strona glowna, wyswietlanie produktow...

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Re: strona glowna, wyswietlanie produktow...

przez ZooSklep » 2008 lis 06, Cz 17:48

tomekz napisał(a):Mam problem z ustawieniem strony głównej, udało mi się ustawić produkty po 3 w rzędzie, ale nie potrafię dodać ramek (Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się), będę wdzięczny za pomoc....

Ustawienia - konfiguracja- ustawienia dodatkowe - miniatury - Wyłącz obramowanie miniatur..

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Forest » 2008 lis 06, Cz 20:19

Witam!

Wyświetlają się wtedy ramki ale obok opisów i zdjęć, a nie po obrysie opisu i zdjęcia. Ramki te pokazują się również na kategoriach, wyprzedaży i koszyka, a chciałbym aby pokazywały się tylko na produktach umieszczonych na stronie główniej Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam!

przez tomekz » 2008 lis 06, Cz 21:55

ZooSklep napisał(a):
tomekz napisał(a):Mam problem z ustawieniem strony głównej, udało mi się ustawić produkty po 3 w rzędzie, ale nie potrafię dodać ramek (Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się), będę wdzięczny za pomoc....

Ustawienia - konfiguracja- ustawienia dodatkowe - miniatury - Wyłącz obramowanie miniatur..

Dziękuje za szybka odpowiedz, niestety nie rozwiązała ona mojego problemu.
Spróbuje opisać go dokładniej: nie chcę włączyć obramowania miniaturki, chciałbym obramować produkty na stronie głównej sklepu uzyskując efekt podobny do tego: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

przez elad65 » 2008 lis 06, Cz 22:10

Spróbuj tak, Ustawienia Graficzne> Głowne kolory sklepu> Obramowanie ustaw tu jakiś kolor, widze na Twoim sklepie, że nie masz ustawionych obramowań

Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez elad65 » 2008 lis 06, Cz 23:20

a dalej tak: obramowania w menu dolne, górne oraz elementach menu i tam gdzie nie chcesz ramek ustawiłaby w kolorze tła głównej tabeli,
żeby ramki pokazywały sie tylko na stronie głównej to trzeba wyrzucić wpis o ramkach z trybu 4, ale tu Ci dokładnie nie powim gdzie bo nie jestem mistrzem html,
musisz też popracować nad kodem najnowsze propozycje i promocje tam nie jest równo i raczej ramki też bedą nierówne

Otrzymał podziękowań: 1 razy

przez tomekz » 2008 lis 08, So 21:04

dziękuje za porady. Problem już rozwiązany.

przez matteoo » 2009 sty 02, Pt 16:57

Witam,
niesteyt powracam z problemem wyświetlania się produktów na stronie głównej.
Użyłem kodu podanego wcześniej i go trochę "popaprałem" pod siebie w IE jest względnie ok. ale w Mozilli jest słabo.
Podgląd tutaj: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Mój kod to:
<div style="float:left; width:250; height:250; margin-left:40; margin-right:5; margin-top:10">
<table style="margin-bottom: 10px;" class="tabela-normal" width="250">
<tbody>
<tr>
<td class="komorka-normal" align="center"
bgcolor="#FFFFFF" valign="middle" width="110">
<div style="margin: 5px;">
<table border="0" width="100" height="238">
<tr>
<td colspan="2" width="{SZEROKOSC_KOMORKI_ZDJECIA}" align="center">{ZDJECIE}</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><div class="trzynastka" style="margin: 5"><A href="{ODNOSNIK}"><span class="pogrubienie" style="font-weight: strong; font-size:13px;"><P align=center>{NAZWA_PRODUKTU}</p></span></a>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="{SZEROKOSC_KOMORKI_CENA}" align="left" valign="bottom">
<div style="margin-right: 5; margin-top: 0; margin-bottom: 3"><b>{CENA}</b></div></td>
<td align="right" valign="bottom"><div style="margin-right: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 3; float: right">{KOSZYK}</div></td>
</tr>
</table>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>

Porszę o pomoc ze wstydem bo temat nieźle już jest zwałkowany - niestety jestem HTML`owym prostaczkiem :?

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości