Platnosci.pl i blad w KQS
Re: Platnosci.pl i blad w KQS
to nic nie da ja to mam już od pól roku i kqs stwierdził ze wszystko działa tylko trzeba support wykupić - szczerze to wale ten support dla 1 błędu
generalnie ja też mogę z tym, żyć - zastanawiałem się tylko czy może ktoś zna po prostu rozwiązanie... ponowna instalacja nie przyniosła żadnej zmiany.
ja nie mam pojęcia -wszystko prze 2 lata działało do pewnego momentu i dupa
u mnie sewgo czasu też się wysypało, posprawdzałem ustawienia w kqsie z wartosciami w platnosciach i okazało się ze po cichaczu zmieniły płatności adresy powrotów.
ja sprawdzałem to wiele razy i nie działa ja k pisałem na support do dostałem takie info:
Witam,
Prosze uzyskać od serwisu płatnosci.pl wszystkie dane/parametry jakie są przesyłane pod adres raportów dotyczące transakcji, dla których powiadomienia nie zostały odebrane.
Poniżej podaję nazwy wymaganych zmiennych:
- pos_id
- session_id
- ts
- sig
Ponadto prosze się dowiedzieć jakie odpowiedzi uzyskuje serwis platnosci.pl pod podanym adresem raportów dla danych transakcji.
Będę potrzebował dostępu do bazy danych przez panel phpmyadmin, proszę o udostępnienie odpowiednich danych dostępowych.
Pozdrawiam
no i dobrze dostałeś, problem musi tkwić w złych ustawieniach albo coś namieszane w bazie, porób print screny z parametrów platnosci, które raporty nie zostały odebrane sam wiesz,
zrób sobie hasło tymczasowe i je udostępnij, albo zmień obecne po interwencji suportu.
zrób sobie hasło tymczasowe i je udostępnij, albo zmień obecne po interwencji suportu.
AurorA napisał(a):Po każdej płatności zrealizowanej przy wyborze płatności pl. dostaję od nich komunikat:Szanowni Państwo,
System Platnosci.pl odnotował 100 nieodebranych powiadomień o zmianie statusu transakcji 38442xxx dokonanej w Punkcie Płatności "xxx" sklepu "Oczko wodne".
Kolejne powiadamianie o zmianie statusu tej transakcji nie będzie wysłane.
......................
co skopałem i czy ktoś miał takie przypadki?
Miałem identyczną sytuację. Zwróciłem się do supportu platnosci.pl z prośbą o pomoc. Zasugerowali zmianę kodowania przesyłanych danych na UTF-8 w ustawieniach platnosci.p/moje sklepy/konfiguracja punktu platności. Od czasu tej zmiany problem nie wystąpił.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
mam ustawione cały czas UTF-8
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości