Punktowy Program Lojalnościowy

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Re: Punktowy Program Lojalnościowy

przez ZooSklep » 2008 sie 06, Śr 15:38

Widzę, że w temacie zmian cisza..Albo kqs ma wolne i odpoczywa w ciepłych krajach albo zapomniał o Nas..

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez pieluszkarnia » 2008 sie 06, Śr 17:57

ja też jestem chętny!

oczywiście przeczytałem dyskusję na temat "bycia frajerem" i rzeczywiście warto by to sensownie rozwiązać. Z drugiej strony jeżeli zbierze się np. 10-15 osób, to już moge zostać tym frajerem a mieć Program Punktowy. Proponuję może zrobić jednak gdzieś oficjalną listę chętnych i zobaczymy.

przez ZooSklep » 2008 sie 06, Śr 22:19

pieluszkarnia napisał(a):ja też jestem chętny!

oczywiście przeczytałem dyskusję na temat "bycia frajerem" i rzeczywiście warto by to sensownie rozwiązać. Z drugiej strony jeżeli zbierze się np. 10-15 osób, to już moge zostać tym frajerem a mieć Program Punktowy. Proponuję może zrobić jednak gdzieś oficjalną listę chętnych i zobaczymy.

Jak będzie 10-15 osób to tez w to moge wejśc. .Kulbi, Junki, zrobicie jakaś liste :?:

Autor tematu

przez junki » 2008 sie 07, Cz 07:12

wstępna lista w drugim poście tego tematu

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez ambergraff » 2008 sie 07, Cz 13:03

pbas napisał(a):
pbas napisał(a):3) Do KQSa zgłasza się klient, który chce ten moduł kupić. KQS go sprzedaje i ja z tego tytułu otrzymuję 50%

W rozmowie z Junkim wyszła jedna mała modyfikacja tego punktu - prowizja byłaby wypłacana do momentu spłacenia kosztu wytworzenia modułu. Czyli nawiązując do powyższego przykładu, po 20-tej sprzedaży modułu X, osoba finansująca powstanie modułu, przestaje otrzymywać prowizję.

W przypadku gdy powstanie modułu finansuje kilka osób, prowizja dzielona byłaby proporcjonalnie. Przykładowo:

1) Powstanie modułu finansuje 5 osób. Koszt modułu to 1000zł netto, czyli 200zł na człowieka
2) Koszt sprzedaży modułu to 100zł, które dzielimy na 6 części - pięciu finansujących + KQS. Kwota na jednego to 16,66zł (zaokrąglenia na korzyść KQSa)
3) Po sprzedaży 12 licencji na ten moduł, finansujący przestają otrzymywać prowizję - cały zysk idzie dla KQSa

Jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem i jeśli w takiej formie miałoby to wyglądać to chętnie się przyłączę.

PS. Pozdrawiam wszystkich po dłuższej urlopowej przerwie. :D

przez marpit » 2008 sie 25, Pn 13:53

No więc wracając do tematu i warunków KQS to osoby pytają się jak ten moduł będzie działał. Więc mam prośbę do KQS o dokładne przedstawienie działania modułu ze strony klienta i admina sklepu. Wtedy chyba łatwiej zbierzemy listę chętnych.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez ZooSklep » 2008 sie 25, Pn 15:52

marpit napisał(a):No więc wracając do tematu i warunków KQS to osoby pytają się jak ten moduł będzie działał. Więc mam prośbę do KQS o dokładne przedstawienie działania modułu ze strony klienta i admina sklepu. Wtedy chyba łatwiej zbierzemy listę chętnych.

Popieram.. :)

Autor tematu

przez pieluszkarnia » 2008 sie 25, Pn 17:59

ja też

przez marpit » 2008 sie 30, So 08:12

I co na to KQSProjekt?
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości