Wersja 1.31

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 1.31

przez Major » 2010 mar 30, Wt 21:51

nie chodziło mi tu o update za pomoca import/export z pliku z dysku lub z pliku z serwera.

U mnie niestety zmiany sa codzienie i aktualizacja produktów i mam problem bo za pomoca open office wszystko sie ladnie wgrywalo a teraz jak mam dodawac , i " to oszalec idzie przy 3,5 tys produktów moim zdaniem powina być taka i taka mozliwośc importu z tych 2 programów
 
Posty: 103
Dołączył(a): 2008 wrz 30, Wt 23:15
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez lupad » 2010 mar 31, Śr 11:50

Czy ktoś testował może po update na 1.31 opcję dodatkowych działów?
Z tego co zauważyłem to usunięto możliwośc edycji w tworzonych działach w formie graficznej / tekstowej jest tylko mozliwosc html oraz ograniczenie jest co do ilosci wpisanego tekstu po wklejeniu dlugiego kodu obcina koncowke i potem strona sie rozwala, czy testowaliscie to czy tylk u mnie tak jest?
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2010 mar 08, Pn 15:12
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez Blizniak2 » 2010 mar 31, Śr 12:48

Nie wiem czemu ale u mnie po zainstalowaniu (poprawnie) nic się nie zmienia. Tak jak by sklep był nadal wersją 1.30
Czy ktoś miał podobny problem?
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2008 lip 22, Wt 16:36
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez Seavolv » 2010 mar 31, Śr 13:28

lupad napisał(a):Czy ktoś testował może po update na 1.31 opcję dodatkowych działów?
Z tego co zauważyłem to usunięto możliwośc edycji w tworzonych działach w formie graficznej / tekstowej jest tylko mozliwosc html oraz ograniczenie jest co do ilosci wpisanego tekstu po wklejeniu dlugiego kodu obcina koncowke i potem strona sie rozwala, czy testowaliscie to czy tylk u mnie tak jest?

Dodawałem ostatnio właśnie nową stronę i nie zauważyłem żadnych zmian do poprzedniej wersji, wszystko działa poprawnie.

Blizniak2 napisał(a):Nie wiem czemu ale u mnie po zainstalowaniu (poprawnie) nic się nie zmienia. Tak jak by sklep był nadal wersją 1.30
Czy ktoś miał podobny problem?

Co znaczy poprawnie? wrzuciłeś plik na serwer i wywołałeś z przeglądarki plik update.php
 
Posty: 370
Dołączył(a): 2009 sty 21, Śr 19:34
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez Blizniak2 » 2010 mar 31, Śr 14:40

TAK, wrzuciłem pliki, wywołałem update który po 2 sekundach się zakończył i nic.
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2008 lip 22, Wt 16:36
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez Mariusz » 2010 mar 31, Śr 16:01

To jeszcze sprecyzuj co znaczy słowo nic :)
Skąd wiesz, że update się zakończył?

M
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 568
Dołączył(a): 2008 lip 30, Śr 20:22
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez redvan » 2010 mar 31, Śr 17:57

Blizniak2 napisał(a):TAK, wrzuciłem pliki, wywołałem update który po 2 sekundach się zakończył i nic.


jakos dziwnie bo nadal masz 1.30


Czy ktoś z Was ma problemy z CECHAMI produktu ( tymi dodatkowymi ) ?? Bo dodaje cechę, wyskakuje info ze dodało a okazuje się ze pusto.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Wersja 1.31

przez redvan » 2010 mar 31, Śr 18:03

dodam jeszcze ze pojedyncze dodawanie cech dziala...nie dziala jesli chce dodac na raz kilka cech do jednego produktu
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Wersja 1.31

przez bor3d » 2010 mar 31, Śr 20:41

Witam,
Dopisuję się do opisanych przez poprzedników propozycji na globalny wybór, które opcje kompletowania itp mają działać i które powiadomienia wysyłać.
Rozumiem, że wprowadzone zmiany są ważne w sklepach, gdzie zamówieniem zajmuje się kolejno cały szereg ludzi, ale jeśli robi to jedna osoba w małym sklepie, to ilość kliknięć jest przytłaczająca - obsługa kilku zamówień z rzędu jest już niezwykle upierdliwe, bo tak naprawdę status u mnie zmienia się z Przyjęte do Wysłane w jednym kroku.

Tak więc proszę autora o możliwość globalnego wyboru w konfiguracji, które opcje są aktywne i które powiadomienia wysyłać.

Dziś po wysłaniu kliku zamówień, jak klikałem te statusy i decyzje "czy wysłać email", to zacząłem się zastanawiać, czy nie wrócić jakoś do starszej wersji... Myślicie, że jest taka możliwość?
Avatar użytkownika
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2008 maja 22, Cz 16:58
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
cron