jaki SERWER działa bez problemów?

Wszystko o serwerach oraz domenach internetowych

Re: jaki SERWER działa bez problemów?

przez firmaAdamet » 2008 kwi 30, Śr 17:59

ja sie zastanawiam nad serwerem dedykowanym.

na Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się sa ciekawe... tanie jak barszcz i co dziwne opinie w internecie calkiem pochlebne... co myslicie?
firmaAdamet

SERWERY

przez kulbi » 2008 maja 01, Cz 22:35

na jakich serwerach macie sklepy i jak się sprawują

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: SERWERY

przez kulbi » 2008 maja 01, Cz 22:38

Ja obecnie działam na linuxpl.com i uważam że jest to dobry serwer, łatwy panel admina, obsługuje IonCube, szybki kontakt z administracją serwera, wcześniej miałem na nazwa.pl lecz mają zbyt drogo i czasami były z nimi problemy, z linuxpl narazie nie miałem problemów, czas pokaże

Re: SERWERY

przez firmaAdamet » 2008 maja 01, Cz 23:50

Kulbi... w sumie tez sie nad nimi zastanawiam.... ale czy mozna zaufac firmie, ktora sprzedaje sklep internetowy ... KQS.store (moze to jest jakas nadzieje ze sklep bedzie aktualizowany?) ? :)

Ja mam na superhost.pl duzo ludzi narzeka na ten hosting ja nie. Boje sie jednak bo planuje kampanie reklamowa i 10 000 produktow.. chyba mnie czeka serwer dedykowany ;]
firmaAdamet

przez kulbi » 2008 maja 02, Pt 10:36

nawet nie wiedziałem że linuxpl.com sprzedają kqs.store :), ale serwery mają dobre i szybkie (2 razy szybsze niż webd.pl i tańsze)

przez Zuluseq » 2008 maja 07, Śr 08:46

junki napisał(a):
radek170777 napisał(a):Ja mam sklep postawiony na Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się i działa bez problemów.

coś te ceny za niskie
długo tam jesteś, jak z obsługą, backupami ?

Ja też jestem na linuxpl.com już od paru ładnych lat
mam tam też kilka sklepów kqs

Linuxpl.com ma kilka zalet:
- tani
- dostęp do shell, crontab, mysqldump (co jest odpowiedzią na Twoje pytanie - backup automatycznie co wieczór sam się robi)
- Linux + Apache (!)

Wady:
- czasem admini stwierdzą, że warto przenieść serwer w inne miejsce, albo padnie karta sieciowa - wtedy na chwilke jest przerwa w działaniu.

przez marpit » 2008 maja 07, Śr 09:33

kulbi napisał(a):nawet nie wiedziałem że linuxpl.com sprzedają kqs.store :), ale serwery mają dobre i szybkie (2 razy szybsze niż webd.pl i tańsze)
Akurat co do webd i linux to też to mogę potwierdzić. Webd to porażka a linuxa to już mam chyba kilka miesięcy i czasami są małe problemy, ale przy tej cenie nie można narzekać. Ogólnie serwer szybko chodzi.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez Gratis » 2008 maja 07, Śr 15:17

Ja cały czas jestem wierny nazwa.pl działa bez zarzutu, kontakt całą dobę i ogólnie super.
Niestety nie korzystałem z innego hostingu dlatego nie mogę ich porównywać...

Z chęcią dowiem się jakie są opinie tych którzy przesiedli się z nazwy na inny hosting. Czy ktoś z Was korzysta z hostingu dedykowanego?

przez ambergraff » 2008 maja 09, Pt 11:41

Od grudnia zeszłego roku korzystam z Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się i jestem bardzo zadowolony. Bogaty, ale prosty w obsłudze panel administracyjny, obsługa ionCube, CRON, bazy MySQL oraz bazy PostgreSQL to tylko podstawowe cechy tych serwerów.
Obsługa szybka i miła - wszystko załatwiane jak należy.
Na obecną chwilę jest promocja, opłata za 1 rok, a korzystanie z serwera przez 1,5 roku.

Poprzednio korzystałem z serwera EasyISP - kompletna porażka, cały czas przestoje, praktycznie żadnych odzewów od administratora.

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości