KQS 3.8

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS 3.8

przez lity » 2014 kwi 07, Pn 15:13

formika napisał(a):Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z paczkomatami,

Pomijam kwestie związane z przeniesieniem paczkomatów do płatnych dodatków.

1) Zmieniły się zasady i teraz Inpost nie wymaga rejestracji na swojej stronie (myślę o kupujących), więc stary skrypt i tak nie był już dobry.

2) Kup dodatek SendIT. Klienci będą mogli wybierać paczkomaty po kodzie pocztowym. Po wpisaniu kodu pocztowego, podczas składania zamówienia, pojawią się 3 paczkomaty do wyboru. Tak jest dużo lepiej i nowocześniej.

3) Jeżeli na stronie Inpostu wypełniasz dane ręcznie, to nic się dla Ciebie nie zmienia. Z Panelu Administracyjnego kopiujesz kod paczkomatu, telefon, email.

4) Jestem w kontakcie z firmą Megamo, która stworzy skrypt wg API Inpostu.

Wady:

abonament roczny
trzeba wykupić dodatek sendit - skrypt wyciągnie z niego kod paczkomatu, email i telefon.

Paweł

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez sebp » 2014 kwi 07, Pn 17:17

formika napisał(a):Proszę o podpowiedź jakie systemy e-comerce są sensowną alternatywą dla kqs'a, jakie macie doświadczenia z przesiadką na inną platformę

Rozwiązań jest coraz więcej. Każde oferuję coś innego ekstra. Warto się wczytać i potestować przed przesiadką.
Zerknij na gekosale. Jest tam też wątek o migracji z kqs. Nie wiem czy aktualny ale to zawsze jakiś trop.
Link: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Podziękował : 3 razy

przez KrzysztofSzmelter » 2014 kwi 11, Pt 19:35

formika napisał(a):Dowiedziałem się że InPost próbował coś wynegocjować w sprawie integracji ale górę wzięła pazerność i brak podejścia biznesowego naszego autora kqs. W ogóle nie rozmawiał z nimi a wręcz unikał kontaktu..

Informuję Pana, iż inPost nie przedstawił ze swojej strony żadnych propozycji dalszej "współpracy". Mięli na to czas od 15 października 2013, to daje prawie 4 miesiące. Posiada Pan błędne informacje. W 2010 proponowali 10gr od przesyłki ale przez 4 lata nie wypłacili choćby złotówki. Nie wiedzą ile sklepów z nimi współpracuje i jaka ilość przesyłek jest/została obsłużona w ramach dotychczasowej integracji. Jeśli to jest podejście biznesowe to nie mamy o czym dyskutować.

Jeśli zaś chodzi o Santander, firmę z kapitałem zakładowym 520 000 000 zł to rzeczywiście górę wzięła moja pazerność i propozycja przemianowania Żagla na Santander za niebotyczną wręcz kwotę 2000 zł.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez ZooSklep » 2014 kwi 12, So 13:36

Mi też taki błąd wyskakuje w dwóch sklepach..Jeden na bierząco był na pewno aktualizowany. Jak ten problem rozwiązac.. Może ktoś pomóc ??
Dziękuje z góry..
CptSimonini napisał(a):Przy próbie instalacji pod PHP 5.4 pojawia się komunikat:

"Aktualizacja może zostać przeprowadzona wyłącznie na sklepach w wersji minimum 1.25."

Mimo, że sklep jest w wersji 3.7 i zaaplikowany jest 3.8. Jak to naprawić?

przez horneusz » 2014 kwi 15, Wt 16:40

Witam,

być może ktoś miał problem podobny do naszego.
Otóż po aktualizacji z wersji 3.6 do 3.8 przestają działać poprawnie linki do produktów - pojawia się informacja "Strona o podanym adresie nie istnieje".
Natomiast w panelu admina wszystkie kategorie zostały wyzerowane z produktów, tzn. produkty istnieją, ale przestają być przyporządkowane do kategorii.
Co dziwne, wystarczy pliki podmienić znowu na wersję 3.6 i wszystko wraca do normy.

przez sebp » 2014 kwi 18, Pt 14:34

Po aktualizacji poleciały stany produktów z atrybutami. Znaczy że suma poszczególnych stanów atrybutów nie zgadza się z sumą dla produktu. Zdaje się coś podobnego było w wersji 3.6

przez Techtron » 2014 kwi 18, Pt 14:36

u mnie jest OK.

Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez sebp » 2014 kwi 18, Pt 15:23

Techtron -testowałeś automatyczną edycję zamówienia? Jak dla mnie to ruletka.

przez Techtron » 2014 kwi 18, Pt 17:57

co masz na myśli?

Otrzymał podziękowań: 1 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość