Sklep KQS a Subiekt GT
Re: Sklep KQS a Subiekt GT
A tu zapowiedz tego o co mi i pewnie innym uzytkownikom kqs chodzi Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
DoktorMiodek napisał(a):Witam!
Sferę do subiekta dla sklepu kqs goście z firmy Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się robią za 500 zł nettoponoć hula bez problemu. 200 zł netto program 300 zł integracja.
pbas napisał(a):Kopiować i wklejać możesz - zwykłe Ctrl+C i Ctrl+V.
Co do bardziej zazębiającej się integracji, to jest to sprawa do zrobienia. Sam używam Subiekta i miałem ochotę sobie napisać odpowiedni mechanizm (tabele Subiekta są dość czytelnie opisane), ale ponieważ definitywnie docelowo migruję z KQSa na inny soft, to nie wchodzę w ten temat.
Możesz zlecić napisanie programiku jakiemuś programiście.
kolego na jaki sklep wyemigrowales? tez sie nad tym zastanawiam tak po konsultacjach z dostawcami integracji subiekt - kqs zastanawiam sie czy lepiej nie zmienic softu?
polecacie może jakiś - tak wstepnie myśle o shoperze ??
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
thomas napisał(a):pbas napisał(a):Kopiować i wklejać możesz - zwykłe Ctrl+C i Ctrl+V.
Co do bardziej zazębiającej się integracji, to jest to sprawa do zrobienia. Sam używam Subiekta i miałem ochotę sobie napisać odpowiedni mechanizm (tabele Subiekta są dość czytelnie opisane), ale ponieważ definitywnie docelowo migruję z KQSa na inny soft, to nie wchodzę w ten temat.
Możesz zlecić napisanie programiku jakiemuś programiście.
kolego na jaki sklep wyemigrowales? tez sie nad tym zastanawiam tak po konsultacjach z dostawcami integracji subiekt - kqs zastanawiam sie czy lepiej nie zmienic softu?
polecacie może jakiś - tak wstepnie myśle o shoperze ??
Moja wypowiedź jest dość wiekowa
Jeżeli chodzi o integrację, to już są różne rozwiązania. Napisz do Marka (nick na forum: Redvan).
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dołączę się do tematu. Zastanawiam się jak można rozsądnie zintegrować subiekt z kqs'em. Chodzi o to że w bazie subiekta mam wpisaną listę towarów tego samego typu, różniącego się rozmiarem ( po to by mieć szybką orientacje co faktycznie jest dostępne). Mając w ofercie ok 100 modeli kasków mam spośród nich zwykle 5 rozmiarów... Czyli w bazie subiekta będzie ok 500 pozycji. Więc aby zintegrować z subiektem muszę w kqs wstawić również ok 500 kasków zamiast tych 100.
Obecnie w sklepie kqs jest ok 100 kasków i w każdym z nich była opcja wyboru rozmiaru. Idąc tym tropem trzeba będzie rozbić tak każdy produkt występujący w różnych rozmiarach... czyli wkrótce baza musiał by liczyć ponad 10000 produktów ( różniących się tylko rozmiarem). Będzie to nieczytelne i zbyt problematyczne
Czy ma ktoś inny pomysł aby np...wyświetlał się tylko jeden produkt a w cechach można wybrać rozmiar (w tym wypadku każda z cech musi mieć przyporządkowany rozmiar aby można było zintegrować z subiektem)
Obecnie w sklepie kqs jest ok 100 kasków i w każdym z nich była opcja wyboru rozmiaru. Idąc tym tropem trzeba będzie rozbić tak każdy produkt występujący w różnych rozmiarach... czyli wkrótce baza musiał by liczyć ponad 10000 produktów ( różniących się tylko rozmiarem). Będzie to nieczytelne i zbyt problematyczne
Czy ma ktoś inny pomysł aby np...wyświetlał się tylko jeden produkt a w cechach można wybrać rozmiar (w tym wypadku każda z cech musi mieć przyporządkowany rozmiar aby można było zintegrować z subiektem)
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości