Wersja 3.4

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 3.4

przez redvan » 2011 maja 18, Śr 08:55

ZooSklep napisał(a):
lucastes napisał(a):
ZooSklep napisał(a):WGRAŁEM poprawke , wuskakuje mi okienko logowania . Po wpisaniu uzytkownika i hasła wyskakuje mi bład " NIeprawidłowe dane " , a nic nie zmienialem.. Co radzicie zrobic ??

Użyj "Kliknij jeśli nie pamiętasz hasła" - jak uda Ci się zalogować, to w PA łatwo sprawdzisz, czy coś się zmieniło.
Przy aktualizacji mógł wystąpić jakiś problem z bazą stąd niekompletne/uszkodzone dane. Jeśli przed aktualizacją zrobiłeś kopię zapasową, to się nie przejmuj - wszystko można odtworzyć.

Zrobiłem tak jak kazałes i nic.. nadal nie moge sie zalogowac.. Hasło przyszło inne ale jest bez zmian.. ;(

sciagnij update sklepu ( dzisiaj ) i zrob update. Moze zadziała
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez ZooSklep » 2011 maja 18, Śr 09:46

redvan napisał(a):
ZooSklep napisał(a):
lucastes napisał(a):
ZooSklep napisał(a):WGRAŁEM poprawke , wuskakuje mi okienko logowania . Po wpisaniu uzytkownika i hasła wyskakuje mi bład " NIeprawidłowe dane " , a nic nie zmienialem.. Co radzicie zrobic ??

Użyj "Kliknij jeśli nie pamiętasz hasła" - jak uda Ci się zalogować, to w PA łatwo sprawdzisz, czy coś się zmieniło.
Przy aktualizacji mógł wystąpić jakiś problem z bazą stąd niekompletne/uszkodzone dane. Jeśli przed aktualizacją zrobiłeś kopię zapasową, to się nie przejmuj - wszystko można odtworzyć.

Zrobiłem tak jak kazałes i nic.. nadal nie moge sie zalogowac.. Hasło przyszło inne ale jest bez zmian.. ;(

sciagnij update sklepu ( dzisiaj ) i zrob update. Moze zadziała

Wgrałem update ( bez błedu tym razem ) i nic..

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez lucastes » 2011 maja 18, Śr 09:59

To myślę, że pozostał Ci powrót do kopii bazy sprzed aktualizacji:

1) nie rób nic z aktualną bazą, nie usuwaj!!!
2) utwórz nową bazę (nowa nazwa, nowy użytkownik, nowe hasło)
3) zaimportuj plik backupu do nowej bazy
4) w pliku config.php wpisz namiary na nową bazę
5) przeprowadź jeszcze raz update

i raportuj nam o wynikach :)

przez redvan » 2011 maja 18, Śr 10:01

wiec pozoztaje ci podmiana tabeli z bazy danych ( kqs_users ) tak sie chyba nazywa. Jak masz jakis inny sklep na ktorym sie wgral update prawidlowo to z niego mozesz skopiowac konto admina ( importujac tabele z kontami uzytkownikow ). Wtedy dane do zalogowania beda takie same jak ze sklepu z ktorego importowales tą tabele.
Moderator Witryny

przez zsedc » 2011 maja 18, Śr 10:26

Ja jeszcze nie wgrałem poprawki do 3.4, a widzę, że wątek się rozrósł. Mogę wgrywać spokojnie czy coś nie tak?

przez redvan » 2011 maja 18, Śr 11:21

zsedc napisał(a):Ja jeszcze nie wgrałem poprawki do 3.4, a widzę, że wątek się rozrósł. Mogę wgrywać spokojnie czy coś nie tak?

mozesz...pewnie kilka drobnych bledow jeszcze jest ale wiekszosc juz poprawiona. Tylko sciagnij aktualny plik update
Moderator Witryny

przez akeakekiakaha » 2011 maja 18, Śr 12:14

Wie ktoś już jak jest z tymi BESTSELLERAMI?
Póki co z tego co widać nieco bezużyteczne są bez ich wyświetlania na osobnej stronie (vide "nowości" w standardzie).

Będzie to dodane?

przez marpit » 2011 maja 18, Śr 12:52

Oznacz jako PRODUKT DNIA
Oznacz jako BESTSELLER
Oznacz jako WYPRZEDA

To mamy podczas edycji produktu a na liście produktów brakuje jednej ikonki co ułatwiło by sterowanie tymi produktami. Obecnie trzeba je edytować.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez crn » 2011 maja 18, Śr 13:02

marpit napisał(a):
Oznacz jako PRODUKT DNIA
Oznacz jako BESTSELLER
Oznacz jako WYPRZEDA

To mamy podczas edycji produktu a na liście produktów brakuje jednej ikonki co ułatwiło by sterowanie tymi produktami. Obecnie trzeba je edytować.

Raczej chodziło o wyświetlenie produktów typu bestseller na osobnej stronie lub na stornie głownej. Tak aby klient mogł sobie zobaczyć wszystkie bestsellery.

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość