Wersja 3.4

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 3.4

przez tofif » 2011 maja 20, Pt 16:41

marpit napisał(a):Ilość produktów nieaktywnych:
Co Wam pokazuje? U mnie listę wszystkich produktów.

U mnie jak zawsze pokazuje na samym poczatku produkty nie aktywne, tylko wczesniej bylo malejaco a teraz mi wywala rosnaco i musze zmienic aby te produkty pokazaly sie na poczatku listy

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

v3.4 (wersja ostateczna)

przez aldo » 2011 maja 20, Pt 18:28

Autor oprogramowania napisał:
"Witam,
Chciałbym tylko poinformować, iż wszystkie zgłaszaszane przez ostatni tydzień błedy zostały poprawione.
Ponownie zatem proszę o pobranie i wprowadzenie aktualizacji.
Kolejne wykrywane błedy będą oczywiście usuwane na bieżąco, ale nie będę już o tym informować."

Przypominam listę wprowadzonych zmian
° nowa numeracja wersji
° zmodernizowane wyświetlanie listy klientów indywidualnych
° dodane rabaty dla klientów indywidualnych (w tym grupy rabatowe)
° oznaczenie hurtownik na liście zamówień dla klienta indywidualnego
° na potrzeby integracji z zewnętrznymi systemami zostały rozbite pola adresowe na bardziej szczegółowe
° dane kontrahentów (klientów indywidualnych) rozbudowane o następujące pozycje: REGON, PESEL, strona www, gadu-gadu, skype, zgody na przetwarzanie danych oraz otrzymywanie poczty elektronicznej
° całkowite przejście na kodowanie utf-8 w wysyłanych na email wiadomościach (komunikatach)
° Rozbudowana kartoteka towarów o następujące pola: 8 dodatkowych poziomów cenowych, Kod PLU, Kod kreskowy, gabaryt - wysokość (obecnie nieużywane), gabaryt - szerokość (obecnie nieużywane), gabaryt - długość (obecnie nieużywane)
° dodany szybki import dostępności oraz stanów magazynowych (jeszcze bez atrybutów)
° dodana możliwość przypisania klientów do poziomu cenowego (indywidualni i zarejestrowani)
° produkty w zamówieniach zostają wydzielone do osobnej tabeli
° dodana możliwość umieszczenia pola na numer telefonu w formularzu kontaktowym na stronie produktu, nazwa dla pola input to "telefon"
° dodany uniwersalny formularz kontaktowy {FORMULARZ_KONTAKTOWY} możliwy do umieszczenia w dziale 'Kontakt'
° PA - dodane filtrowanie zamówień po statusach dodatkowych
° dodany zapis pytań klientów w bazie danych sklepu (nowy dział 'Korespondencja')
° dodana możliwość udzielania odpowiedzi na pytania klientów przez panel administracyjny
° dodane do generowanych dokumentów dane osoby wystawiającej, należy uzupełnić szablony o nową zmienną {osoba_wystawiajaca}
° dodane numerowanie ręczne/automatyczne przy wystawianiu dokumentów
° dodana możliwość zdefiniowania daty wystawienia duplikatu
° poprawione przewijanie nowości z parametrem nd
° produkt dnia od teraz ustawia się tak jak "nowość" czy "strona główna", produkty będą wyświetlane losowo jeśli zostanie zaznaczona ich większa ilość
° dodane oznaczenia wyprzedaż oaz bestseller, nowe zmienne w szablonie graficznym {WYPRZEDAZ} oraz {BESTSELLER}
° dodany zapis konwersji (zapis wszystkich kroków klienta i strona referencyjna w szczegółach zamówienia w panelu administracyjnym)
° proste statystyki konwersji w dziale 'statystyki' (wykaz stron odsyłających z których nastąpiło złożenie zamówienia)
° dodana możliwość wysyłania wiadomości do klienta zarejestrowanych bezpośrednio z jego karty (wiadomości są archiwizowane)
° dodane zapisywanie stanu wysyłania newslettera, możliwość wznowienia przerwanej operacji
° możliwość wyłączenia widoczności danej aktualności (chodzi o wiadomości na pierwszej stronie)
° dodana możliwość umieszczenie w mailu informacji o rodzaju dokumentu wybranego przez klienta, zmienna {dokument_sprzedazy}
° dodana możliwość automatycznego umieszczania znaku wodnego na dodawanych zdjęciach produktów (znak wodny jest umieszczany na zdjęciach tylko w momencie ich dodawania)
° dodana możliwość sprzedaży plików, odnośniki będą widoczne w profilu klienta w spisie zamówień oraz na stronie z podglądem zamówienia, należy wyłączyć na serwerze wyświetlanie katalogów, które nie posiadają pliku wykonującego o nazwie index.(php/html)
° dodana możliwość zmiany odstępu podkategorii w ustawieniach graficznych
° dodana możliwość wprowadzenia logo producenta, zmienne {PRODUCENT_LOGO} oraz nowe pola 'Producent - Logo'
° dodana wizytówka producenta (katalog, strona produktu) zmienna {WIZYTOWKA_PRODUCENTA}
° rozbudowane listy produktów zakupionych razem oraz pokrewnych (ceny, input_koszyk, input_ilosc)
° dodane filtry w katalogu na podstawie cech, cechy należy powiązać z kategoriami, w planach powiązanie konkretnych wartości z kategoriami (zależy od tego jak się sprawdzi obecny mechanizm)
° dodany system punktowy, klient otrzymuje punkty za zakupy, punkty może wymienić na produkty w sklepie (przeliczniki ustawia się w konfiguracji), wymiana na produkty działa tak samo jak w programie partnerskim, tylko tutaj płaci się punktami
° dodane bony kwotowe umożliwiające obniżenie ceny zamówienia o konkretną wartość, należy uzupełnić szablony komunikatów E-mail dopisując element {bon_kwotowy}, najlepiej zaraz obok {szczegoly_zamowienia}, dotyczy następujących szablonów: Potwierdzenie złożenia zamówienia dla zarejestrowanego klienta, Potwierdzenie złożenia zamówienia dla niezarejestrowanego klienta, Informacja o złożeniu zamówienia

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez mich » 2011 maja 20, Pt 20:51

jednak, szkoda,że {PRODUCENCI} nie mogą być wyswietlani nie nazwami a logami firm
czytając o tej zmianie z logo producenta, miałem nadzieje że właśnie będzie mozna to zmienic, a tu zonk

przez redvan » 2011 maja 21, So 09:16

mich napisał(a):jednak, szkoda,że {PRODUCENCI} nie mogą być wyswietlani nie nazwami a logami firm
czytając o tej zmianie z logo producenta, miałem nadzieje że właśnie będzie mozna to zmienic, a tu zonk

instrukcja jak to zrobic jest gdzies na forum. Wystarczy troche checi i wdrozeine logo producentow bedzie.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez mich » 2011 maja 21, So 10:20

fajnie, tylko że szukałem kilka razy, równiez dzisiaj, i jedyny temat jaki znajduję to ten który sam załozyłem w propozycjach zmian i dodatków
proszę o podpowiedź, link....

przez redvan » 2011 maja 22, N 22:09

mich napisał(a):fajnie, tylko że szukałem kilka razy, równiez dzisiaj, i jedyny temat jaki znajduję to ten który sam załozyłem w propozycjach zmian i dodatków

nie chce mi sie szukac, ale masz to :

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Moderator Witryny

przez joee » 2011 maja 23, Pn 08:26

Witam,
Rozwiązał ktoś już kwestię filtrów w katalogu ? Bo szukam tego i jedyne co znalazłem to PA - Elementy menu - Menu filtrów w katalogu .
Lecz nigdzie nie znalazłem możliwości powiązania cech z kategoriami.
Pozdrawiam
Szymon

przez mich » 2011 maja 23, Pn 11:11

redvan napisał(a):
mich napisał(a):fajnie, tylko że szukałem kilka razy, równiez dzisiaj, i jedyny temat jaki znajduję to ten który sam załozyłem w propozycjach zmian i dodatków

to znam, ale w ogóle nie porusza to kwestii o której wspomniałem

Doprecyzuję:

U góry, w katalogu produktów wyświetla nam sie Lista producentow, którą w PA widzimy jako {PRODUCENCI}
Szablon Graficzny / katalog
Szablon Graficzny / katalog - producenci

I chodzi o to żeby tutaj zamiast listy producentów wyświetlały się loga producentów.
W pozostałych miejscach, opisanych w artykule z linku, zdaje sie mozna już to zrobic bez kombinowania w wersji 3.4 za pomocą {Producent_logo}

przez redvan » 2011 maja 23, Pn 14:43

mich napisał(a):
redvan napisał(a):

to znam, ale w ogóle nie porusza to kwestii o której wspomniałem

Doprecyzuję:

U góry, w katalogu produktów wyświetla nam sie Lista producentow, którą w PA widzimy jako {PRODUCENCI}
Szablon Graficzny / katalog
Szablon Graficzny / katalog - producenci

I chodzi o to żeby tutaj zamiast listy producentów wyświetlały się loga producentów.
W pozostałych miejscach, opisanych w artykule z linku, zdaje sie mozna już to zrobic bez kombinowania w wersji 3.4 za pomocą {Producent_logo}

to tego nie trzaśniesz, bo musiało by :
{PRODUCENCI}

byc rozbite na :
{ODNOSNIK_PRODUCENT}
{NAZWA_FIRMY}
Moderator Witryny

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość