysyłając zamówienie pojawia się komunikat "Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie"

Proszę o pomoc

Tomasz, Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez Seavolv » 2010 lip 18, N 18:11

Zobacz tu Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się co prawda nie podane jest rozwiązanie ale może napisz do tego użytkownika to ci odpisze jak się z tym uporał.

Autor tematu

przez czapka » 2010 lip 19, Pn 12:20

Nie pomogło :-(
Myślałem że wystarczy backup danych, ale też nie pomogło.

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość