strona glowna, wyswietlanie produktow...

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: strona glowna, wyswietlanie produktow...

przez elad65 » 2008 lis 05, Śr 00:59

Witam,
Ja sie nie znam ale kod przerobilam sama i jakoś to wygląda przy ustawieniu strony na 970px i ikon na 180px
poniżej kod
SZABLON GRAFICZNY - STRONA GLOWNA -NAJNOWSZE PROPOZYCJE -PRODUKT

Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
<div style="float:left; width:180; height:255; margin-left:5; margin-right:5; margin-top:10">
<table style="margin-bottom:5;" class="tabela-normal"
width="180">
<tbody>
<tr>
<td class="komorka-normal" align="center"
bgcolor="#F1F1F1" valign="middle" width="180">
<div style="margin:5;">

<table border="0" width="150" height="200">
<tr>
<td colspan="2" width="{SZEROKOSC_KOMORKI_ZDJECIA}" align="center">{ZDJECIE}</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><div class="jedenastka" <div align="center" style="margin: 5"><A href="{ODNOSNIK}"><span class="">{NAZWA_PRODUKTU}</span></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="{SZEROKOSC_KOMORKI_CENA}" align="right" valign="bottom">
<div style="margin-right:5; margin-top:0; margin-bottom:0">{CENA}</div></td>
<td align="right" valign="bottom"><div style="margin-right:5; margin-top:0; margin-bottom:0; float: right">{KOSZYK}</div></td>
</tr>
</table>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>

u mnie wyglada jako tako w IE i FF ale gwarancji nie daje bo u mnie z liczeniem jeszcze kiepsko :D
Pozdr

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez lew22 » 2008 lis 05, Śr 15:41

Dziękuję ci elad65 za ten kod.

Ramki się zamkły jednak produkty nadal nie ustawiają sie w 2 rzędach obok siebie. Kombinowałam z różnymi wysokościami i szerokościami, ale ciągle jest tak samo. Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Stronę mam ustawioną na 970px a ikony na 120px.
Siedzę już nad tym tyle czasu i ciąglę jest nie tak. Może ktoś mi podpowie gdzie jest błąd. dziękuję

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez ZooSklep » 2008 lis 05, Śr 16:13

[quote="lew22"]Dziękuję ci elad65 za ten kod.

Ramki się zamkły jednak produkty nadal nie ustawiają sie w 2 rzędach obok siebie. Kombinowałam z różnymi wysokościami i szerokościami, ale ciągle jest tak samo. Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Stronę mam ustawioną na 970px a ikony na 120px.
Siedzę już nad tym tyle czasu i ciąglę jest nie tak. Może ktoś mi podpowie gdzie jest błąd. dziękuję[/q
Wejdz w Panel - Konfiguracja - Ustawienia dodatkowe - Strona Głowna Sklepu i wybierz w twoim chyba przypadku nieparzysta cyfre np 6 lub 9 w " Ilość promocji na stronie głównej " Moze to pomoze..;)

przez lew22 » 2008 lis 05, Śr 16:28

Niestety nie pomogło, gdy tak wpisałam to sklep się bardzo rozciągnął. :(

przez ZooSklep » 2008 lis 05, Śr 16:43

lew22 napisał(a):Niestety nie pomogło, gdy tak wpisałam to sklep się bardzo rozciągnął. :(

Ja w Szablon Graficzy - Strona Główna - Najnowsze Propozycje - Produkt mam wpisane cos takiego..

<div style="float:left; width:120; height:250; margin-left:5; margin-right:5; margin-top:10">
<table style="margin-bottom: 10px;" class="tabela-normal" width="110">
<tbody>
<tr>
<td class="komorka-normal" align="center"
bgcolor="#F1F1F1" valign="middle" width="110">
<div style="margin: 5px;">

<table border="0" width="100" height="238">
<tr>
<td colspan="2" width="{SZEROKOSC_KOMORKI_ZDJECIA}" align="center">{ZDJECIE}</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><div class="trzynastka" style="margin: 5"><A href="{ODNOSNIK}"><span class="pogrubienie" style="font-weight: normal; font-size:11px;">{NAZWA_PRODUKTU}</span></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="{SZEROKOSC_KOMORKI_CENA}" align="right" valign="bottom">
<div style="margin-right: 5; margin-top: 0; margin-bottom: 3">{CENA}</div></td>
<td align="right" valign="bottom"><div style="margin-right: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 3; float: right">{KOSZYK}</div></td>
</tr>
</table>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>

Rozmiar miniatur w Konfiguracji mam ustawione na 100px i Domyslne wyswietlanie " tryb 4" Sprawdz moze teraz sie uda.;)

przez elad65 » 2008 lis 05, Śr 17:22

lew 22, u mnie mam ustawione dopełnianie miniaturek, wszystkie zdjęcia są jednej wielkości, wtedy sie nie rozjezdża.
Jeżeli masz ustawione dopełnienie miniatur, to nie wiem dlaczego, ale zdarza się, że nie dopełni wszystkich miniatur, ja wtedy niedopełnione zdjecie wyrzucam i wstawiam jeszcze raz. U mnie wszystkie zdjecia w galerii nie są jednakowej wielkości, niestety ten kod nie działa jak tryb 4.

przez lew22 » 2008 lis 05, Śr 17:23

Dzięki wielkie za ten kod. Miniatury zmienilam na 100px, teraz produkty ustawiają sie w 2 rzędach, jendak nie wygląda to jeszcze dobrze. Musze pokombinować aby wszystkie były takiej samej wielkości.

przez elad65 » 2008 lis 05, Śr 17:26

w poprzednim wpisie mam bład powinno być "u mnie wszystkie zdjecia SĄ jednakowej wielkości.

przez tomekz » 2008 lis 06, Cz 17:43

Mam problem z ustawieniem strony głównej, udało mi się ustawić produkty po 3 w rzędzie, ale nie potrafię dodać ramek (Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się), będę wdzięczny za pomoc....

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość