KQS 3.8
Re: KQS 3.8
marpit napisał(a):Czy ktoś korzysta w najnowszej wersji z integracją z sendit i może opisać jak działają paczkomaty
Korzystam.
Podczas składania zamówienia Klient wpisuje kod pocztowy i otwiera się dodatkowe pole, gdzie można wybrać paczkomat (są 3 opcje wyboru - oczywiście zlokalizowane w okolicy podanego kodu pocztowego).
Od strony administratora wygląda, to tak:
1) Zaznaczam zamówienie, u dołu strony wybieram "Wyślij za pomocą Sendit".
2) Otwiera się dodatkowy formularz, gdzie podaję wymiary, wagę oraz zawartość przesyłki i klikam "wyceń przesyłkę". Pojawia się cena (netto) za dostawę.
3) Klikam "zamów kuriera" i to wszystko.
Po kilku sekundach mam już na mailu link do wydrukowania listu przewozowego.
A w Sendit widać przesyłkę w "Moje przesyłki".
Nie ma żadnej potrzeby logowania się do Sendit - wszystko odbywa się automatycznie.
Nr paczkomatu do nadawania przesyłek ustawia się w panelu administracyjnym sklepu.
Paweł
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
A w jakim formacie jest etykieta... czy jest możliwość wyboru drukarki A4/ B6.
- Moderator Witryny
marpit napisał(a):A w jakim formacie jest etykieta... czy jest możliwość wyboru drukarki A4/ B6.
Etykieta jest w pliku pdf i jeżeli drukuje się na kartce A4, to zajmuje prawie całą szerokość oraz 1/3 długości kartki A4. Jak zmieniam drukarkę na Dymo (do druku nalepek), to i format etykiety się zmienia na mniejszy.
Mam nadzieję, że napisałem zrozumiale
Paweł
Przeniesienie paczkomatów do sendit to moim zdaniem porażka nie wszyscy chcą wysyłać przez sendit
Mam prośbę mógłby mi ktoś przybliżyc zmiany
• dodane wyszukiwanie po cenie w katalogu (filtry)
• dodane wyszukiwanie po producentach w filtrach
gdzie to zostało wprowadzone jak to znaleźć w szablonie graficznym katalogu produktów nie widze nic takiego
gdzie to zostało wprowadzone jak to znaleźć w szablonie graficznym katalogu produktów nie widze nic takiego
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
lupad napisał(a):Przeniesienie paczkomatów do sendit to moim zdaniem porażka nie wszyscy chcą wysyłać przez sendit
Te filtry są po lewej stronie ( dodane pola input ceny "od" i ceny "do" oraz rozwijalna lista producentów ).
Jeśli korzystasz z filtrów w sklepie ( włączenie opcjiw dziale Ustawienia / Konfiguracja i tutaj wyszukaj takiego pola : Położenie elementów na stronie głównej - w pozycji "Filtry w katalogu" ustaw wartośc np. 2 )
Wtedy filtry pojawią się w danej kolumnie na 2 pozycji ( zapewne domyślnie masz pozycję 1 jako Kategorie więc w sklepie filtry pojawią się pod kategoriami )
Właśnie to uruchamiam pod domeną Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się więc możesz zobaczyć jak to wygląda
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Rozbudowane filtry można zobaczyć również tutaj:
techtron.pl/k192,reduktory-napiecia-przetwornice-dc-dc-step-up-step-down.html
techtron.pl/k192,reduktory-napiecia-przetwornice-dc-dc-step-up-step-down.html
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
Dzięki za odpowiedź
Jeszcze jedna sprawa czy istnieje mozliwosc wywalenia z filtru producentów oraz czy jest mozliwosc stworzenia wlasnej wyszukiwarki w bazie szablonu aby wyszukiwal cenowo ale w kategorii ktorej jestesmy czyli action=" tu musialby byc tag kategorii"
Jeszcze jedna sprawa czy istnieje mozliwosc wywalenia z filtru producentów oraz czy jest mozliwosc stworzenia wlasnej wyszukiwarki w bazie szablonu aby wyszukiwal cenowo ale w kategorii ktorej jestesmy czyli action=" tu musialby byc tag kategorii"
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Samhain napisał(a):boli przeniesienie paczkomatów do płatnego modułu... to nie jest opcja zmniejszenia użyteczności oprogramowania?
Jestem tego samego zdania
Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu? Paczkomaty to ważna funkcja a nie chcę dorabiać grupy allegro. Szkoda, że autor najpierw daje i później zabiera funkcje ważne dla użytkownika oprogramowania, to niestety jest ogromne utrudnienie.
sucro - czy jesteście w stanie dokonać takich zmian?
lupad napisał(a):Dzięki za odpowiedź
w zależności od kategorii w której jestes to automatycznie doda ci to w kodzie i wyszukiwanie jest tylko w kategorii w której klient się znajduje.
Jeśli Ci to nie działa to może włącz mod rewrite ( przyjazne linki ).
Standardowo wszystko działa prawidłowo beż żadnego dopisywania swojego kodu.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości