Sklep KQS a Subiekt GT

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: Sklep KQS a Subiekt GT

przez pbas » 2009 cze 03, Śr 16:30

Kopię ZAWSZE warto zrobić :) Kopii programu nie trzeba może jakoś specjalnie, ale kopię bazy (załączonym do Subiekta narzędziem) bezwzględnie zrób.
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez nocnystroz1982 » 2009 cze 03, Śr 16:46

Wystarczy, że zainstalujesz ale istotne jest, aby na wszystkich komputerach z zainstalowanym subiektem - jeśli są one połączone pod jeden serwer subiekta w sieci - była zainstalowana ta sama jego wersja.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez ZooSklep » 2009 cze 03, Śr 22:10

Mam kolejne pytanie.. Czy faktury kosztowe tj np za czynsz lokalu, telefon, itd tez moge wpisywac w Subiekta ?? Chcialem zeby obliczal mi koszty zakupu towaru i wydatków a co za tym idzie zysk.. Moze mi ktos poradzic .. Pozdrawiam..

Autor tematu

przez ZooSklep » 2009 cze 13, So 10:47

Mam kolejne pytanie do uzytkowników Subiekta GT..
Znudził mi się wygląd okienek i chcial bym je troche " pokolorować " tzn zmienic na kolorowe. Czy istnieje mozliwość zmienienia ale wszystkich okienek jednoczesnie a nie kazdego pojedynczo.?? Zmienilem sobie kilka ale po wgraniu ulepszenia powrocily wszystkie do ustawienia standardowego nie kolorowego..

Autor tematu

przez ZooSklep » 2009 cze 13, So 12:40

pbas napisał(a):Kopiować i wklejać możesz - zwykłe Ctrl+C i Ctrl+V.

Co do bardziej zazębiającej się integracji, to jest to sprawa do zrobienia. Sam używam Subiekta i miałem ochotę sobie napisać odpowiedni mechanizm (tabele Subiekta są dość czytelnie opisane), ale ponieważ definitywnie docelowo migruję z KQSa na inny soft, to nie wchodzę w ten temat.

Możesz zlecić napisanie programiku jakiemuś programiście.

Witam ..
Mozesz mi odpowiedziec czy ta aplikacja Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się mogła by sie przydac do zsynchronizowania sklepu kqs z subiektem.. Pewnie musiała by byc jakaś mała przeróbka ..;) ale czy warto by to miec.?? Pozdrawiam..

Autor tematu

przez pbas » 2009 cze 13, So 13:27

@ZooSklep - jak znajdę chwilkę, to rzucę okiem na to, co pod linkiem się kryje

Ja aktualnie przechodzę z Subiekta na Smart System (Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się). Testuję ten program od kilku tygodni i jestem pod dużym wrażeniem. Spełnia jak na razie wszystkie moje potrzeby (najważniejsze: kompletowanie automatyczne podczas wystawiania faktury).

Kolejna sprawa to bardzo dobry kontakt z autorem tej aplikacji. Co więcej, na moją prośbę o wycenę jednej zmiany, autor wprowadził ją praktycznie w ciągu jednego dnia i udostępnił za darmo. To się nazywa profesjonalne podejście do klientów.

W ten weekend przenoszę dane do tego systemu a w poniedziałek kupuję licencje i już się cieszę na myśl, ileż mi pracy odejdzie dzięki tej aplikacji.

Jeszcze taka mała ciekawostka - program ten oferuje tak ogromne możliwości zarządzania cenami, że szczerze powiedziawszy nie spotkałem się z czymś takim do tej pory (a miałem okazję pracować z aplikacjami które kosztowały po kilkadziesiąt tys. zł).

Jest jeden minus(?). Za programem stoi chyba właściwie jedna osoba (choć widać, że z dużą wiedzą i doświadczeniem). Jeżeli coś by poszło nie tak, to można zostać bez wsparcia. Ale trzeba być optymistą - w końcu większość z nas ma właśnie małe firmy :)
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez ZooSklep » 2009 cze 13, So 13:34

Dzięki za odpowiedz..;)..

Autor tematu

przez ZooSklep » 2009 paź 20, Wt 16:44

Pytanko do osób korzystających z SUBIEKT GT.. Korzystacie może z jakis dodatków typu niebieski, zielony, czerwony PLUS dla Subiekta,.??

Autor tematu

przez DoktorMiodek » 2010 lut 18, Cz 20:48

Witam!

Sferę do subiekta dla sklepu kqs goście z firmy Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się robią za 500 zł netto :) ponoć hula bez problemu. 200 zł netto program 300 zł integracja.
DoktorMiodek

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości