Wersja 1.31

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 1.31

przez marpit » 2010 maja 04, Wt 13:11

Czy na proformie widocznej dla klienta macie uwzględnione koszty przesyłki?
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1691
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: Wersja 1.31

przez salonmodyxxl » 2013 wrz 09, Pn 13:04

Witam,

czy mógłbym prosić o pomoc?
W serwisie sklepy24.pl trzeba podać link do pliku xml z ofertą sklepu. Jeżeli podaję adres Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się, to pojawia się komunikat, że zły format pliku i należy podać xml. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie znajdę ten plik z ofertą sklepu w formacie xml?

Dzięki z góry

Marcin
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2010 mar 09, Wt 18:12
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez redvan » 2013 wrz 10, Wt 16:38

salonmodyxxl napisał(a):Witam,

czy mógłbym prosić o pomoc?
W serwisie sklepy24.pl trzeba podać link do pliku xml z ofertą sklepu. Jeżeli podaję adres Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się, to pojawia się komunikat, że zły format pliku i należy podać xml. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie znajdę ten plik z ofertą sklepu w formacie xml?

Dzięki z góry

Marcin


linki te znajdziesz w panelu administracyjnym sklepu KQS - zaloguj się do swojego sklepu i przejź do :

Ustawienia / Porównywarki cen
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Wersja 1.31

przez salonmodyxxl » 2013 wrz 12, Cz 13:45

Witam,

dziękuję za odpowiedź. Ale mam kolejny kłopot i byłbym wdzięczny za pomoc. Otóż kiedy robię ten eksprt i pojawia się plik xml, to niestety nie pojawiają się w nim wszystkie produkty. Sprawdzałem potem na sklepy24.pl i rzeczywiście są tylko niektóre produkty. Np. w sklepie mam 570 artykułów, a przy moim koncie na sklepy24.pl pojawia się informacja, że mam 425 produktów.
Nie mogę znaleźć gdzie leży błąd.

Pozdrawiam

Marcin
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2010 mar 09, Wt 18:12
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez redvan » 2013 wrz 13, Pt 07:53

salonmodyxxl napisał(a):Witam,

dziękuję za odpowiedź. Ale mam kolejny kłopot i byłbym wdzięczny za pomoc. Otóż kiedy robię ten eksprt i pojawia się plik xml, to niestety nie pojawiają się w nim wszystkie produkty. Sprawdzałem potem na sklepy24.pl i rzeczywiście są tylko niektóre produkty. Np. w sklepie mam 570 artykułów, a przy moim koncie na sklepy24.pl pojawia się informacja, że mam 425 produktów.
Nie mogę znaleźć gdzie leży błąd.

Pozdrawiam

Marcin


być może masz 570 produktów ale aktywnych masz 425 - różnica polega na tym, że te 45 produktów masz nieaktywne ( niewidoczne dla kupujących - to też w xml się pewnie nie generuje bo i po co ) . Takie są moje przypuszczenia.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 2008 maja 02, Pt 09:19
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Wersja 1.31

przez salonmodyxxl » 2013 wrz 13, Pt 08:47

dziękuję ślicznie za odpowiedź. Domyślam się, że produkty nieaktywne nie wyświetlają się i to ma sens, tylko, że po wygenerowaniu tego pliku xml nie wyświetlały się w nim niektóre produkty, które są aktywne. Sprawdzałem za pomocą CTRL F i wyszukiwałem poszczególne produkty. Niestety niektórych nie mogłem odnaleźć. Ale teraz już się wyświetlają i jest ok.

Dziękuję jeszcze raz pomoc i przepraszam, że zawracałem głowę.

Pozdrawiam

Marcin
 
Posty: 14
Dołączył(a): 2010 mar 09, Wt 18:12
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
cron