Nazwa.pl + KQS
Nazwa.pl + KQS
Witam
Zawsze odpalałem KQS na bazie danych MySQL4 , założyłem nowe konto na nazwa.pl i tam niestety oferują już tylko bazę danych MySQL5.
Kiedy odpalam instalację sklepu i dochodzę do momentu związanego z bazą danych, wypełniam formularz "Host serwera baz danych: Nazwa użytkownika bazy:" itd. i niestety nie działa.
Czy ktoś wie co może być przyczyną? Albo jak wpisać numer portu, próbowałem już sql.mojadomena.pl:3305 ale nic z tego.
Z góry dziękuję za pomoc
Paweł
Zawsze odpalałem KQS na bazie danych MySQL4 , założyłem nowe konto na nazwa.pl i tam niestety oferują już tylko bazę danych MySQL5.
Kiedy odpalam instalację sklepu i dochodzę do momentu związanego z bazą danych, wypełniam formularz "Host serwera baz danych: Nazwa użytkownika bazy:" itd. i niestety nie działa.
Czy ktoś wie co może być przyczyną? Albo jak wpisać numer portu, próbowałem już sql.mojadomena.pl:3305 ale nic z tego.
Z góry dziękuję za pomoc
Paweł
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Nazwa.pl + KQS
Strzelam: hostem powinien być być może "localhost"
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
niestety localhost też nie przechodzi 
- Autor tematu
Prośba:
Czy ktoś mógłby zainstalować u siebie KQS i potem zalogować się do bazy, exportować taką świeżo zainstalowaną bazę i mi wysłać, ja sobie instalację sklepu po prostu zrobię na piechotę
i na koniec importuje taką bazę.
Jak co to proszę o PW, z góry dziękuję ślicznie
Paweł
Czy ktoś mógłby zainstalować u siebie KQS i potem zalogować się do bazy, exportować taką świeżo zainstalowaną bazę i mi wysłać, ja sobie instalację sklepu po prostu zrobię na piechotę
Jak co to proszę o PW, z góry dziękuję ślicznie
Paweł
- Autor tematu
zsedc napisał(a):Witam
Czy ktoś wie co może być przyczyną? Albo jak wpisać numer portu, próbowałem już sql.makerprojekt.nazwa.pl:3305 ale nic z tego.
Z góry dziękuję za pomoc
Paweł
sql.makerprojekt.nazwa.pl powinno działać o ile to jest login Twojego konta na nazwie.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
kurcze no, nie działa właśnie
wypełniłem ręcznie plik config.php i łączy się z bazą - wtedy jest OK, tyle, że w bazie mam pustkę, więc muszę mieć jakąś świeżo zainstalowaną bazę do zaimportowania, już kombinuje na darmowych okresach próbnych innych serwerów, może się uda.
wypełniłem ręcznie plik config.php i łączy się z bazą - wtedy jest OK, tyle, że w bazie mam pustkę, więc muszę mieć jakąś świeżo zainstalowaną bazę do zaimportowania, już kombinuje na darmowych okresach próbnych innych serwerów, może się uda.
- Autor tematu
Instalacja sklepu KQS działa w taki sposób, że podajesz dane bazy danych, skrypt sprawdza czy dane poprawne i wtedy zapisuje je do pliku config.php, następnie do czystej bazy wgrywa podstawowe informacje, nazwy tabel kolumn i kilka szablonów, standardowe dane konfiguracyjne itd ( w tym również tą informację o oprogramowaniu KQS ).
Ja wpisałem dane do pliku config.php na piechotę dlatego skrypt nie stworzył podstawowych tabel i nie wypełnił ich danymi
tak więc nadal nie mam, ale może zaraz się uda
Ja wpisałem dane do pliku config.php na piechotę dlatego skrypt nie stworzył podstawowych tabel i nie wypełnił ich danymi
tak więc nadal nie mam, ale może zaraz się uda
- Autor tematu
okej, założyłem konto na cal.pl zainstalowałem sklep, zgrałem bazę i wgrałem do nazwa.pl i działa, trochę na około, ale inaczej nie chciało mi działać:( może jakiś chwilowy błąd w nazwa.pl
dzięki!
dzięki!
- Autor tematu
to dlaczego nie zostałeś w cal.pl?, z nazwą są same problemy, też wcześniej miałem na nazwie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość