Platnosci.pl i blad w KQS

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Re: Platnosci.pl i blad w KQS

przez tofif » 2010 sty 06, Śr 22:40

to nic nie da ja to mam już od pól roku i kqs stwierdził ze wszystko działa tylko trzeba support wykupić - szczerze to wale ten support dla 1 błędu

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez motohelp » 2010 sty 06, Śr 22:58

generalnie ja też mogę z tym, żyć - zastanawiałem się tylko czy może ktoś zna po prostu rozwiązanie... ponowna instalacja nie przyniosła żadnej zmiany.

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez tofif » 2010 sty 06, Śr 23:00

ja nie mam pojęcia -wszystko prze 2 lata działało do pewnego momentu i dupa

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez junki » 2010 sty 07, Cz 08:28

u mnie sewgo czasu też się wysypało, posprawdzałem ustawienia w kqsie z wartosciami w platnosciach i okazało się ze po cichaczu zmieniły płatności adresy powrotów.

przez AurorA » 2010 sty 07, Cz 23:47

ja sprawdzałem to wiele razy i nie działa ja k pisałem na support do dostałem takie info:

Witam,
Prosze uzyskać od serwisu płatnosci.pl wszystkie dane/parametry jakie są przesyłane pod adres raportów dotyczące transakcji, dla których powiadomienia nie zostały odebrane.

Poniżej podaję nazwy wymaganych zmiennych:
- pos_id
- session_id
- ts
- sig

Ponadto prosze się dowiedzieć jakie odpowiedzi uzyskuje serwis platnosci.pl pod podanym adresem raportów dla danych transakcji.

Będę potrzebował dostępu do bazy danych przez panel phpmyadmin, proszę o udostępnienie odpowiednich danych dostępowych.

Pozdrawiam

przez junki » 2010 sty 08, Pt 08:12

no i dobrze dostałeś, problem musi tkwić w złych ustawieniach albo coś namieszane w bazie, porób print screny z parametrów platnosci, które raporty nie zostały odebrane sam wiesz,

zrób sobie hasło tymczasowe i je udostępnij, albo zmień obecne po interwencji suportu.

przez boro » 2010 kwi 02, Pt 19:51

AurorA napisał(a):Po każdej płatności zrealizowanej przy wyborze płatności pl. dostaję od nich komunikat:

Szanowni Państwo,

System Platnosci.pl odnotował 100 nieodebranych powiadomień o zmianie statusu transakcji 38442xxx dokonanej w Punkcie Płatności "xxx" sklepu "Oczko wodne".

Kolejne powiadamianie o zmianie statusu tej transakcji nie będzie wysłane.

......................
co skopałem i czy ktoś miał takie przypadki?

Miałem identyczną sytuację. Zwróciłem się do supportu platnosci.pl z prośbą o pomoc. Zasugerowali zmianę kodowania przesyłanych danych na UTF-8 w ustawieniach platnosci.p/moje sklepy/konfiguracja punktu platności. Od czasu tej zmiany problem nie wystąpił.

przez AurorA » 2010 kwi 03, So 01:39

mam ustawione cały czas UTF-8

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości