jaki SERWER działa bez problemów?
Re: jaki SERWER działa bez problemów?
Dobra opcja to home.pl i promocja ja mam sklep od roku u nich i zero problemów.
Ale bez promocji to już słaba oferta
Ale bez promocji to już słaba oferta
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
Gratisownia napisał(a):Czy jeżeli pojawiają się jakieś przeciążenia z powodu zbyt dużej liczby wejść lub zapytań do bazy to czy da się temu jakoś zaradzić ??
W godzinach o największej liczbie wejść raczej nie bawić się szablonem i prace w adminie ograniczyć do minimum, ale najlepiej trzeba by było szukać serwera który poradzi sobie z taką ilością zapytań. Do nazwy wysłałem chyba z 30 maili z zapytaniem co się dzieje i za każdym razem jak zauważyłem że serwer nie działa prosiłem o wyjaśnienia oczywiście nigdy nie była to ich wina a zawsze odsyłali do twórcy oprogramowania
fajną ofertę znalazłem na cal.pl
pojemność 2 GB
bazy danych: bez ograniczeń ilości i wagi bazy
transfer: 10 GB/mc
Nielimitowana ilość domen
Nielimitowana ilość subdomen
Obsługa PHP4, PHP5
Obsługa CGI, Perl, Python
Własne strony błędów
Dostęp do Cron'a
Obsługa mod_rewrite
Nielimitowana ilość kont e-mail
Nielimitowana ilość kont aliasów
obsługa IonCube
i to wszystko za 61zł brutto na rok i mają najtańsze wznawianie domen .pl (81zł brutto) i .eu (31zł brutto)
przetestowałem już sporo tych serwerów (nazwa.pl, home.pl, kei.pl, az.pl, superhost.pl, webd.pl, linuxpl.com, ohv.pl, ehost.pl) i chyba przy tym zostanę
pojemność 2 GB
bazy danych: bez ograniczeń ilości i wagi bazy
transfer: 10 GB/mc
Nielimitowana ilość domen
Nielimitowana ilość subdomen
Obsługa PHP4, PHP5
Obsługa CGI, Perl, Python
Własne strony błędów
Dostęp do Cron'a
Obsługa mod_rewrite
Nielimitowana ilość kont e-mail
Nielimitowana ilość kont aliasów
obsługa IonCube
i to wszystko za 61zł brutto na rok i mają najtańsze wznawianie domen .pl (81zł brutto) i .eu (31zł brutto)
przetestowałem już sporo tych serwerów (nazwa.pl, home.pl, kei.pl, az.pl, superhost.pl, webd.pl, linuxpl.com, ohv.pl, ehost.pl) i chyba przy tym zostanę
Jakoś nie mam zaufania do tych małych firemek które wyrastają jak grzyby po deszczu. Fajnie gdyby któraś pochwaliła się tym czyje strony ma u siebie wtedy zaufanie znacznie by wzrosło. Dopóki tak się nie stanie nazwa.pl rulez 
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
w tym najnizszym pakiecie liczyli na pewno na stronki majace 5 podstron i 2 unikalnych uzytkownikow dziennie;)
Na pewno Ci wystarczy 10gb miesiecznie? mi tyle transferu zabieraja same obrazki z jednego konta na Allegro...
podpowiem Ci ze cal.pl maja serwer dedykowany w jednej z wymienionych przez Ciebie firm fostingowych
i nie jestem pewny czy ich oferta jest taka lepsza...od "matki" 
Na pewno Ci wystarczy 10gb miesiecznie? mi tyle transferu zabieraja same obrazki z jednego konta na Allegro...
podpowiem Ci ze cal.pl maja serwer dedykowany w jednej z wymienionych przez Ciebie firm fostingowych
-
firmaAdamet
firmaAdamet napisał(a):
Na pewno Ci wystarczy 10gb miesiecznie?
to ile ty wystawiasz tego na allegro?
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
na jednym koncie 400 na drugim zalezy 100-150 i jeszcze mam 2 zakupowe i 2 do kafejki allegro
a pozniej Allegro sie chwali ze ma tylu uzytkownków:D
10GB miesiecznie to 300MB dziennie zdjecia po 50KB to 6000 wgladow w zdjecie podzielic na 400 aukcj na kazdej po 2-3 zdjecia + oprawa ... 5 odwiedzin na aukcje i po transferze.
10GB miesiecznie to 300MB dziennie zdjecia po 50KB to 6000 wgladow w zdjecie podzielic na 400 aukcj na kazdej po 2-3 zdjecia + oprawa ... 5 odwiedzin na aukcje i po transferze.
-
firmaAdamet
na zdjęcia allegro mam inny serwer 
nazwa coraz bardziej się psuje. Od niedzieli ciągłe zawieszanie się. Odpowiedzieli mi że albo coś śle mam ustawione albo za dużo zapytań do bazy... czyli pewnie tak jak wszyscy będę musiał uciekać z nazwy.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość