Wersja 1.31

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 1.31

przez CptSimonini » 2010 mar 28, N 21:07

Działa już edytor wizualny HTML pod przeglądarką Safari. Duży + dla autora.
 
Posty: 64
Dołączył(a): 2009 paź 08, Cz 21:11
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez CptSimonini » 2010 mar 28, N 21:13

Natomiast nadal nie mogę uruchomić wizytówki kategorii.
 
Posty: 64
Dołączył(a): 2009 paź 08, Cz 21:11
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez AurorA » 2010 mar 28, N 23:28

marpit napisał(a):Co myślicie o nowych statusach zamówienie i wysyłanych do tego powiadomieniach ?


Czekałem na to. Szczególnie na powiadomienie o przyjęciu wpłaty. Ta część aktualizacji najbardziej mnie cieszy, choć nie z wszystkich statusów będę korzystał.
Avatar użytkownika
 
Posty: 194
Dołączył(a): 2009 lut 24, Wt 03:06
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez marpit » 2010 mar 29, Pn 08:06

AurorA napisał(a):Czekałem na to. Szczególnie na powiadomienie o przyjęciu wpłaty. Ta część aktualizacji najbardziej mnie cieszy, choć nie z wszystkich statusów będę korzystał.

Ok to powinno być. A nie przeszkadza Ci klikanie kilka razy aby w końcu wysłać zamówienie ? Do tej pory było ok. Jest wpłata klikamy wyślij i ok a teraz nawet jak masz towar na półce to i tak trzeba odznaczać, że przygotujesz, pakujesz, wysyłasz. Zwykłą strata czasu.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1696
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: Wersja 1.31

przez Mariusz » 2010 mar 29, Pn 09:42

marpit napisał(a):A nie przeszkadza Ci klikanie kilka razy aby w końcu wysłać zamówienie ? Do tej pory było ok. Jest wpłata klikamy wyślij i ok a teraz nawet jak masz towar na półce to i tak trzeba odznaczać, że przygotujesz, pakujesz, wysyłasz. Zwykłą strata czasu.


Jeszcze nie zrobiłem aktualizacji, dlatego pytam.

To nie da się bez wysyłania dodatkowych maili zrealizować zamówienia?
O ile płatność to jeszcze rozumiem, ale "Kompletowanie zamówienia" i "Przekazanie zamówienia do wysyłki" wolałbym sobie darować.

Pozdrawiam,
Mariusz
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 568
Dołączył(a): 2008 lip 30, Śr 20:22
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez pbas » 2010 mar 29, Pn 10:28

marpit napisał(a):Co myślicie o nowych statusach zamówienie i wysyłanych do tego powiadomieniach ?

Dzisiaj nowe statusy przejdą u mnie crash test :) Na razie chłopcy się burzą, że więcej klikania mają, ale wygląda na to, że jest to dobry pomysł.
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1152
Dołączył(a): 2008 kwi 29, Wt 10:46
Lokalizacja: Chorzów
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: Wersja 1.31

przez marpit » 2010 mar 29, Pn 10:51

Mariusz napisał(a):To nie da się bez wysyłania dodatkowych maili zrealizować zamówienia?
O ile płatność to jeszcze rozumiem, ale "Kompletowanie zamówienia" i "Przekazanie zamówienia do wysyłki" wolałbym sobie darować.

Pozdrawiam,
Mariusz

Wygląda to tak:
przyjmujesz zamówienie - wysyła maila (możesz odznaczyć aby nie wysyłało)
oznaczasz wpłatę - wysyła maila (możesz odznaczyć aby nie wysyłało)
klikasz i przechodzisz do kompletowania zamówienia - wysyła maila (możesz odznaczyć aby nie wysyłało)
klikasz i przechodzisz do przekazania zamówienia do wysyłki - wysyła maila (możesz odznaczyć aby nie wysyłało)
klikasz i i wysyłasz... wysyła maila (możesz odznaczyć aby nie wysyłało)

Ciągle tylko filtruj i filtruj a praca stoi w miejscu. Tragedia.
Przydała by się opcja aby wyłączyć te dwa dodatkowe etapy (mogło by być pojedynczo jeżeli ktoś chciałby z któregoś skorzystać)
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1696
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Re: Wersja 1.31

przez Mariusz » 2010 mar 29, Pn 11:27

Czyli nawet jak wyłączę wysłanie maila, to kompletowanie muszę zaznaczyć?

M
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 568
Dołączył(a): 2008 lip 30, Śr 20:22
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Wersja 1.31

przez marpit » 2010 mar 29, Pn 11:38

Mariusz napisał(a):Czyli nawet jak wyłączę wysłanie maila, to kompletowanie muszę zaznaczyć?

M

Najpierw zaznaczasz kompletowanie a dopiero później można wyłączyć wysłanie maila :twisted:
Avatar użytkownika
Moderator Witryny
 
Posty: 1696
Dołączył(a): 2008 maja 05, Pn 16:13
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
cron