KQS 3.8

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: KQS 3.8

przez lity » 2014 lut 20, Cz 11:19

marpit napisał(a):Czy ktoś korzysta w najnowszej wersji z integracją z sendit i może opisać jak działają paczkomaty

Korzystam.

Podczas składania zamówienia Klient wpisuje kod pocztowy i otwiera się dodatkowe pole, gdzie można wybrać paczkomat (są 3 opcje wyboru - oczywiście zlokalizowane w okolicy podanego kodu pocztowego).

Od strony administratora wygląda, to tak:

1) Zaznaczam zamówienie, u dołu strony wybieram "Wyślij za pomocą Sendit".
2) Otwiera się dodatkowy formularz, gdzie podaję wymiary, wagę oraz zawartość przesyłki i klikam "wyceń przesyłkę". Pojawia się cena (netto) za dostawę.
3) Klikam "zamów kuriera" i to wszystko.

Po kilku sekundach mam już na mailu link do wydrukowania listu przewozowego.
A w Sendit widać przesyłkę w "Moje przesyłki".
Nie ma żadnej potrzeby logowania się do Sendit - wszystko odbywa się automatycznie.
Nr paczkomatu do nadawania przesyłek ustawia się w panelu administracyjnym sklepu.

Paweł

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez marpit » 2014 lut 20, Cz 11:46

A w jakim formacie jest etykieta... czy jest możliwość wyboru drukarki A4/ B6.
Moderator Witryny

przez lity » 2014 lut 20, Cz 12:03

marpit napisał(a):A w jakim formacie jest etykieta... czy jest możliwość wyboru drukarki A4/ B6.

Etykieta jest w pliku pdf i jeżeli drukuje się na kartce A4, to zajmuje prawie całą szerokość oraz 1/3 długości kartki A4. Jak zmieniam drukarkę na Dymo (do druku nalepek), to i format etykiety się zmienia na mniejszy.

Mam nadzieję, że napisałem zrozumiale :)

Paweł

przez lupad » 2014 lut 20, Cz 20:15

Przeniesienie paczkomatów do sendit to moim zdaniem porażka nie wszyscy chcą wysyłać przez sendit

Mam prośbę mógłby mi ktoś przybliżyc zmiany

• dodane wyszukiwanie po cenie w katalogu (filtry)
• dodane wyszukiwanie po producentach w filtrach

gdzie to zostało wprowadzone jak to znaleźć w szablonie graficznym katalogu produktów nie widze nic takiego

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez redvan » 2014 lut 21, Pt 16:46

lupad napisał(a):Przeniesienie paczkomatów do sendit to moim zdaniem porażka nie wszyscy chcą wysyłać przez sendit

Mam prośbę mógłby mi ktoś przybliżyc zmiany

• dodane wyszukiwanie po cenie w katalogu (filtry)
• dodane wyszukiwanie po producentach w filtrach

gdzie to zostało wprowadzone jak to znaleźć w szablonie graficznym katalogu produktów nie widze nic takiego

Te filtry są po lewej stronie ( dodane pola input ceny "od" i ceny "do" oraz rozwijalna lista producentów ).

Jeśli korzystasz z filtrów w sklepie ( włączenie opcjiw dziale Ustawienia / Konfiguracja i tutaj wyszukaj takiego pola : Położenie elementów na stronie głównej - w pozycji "Filtry w katalogu" ustaw wartośc np. 2 )

Wtedy filtry pojawią się w danej kolumnie na 2 pozycji ( zapewne domyślnie masz pozycję 1 jako Kategorie więc w sklepie filtry pojawią się pod kategoriami )

Właśnie to uruchamiam pod domeną Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się więc możesz zobaczyć jak to wygląda
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez Techtron » 2014 lut 21, Pt 16:49

Rozbudowane filtry można zobaczyć również tutaj:

techtron.pl/k192,reduktory-napiecia-przetwornice-dc-dc-step-up-step-down.html

Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez lupad » 2014 lut 24, Pn 15:41

Dzięki za odpowiedź

Jeszcze jedna sprawa czy istnieje mozliwosc wywalenia z filtru producentów oraz czy jest mozliwosc stworzenia wlasnej wyszukiwarki w bazie szablonu aby wyszukiwal cenowo ale w kategorii ktorej jestesmy czyli action=" tu musialby byc tag kategorii"

przez kasiawin » 2014 lut 24, Pn 17:55

Samhain napisał(a):boli przeniesienie paczkomatów do płatnego modułu... to nie jest opcja zmniejszenia użyteczności oprogramowania?

Jestem tego samego zdania :cry:

Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu? Paczkomaty to ważna funkcja a nie chcę dorabiać grupy allegro. Szkoda, że autor najpierw daje i później zabiera funkcje ważne dla użytkownika oprogramowania, to niestety jest ogromne utrudnienie.
sucro - czy jesteście w stanie dokonać takich zmian?

przez redvan » 2014 lut 25, Wt 16:23

lupad napisał(a):Dzięki za odpowiedź

Jeszcze jedna sprawa czy istnieje mozliwosc wywalenia z filtru producentów oraz czy jest mozliwosc stworzenia wlasnej wyszukiwarki w bazie szablonu aby wyszukiwal cenowo ale w kategorii ktorej jestesmy czyli action=" tu musialby byc tag kategorii"

w zależności od kategorii w której jestes to automatycznie doda ci to w kodzie i wyszukiwanie jest tylko w kategorii w której klient się znajduje.

Jeśli Ci to nie działa to może włącz mod rewrite ( przyjazne linki ).
Standardowo wszystko działa prawidłowo beż żadnego dopisywania swojego kodu.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości