Potwierdzenie zamówienia przez kupującego..
|Strona 1 z 1
Potwierdzenie zamówienia przez kupującego..
Mam pytanie.. Mamy opcje " Włącz konieczność potwierdzania zamowień przez klienta " w PA. Czy kupujący w waszych sklepach potwierdzają złożenie zamówienia.?? U mnie jakos tego nie robią.??
Re: Potwierdzenie zamówienia przez kupującego..
ZooSklep napisał(a):Mam pytanie.. Mamy opcje " Włącz konieczność potwierdzania zamowień przez klienta " w PA. Czy kupujący w waszych sklepach potwierdzają złożenie zamówienia.?? U mnie jakos tego nie robią.??
A wstawiłeś im odpowiedni link w powiadomieniach ?
- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
ja wstawilem a i tak zamiast kliknac to wola zadzwonic lub oddzielnie maila przyslac - dziwni ci ludzie 
A jak taki link miałby wyglądać? Bo jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "mailto", ale to chyba ma działać jakoś inaczej???
bor3d napisał(a):A jak taki link miałby wyglądać? Bo jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "mailto", ale to chyba ma działać jakoś inaczej???
Przykład linku jest umieszczony tam, gdzie powinien zostać zastosowany, czyli w dziale Ustawienia -> Komunikaty
w Potwierdzenie złożenia zamówienia dla niezarejestrowanego klienta i Potwierdzenie złożenia zamówienia dla zarejestrowanego klienta
- Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Odnośnik umożliwiający potwierdzenie klientowi zamówienia powinien wyglądać następująco:
<a href="{adres_sklepu}/index.php?d=zamowienie&z_id={unikalny_numer_zamowienia}&akcja=potwierdzenie">Potwierdź zamówienie</a>
Wielkie dzięki!
Właśnie sprawdziłem - u mnie nie ma o tym informacji w Potwierdzeniu złożenia zamówienia dla niezarejestrowanego klienta, jest tylko w wersji dla zarejestrowanego, a tam nie zaglądałem, bo pracowałem nad tym pierwszym...
Już widzę jak to działa! Szkoda tylko, że nie ma nigdzie (tzn. nie mogę znaleźć) pisanej informacji o tym, że potwierdził - tylko ta subtelna zmiana koloru...
U mnie jest to jednocześnie zgoda na Politykę prywatności i Zasady zakupu, warto by było mieć tę zgodę czarno na białym.
Właśnie sprawdziłem - u mnie nie ma o tym informacji w Potwierdzeniu złożenia zamówienia dla niezarejestrowanego klienta, jest tylko w wersji dla zarejestrowanego, a tam nie zaglądałem, bo pracowałem nad tym pierwszym...
Już widzę jak to działa! Szkoda tylko, że nie ma nigdzie (tzn. nie mogę znaleźć) pisanej informacji o tym, że potwierdził - tylko ta subtelna zmiana koloru...
U mnie jest to jednocześnie zgoda na Politykę prywatności i Zasady zakupu, warto by było mieć tę zgodę czarno na białym.
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości