Nazwa.pl + KQS

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Nazwa.pl + KQS

przez zsedc » 2008 sie 22, Pt 15:53

Witam

Zawsze odpalałem KQS na bazie danych MySQL4 , założyłem nowe konto na nazwa.pl i tam niestety oferują już tylko bazę danych MySQL5.
Kiedy odpalam instalację sklepu i dochodzę do momentu związanego z bazą danych, wypełniam formularz "Host serwera baz danych: Nazwa użytkownika bazy:" itd. i niestety nie działa.

Czy ktoś wie co może być przyczyną? Albo jak wpisać numer portu, próbowałem już sql.mojadomena.pl:3305 ale nic z tego.

Z góry dziękuję za pomoc

Paweł

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Nazwa.pl + KQS

przez pbas » 2008 sie 22, Pt 16:05

Strzelam: hostem powinien być być może "localhost"
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez zsedc » 2008 sie 22, Pt 16:09

niestety localhost też nie przechodzi :(

Autor tematu

przez zsedc » 2008 sie 22, Pt 16:20

Prośba:

Czy ktoś mógłby zainstalować u siebie KQS i potem zalogować się do bazy, exportować taką świeżo zainstalowaną bazę i mi wysłać, ja sobie instalację sklepu po prostu zrobię na piechotę :) i na koniec importuje taką bazę.

Jak co to proszę o PW, z góry dziękuję ślicznie

Paweł

Autor tematu

przez marpit » 2008 sie 22, Pt 16:25

zsedc napisał(a):Witam

Zawsze odpalałem KQS na bazie danych MySQL4 , założyłem nowe konto na nazwa.pl i tam niestety oferują już tylko bazę danych MySQL5.
Kiedy odpalam instalację sklepu i dochodzę do momentu związanego z bazą danych, wypełniam formularz "Host serwera baz danych: Nazwa użytkownika bazy:" itd. i niestety nie działa.

Czy ktoś wie co może być przyczyną? Albo jak wpisać numer portu, próbowałem już sql.makerprojekt.nazwa.pl:3305 ale nic z tego.

Z góry dziękuję za pomoc

Paweł

sql.makerprojekt.nazwa.pl powinno działać o ile to jest login Twojego konta na nazwie.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez zsedc » 2008 sie 22, Pt 16:28

kurcze no, nie działa właśnie

wypełniłem ręcznie plik config.php i łączy się z bazą - wtedy jest OK, tyle, że w bazie mam pustkę, więc muszę mieć jakąś świeżo zainstalowaną bazę do zaimportowania, już kombinuje na darmowych okresach próbnych innych serwerów, może się uda.

Autor tematu

przez zsedc » 2008 sie 22, Pt 16:49

Instalacja sklepu KQS działa w taki sposób, że podajesz dane bazy danych, skrypt sprawdza czy dane poprawne i wtedy zapisuje je do pliku config.php, następnie do czystej bazy wgrywa podstawowe informacje, nazwy tabel kolumn i kilka szablonów, standardowe dane konfiguracyjne itd ( w tym również tą informację o oprogramowaniu KQS ).
Ja wpisałem dane do pliku config.php na piechotę dlatego skrypt nie stworzył podstawowych tabel i nie wypełnił ich danymi :)

tak więc nadal nie mam, ale może zaraz się uda :)

Autor tematu

przez zsedc » 2008 sie 22, Pt 16:58

okej, założyłem konto na cal.pl zainstalowałem sklep, zgrałem bazę i wgrałem do nazwa.pl i działa, trochę na około, ale inaczej nie chciało mi działać:( może jakiś chwilowy błąd w nazwa.pl

dzięki!

Autor tematu

przez kulbi » 2008 sie 22, Pt 19:10

to dlaczego nie zostałeś w cal.pl?, z nazwą są same problemy, też wcześniej miałem na nazwie

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość