Wersja 3.4

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 3.4

przez kotwik » 2011 maja 16, Pn 16:27

Dodatkowo .. jesli sie tworzy zamowienie od strony PA to formularz, jesli wysylka jest na inny adres, nie przepisuje do tablicy kodu i miejscowowsci. W trakcie skladania zamowienia od tylu jest to jedno pole, od przodu sa to dwa pola ... osobno kod i osobno miasto. Jak sie wezmie edycje takiego zamowienia to format tych danych jest taki sam jak przy normalnym skladaniu zamowienia (wydaje mi sie ze nalezy zmienic wyglad formatki wysylki na inny adres przy skladaniu zamowienia od strony PA.

To istnieje od dosc dawna
Przy skladaniu zamowienia od tyłu przez PA do tablicy kqs_zamowienia nie jest wpisywana wartosc zamowienia. W polu kwota_platnosci wpisywane jest 0.

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez akeakekiakaha » 2011 maja 16, Pn 20:15

Hmm...
Latam po tym zaktualizowanym PA i nie widzę nigdzie możliwości wyświetlenia produktów oznaczonych jako "bestseller" na jednej stronie...
W taki sposób jak np. nowości - .../index.php?d=nowosci

Ktoś widzi takiego linka? Opcję?

przez redvan » 2011 maja 16, Pn 21:49

akeakekiakaha napisał(a):Hmm...
Latam po tym zaktualizowanym PA i nie widzę nigdzie możliwości wyświetlenia produktów oznaczonych jako "bestseller" na jednej stronie...
W taki sposób jak np. nowości - .../index.php?d=nowosci

Ktoś widzi takiego linka? Opcję?

Szablon graficzny // Baza szablonu // Oznaczenie produktu jako NOWOŚĆ
Szablon graficzny // Baza szablonu // Oznaczenie produktu jako WYPRZEDAŻ
Szablon graficzny // Baza szablonu // Oznaczenie produktu jako BESTSELLER
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez redvan » 2011 maja 16, Pn 21:52

sory zle Cie zrozumialem ;)
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez ZooSklep » 2011 maja 17, Wt 08:21

ZooSklep napisał(a):
ZooSklep napisał(a):
aldo napisał(a):
ZooSklep napisał(a):Panowie.. zrobilem aktualizacje. zaznaczylem " ptaszki " w administracji zeby uaktywnic program lojalnosciowy i nie moge sie teraz zalogowac.;( . Mam bialy ekran z " zaloguj sie " i .. nie moge nic zrobic. Napiszcie mi co mam zrobic.. PILNE !!

Odpal jeszcze raz update, i zobacz co sie bedzie działo.

Juz prz samym wgrywaniu na serwer wyskakuje mi komunikat " Przesyłanie danych nie powiodło się , kontynuowac operację " ??

Nic nie dało ponowne wgranie , nadal mam nieaktywne " zaloguj "

WGRAŁEM poprawke , wuskakuje mi okienko logowania . Po wpisaniu uzytkownika i hasła wyskakuje mi bład " NIeprawidłowe dane " , a nic nie zmienialem.. Co radzicie zrobic ??

przez lucastes » 2011 maja 17, Wt 10:14

ZooSklep napisał(a):WGRAŁEM poprawke , wuskakuje mi okienko logowania . Po wpisaniu uzytkownika i hasła wyskakuje mi bład " NIeprawidłowe dane " , a nic nie zmienialem.. Co radzicie zrobic ??

Użyj "Kliknij jeśli nie pamiętasz hasła" - jak uda Ci się zalogować, to w PA łatwo sprawdzisz, czy coś się zmieniło.
Przy aktualizacji mógł wystąpić jakiś problem z bazą stąd niekompletne/uszkodzone dane. Jeśli przed aktualizacją zrobiłeś kopię zapasową, to się nie przejmuj - wszystko można odtworzyć.

przez marpit » 2011 maja 17, Wt 13:12

Klient indywidualny z podanym adresem email. Po złożeniu zamówienia nie ma go w podglądzie.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez crn » 2011 maja 17, Wt 15:23

redvan napisał(a):
crn napisał(a):Działają wam filtry cech w katalogu?
Nie mogę tego włączyć u siebie. Czy oprócz ustalenia pozycji w menu i dodaniu cech do produktów musimy robić coś jeszcze?

tez probowalem to zrobic i sobie nie poradzilem ( ale nie mialem wiecej czasu na kombinowanie i szukanie dlaczego jeszcze to nie dziala ).

Niby wystarczy dodac cechy, przypisac je do produktu, a nastepnie przypisac dane cechy do danej kategorii - z braku czasu tyle zdazylem ustawic.

Może autor oprogramowania wypowie się na ten temat. Szkoda by było nie wykorzystać tej ciekawej funkcjonalności. Podejrzewam, że jest jakiś myk aby to się uruchomiło.

przez ZooSklep » 2011 maja 18, Śr 08:10

lucastes napisał(a):
ZooSklep napisał(a):WGRAŁEM poprawke , wuskakuje mi okienko logowania . Po wpisaniu uzytkownika i hasła wyskakuje mi bład " NIeprawidłowe dane " , a nic nie zmienialem.. Co radzicie zrobic ??

Użyj "Kliknij jeśli nie pamiętasz hasła" - jak uda Ci się zalogować, to w PA łatwo sprawdzisz, czy coś się zmieniło.
Przy aktualizacji mógł wystąpić jakiś problem z bazą stąd niekompletne/uszkodzone dane. Jeśli przed aktualizacją zrobiłeś kopię zapasową, to się nie przejmuj - wszystko można odtworzyć.

Zrobiłem tak jak kazałes i nic.. nadal nie moge sie zalogowac.. Hasło przyszło inne ale jest bez zmian.. ;(

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość