Wersja 3.4
Re: Wersja 3.4
Witam.
Zainstalowałem ta druga poprawkę i zauważyłem, że cały asortyment mam dostępny koszyk nie jest przekreślony chociaż niektóre produkty są w ilości 0 i te produkty można również zakupić.
Czy to jakiś błąd czy jest to gdzieś w ustawieniach proszę o pomoc
pozdrawiam
Zainstalowałem ta druga poprawkę i zauważyłem, że cały asortyment mam dostępny koszyk nie jest przekreślony chociaż niektóre produkty są w ilości 0 i te produkty można również zakupić.
Czy to jakiś błąd czy jest to gdzieś w ustawieniach proszę o pomoc
pozdrawiam
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Czy cos sie zmienilo w samej bazie danych? wczesniej w kqs_zamowienia w polu klient_adres1 byly wpisywane dane uzytkowniak, ktory sklada zamowienie. po aktualizacji to pole jest puste.
Potrzebne mi te informacje, bo nie chce mi sie pisac nowej aplikacji, ktora ulatwia mi obsluge sklepu.
Potrzebne mi te informacje, bo nie chce mi sie pisac nowej aplikacji, ktora ulatwia mi obsluge sklepu.
z opisu aktualizacji:
# na potrzeby integracji z zewnętrznymi systemami zostały rozbite pola adresowe na bardziej szczegółowe
# dane kontrahentów (klientów indywidualnych) rozbudowane o następujące pozycje: REGON, PESEL, strona www, gadu-gadu, skype, zgody na przetwarzanie danych oraz otrzymywanie poczty elektronicznej
ok, to rozumiem, ale gdzie w takim razie podzialy sie te dane z tego pola ... pole jest puste
Działają wam filtry cech w katalogu?
Nie mogę tego włączyć u siebie. Czy oprócz ustalenia pozycji w menu i dodaniu cech do produktów musimy robić coś jeszcze?
Nie mogę tego włączyć u siebie. Czy oprócz ustalenia pozycji w menu i dodaniu cech do produktów musimy robić coś jeszcze?
crn napisał(a):Działają wam filtry cech w katalogu?
tez probowalem to zrobic i sobie nie poradzilem ( ale nie mialem wiecej czasu na kombinowanie i szukanie dlaczego jeszcze to nie dziala ).
Niby wystarczy dodac cechy, przypisac je do produktu, a nastepnie przypisac dane cechy do danej kategorii - z braku czasu tyle zdazylem ustawic.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
lucastes napisał(a):z opisu aktualizacji:# na potrzeby integracji z zewnętrznymi systemami zostały rozbite pola adresowe na bardziej szczegółowe
# dane kontrahentów (klientów indywidualnych) rozbudowane o następujące pozycje: REGON, PESEL, strona www, gadu-gadu, skype, zgody na przetwarzanie danych oraz otrzymywanie poczty elektronicznej
a gdzie sa zapisane dane jezeli ktos wybral inny adres?? tak sie sklada ze zapisy z tego pola zniknely a byly zapisane w polu adres_wysylka
znalazlem
Ta wersja źle wybiera koszty przesyłki.
Gdy zamówienie składane jest z poziomu administratora widoczna jest tylko jedna forma przesyłki u mnie jest to list (najtańsza opcja) niezależnie od gabarytów itd
Gdy składam zamówienie ze sklepu wszystko jest ok. Towary przyporządkowane są do odpowiednich wysyłek tj kurier poczta itd.
Jak na razie nadpisywałem przesyłki bez żadnych zmian ale nie pomogło.
Gdy zamówienie składane jest z poziomu administratora widoczna jest tylko jedna forma przesyłki u mnie jest to list (najtańsza opcja) niezależnie od gabarytów itd
Gdy składam zamówienie ze sklepu wszystko jest ok. Towary przyporządkowane są do odpowiednich wysyłek tj kurier poczta itd.
Jak na razie nadpisywałem przesyłki bez żadnych zmian ale nie pomogło.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość