Sklep KQS a Subiekt GT

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: Sklep KQS a Subiekt GT

przez ZooSklep » 2010 kwi 27, Wt 15:53

A tu zapowiedz tego o co mi i pewnie innym uzytkownikom kqs chodzi Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
DoktorMiodek napisał(a):Witam!

Sferę do subiekta dla sklepu kqs goście z firmy Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się robią za 500 zł netto :) ponoć hula bez problemu. 200 zł netto program 300 zł integracja.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez thomas » 2013 sty 02, Śr 23:48

pbas napisał(a):Kopiować i wklejać możesz - zwykłe Ctrl+C i Ctrl+V.

Co do bardziej zazębiającej się integracji, to jest to sprawa do zrobienia. Sam używam Subiekta i miałem ochotę sobie napisać odpowiedni mechanizm (tabele Subiekta są dość czytelnie opisane), ale ponieważ definitywnie docelowo migruję z KQSa na inny soft, to nie wchodzę w ten temat.

Możesz zlecić napisanie programiku jakiemuś programiście.

kolego na jaki sklep wyemigrowales? tez sie nad tym zastanawiam tak po konsultacjach z dostawcami integracji subiekt - kqs zastanawiam sie czy lepiej nie zmienic softu?
polecacie może jakiś - tak wstepnie myśle o shoperze ??

przez pbas » 2013 sty 03, Cz 00:36

thomas napisał(a):
pbas napisał(a):Kopiować i wklejać możesz - zwykłe Ctrl+C i Ctrl+V.

Co do bardziej zazębiającej się integracji, to jest to sprawa do zrobienia. Sam używam Subiekta i miałem ochotę sobie napisać odpowiedni mechanizm (tabele Subiekta są dość czytelnie opisane), ale ponieważ definitywnie docelowo migruję z KQSa na inny soft, to nie wchodzę w ten temat.

Możesz zlecić napisanie programiku jakiemuś programiście.

kolego na jaki sklep wyemigrowales? tez sie nad tym zastanawiam tak po konsultacjach z dostawcami integracji subiekt - kqs zastanawiam sie czy lepiej nie zmienic softu?
polecacie może jakiś - tak wstepnie myśle o shoperze ??

Moja wypowiedź jest dość wiekowa :) Pisałem tak w "gorącym okresie" dla osób używających KQS.store. Od tego czasu wiele się zmieniło. Nadal używam tego oprogramowania i nic nie wskazuje na to, że je zmienię na inne, "półkowe" rozwiązanie. Jeżeli to kiedyś nastąpi, to wyłącznie na oprogramowanie pisane specjalnie dla mnie. Ale to już jak na razie gdybanie ;)

Jeżeli chodzi o integrację, to już są różne rozwiązania. Napisz do Marka (nick na forum: Redvan).
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez formika » 2013 sty 17, Cz 17:12

Dołączę się do tematu. Zastanawiam się jak można rozsądnie zintegrować subiekt z kqs'em. Chodzi o to że w bazie subiekta mam wpisaną listę towarów tego samego typu, różniącego się rozmiarem ( po to by mieć szybką orientacje co faktycznie jest dostępne). Mając w ofercie ok 100 modeli kasków mam spośród nich zwykle 5 rozmiarów... Czyli w bazie subiekta będzie ok 500 pozycji. Więc aby zintegrować z subiektem muszę w kqs wstawić również ok 500 kasków zamiast tych 100.
Obecnie w sklepie kqs jest ok 100 kasków i w każdym z nich była opcja wyboru rozmiaru. Idąc tym tropem trzeba będzie rozbić tak każdy produkt występujący w różnych rozmiarach... czyli wkrótce baza musiał by liczyć ponad 10000 produktów ( różniących się tylko rozmiarem). Będzie to nieczytelne i zbyt problematyczne

Czy ma ktoś inny pomysł aby np...wyświetlał się tylko jeden produkt a w cechach można wybrać rozmiar (w tym wypadku każda z cech musi mieć przyporządkowany rozmiar aby można było zintegrować z subiektem)

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości