PROPOZYCJE ZMIAN / DODATKÓW
Re: PROPOZYCJE ZMIAN / DODATKÓW
kulbi napisał(a):KQS ma już na swojej stronie przyjazne uerele można zobaczyć w goglach myślę że wprowadzi to do sklepu
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
google napisał(a):Linki do witryn są całkowicie zautomatyzowane i wyświetlane tylko wtedy, gdy uważamy je za przydatne dla użytkownika. Jeśli struktura witryny nie pozwala naszym algorytmom znaleźć użytecznych linków do witryn albo sądzimy, że linki do witryn będą mało trafne w przypadku danego zapytania użytkownika, nie wyświetlimy ich. Jednak zawsze dokładamy starań, aby ulepszyć sposób odnajdywania i wyświetlania linków do witryn.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Propozycja zmiany:
W PA w dziale "ustawienia" znajduje się Import/Eksport...
Czy nie sądzicie że poręczniej było by przenieść tą zakładkę do działu "Asortyment" ? Przecież tam nic nie ustawiamy tylko aktualizujemy naszą bazę towarową.
Propozycja dodatku:
Proponuję dodać możliwość importu/eksportu wybranej kategorii.
W PA w dziale "ustawienia" znajduje się Import/Eksport...
Propozycja dodatku:
Proponuję dodać możliwość importu/eksportu wybranej kategorii.
Dodatnie pozycji "KGO" przy cenie produktu
KGO - Koszt gospodarowania odpadami - musimy to umieszczać, nie jest to mój wymysł.
KGO - Koszt gospodarowania odpadami - musimy to umieszczać, nie jest to mój wymysł.
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
A ja dalej będę drążył swoje - możliwości wpisania zamiast ceny słowa, bez możliwości dodania takiego art. do koszyka.
tofif napisał(a):A ja dalej będę drążył swoje - możliwości wpisania zamiast ceny słowa, bez możliwości dodania takiego art. do koszyka.
Tofif - to jest bardzo dobra propozycja. Popieram ją z całego serca
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
pbas napisał(a):tofif napisał(a):A ja dalej będę drążył swoje - możliwości wpisania zamiast ceny słowa, bez możliwości dodania takiego art. do koszyka.
Tofif - to jest bardzo dobra propozycja. Popieram ją z całego serca
Ja również podłączam się pod tę akcję
Bardziej zaawansowana negocjacja cen.
Przydała by się lepsza negocjacja cen na zasadzie:
- klient wysyła zapytanie i wpisuje cenę w specjalnym polu
- sprzedawca odrzuca lub zatwierdza cenę
- przy zatwierdzeniu ceny na koncie klienta automatycznie pojawia się możliwość kupienia przedmiotu po ustalonej cenie - oczywiście klient musi być zarejestrowany bo nie wiem czy dało by rade inaczej
W tym momencie rozwiązanie jest bardzo prymitywne i polega jedynie na wymianie maila i wielu dodatkowych działań po ustaleniu ceny.
to taki zarys.
Inne drobne modyfikacje które ułatwiają życie sprzedawcy
- link w szczegółach zamówienia - do tej pory jest jedynie nazwa produktu a czasami pasuje szybko zobaczyć co to za produkt dokładnie
- dodawania na raz więcej niż jednego zdjęcia
- możliwość przenoszenia produktów w magazynie
Przydała by się lepsza negocjacja cen na zasadzie:
- klient wysyła zapytanie i wpisuje cenę w specjalnym polu
- sprzedawca odrzuca lub zatwierdza cenę
- przy zatwierdzeniu ceny na koncie klienta automatycznie pojawia się możliwość kupienia przedmiotu po ustalonej cenie - oczywiście klient musi być zarejestrowany bo nie wiem czy dało by rade inaczej
W tym momencie rozwiązanie jest bardzo prymitywne i polega jedynie na wymianie maila i wielu dodatkowych działań po ustaleniu ceny.
to taki zarys.
Inne drobne modyfikacje które ułatwiają życie sprzedawcy
- link w szczegółach zamówienia - do tej pory jest jedynie nazwa produktu a czasami pasuje szybko zobaczyć co to za produkt dokładnie
- dodawania na raz więcej niż jednego zdjęcia
- możliwość przenoszenia produktów w magazynie
a co powiecie na takie rozwijane menu kategorii w panelu admina jak w poniższym linku, np. demo 2
Ceneo udostępniło możliwość prezentowania dostępności produktów. Myślę, że warto było by się nad tym pochylić. Dochodzi jedna sekcja w pliku XML. Może coś się uda wskórać bo nie ukrywam, że przydało by mi się takie ustrojstwo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość