Potwierdzenie zamówienia przez kupującego..

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Potwierdzenie zamówienia przez kupującego..

przez ZooSklep » 2008 cze 28, So 00:12

Mam pytanie.. Mamy opcje " Włącz konieczność potwierdzania zamowień przez klienta " w PA. Czy kupujący w waszych sklepach potwierdzają złożenie zamówienia.?? U mnie jakos tego nie robią.??

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Potwierdzenie zamówienia przez kupującego..

przez marpit » 2008 cze 28, So 08:01

ZooSklep napisał(a):Mam pytanie.. Mamy opcje " Włącz konieczność potwierdzania zamowień przez klienta " w PA. Czy kupujący w waszych sklepach potwierdzają złożenie zamówienia.?? U mnie jakos tego nie robią.??

A wstawiłeś im odpowiedni link w powiadomieniach ?
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez tofif » 2008 cze 28, So 09:43

ja wstawilem a i tak zamiast kliknac to wola zadzwonic lub oddzielnie maila przyslac - dziwni ci ludzie :)

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez bor3d » 2008 sie 16, So 10:36

A jak taki link miałby wyglądać? Bo jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "mailto", ale to chyba ma działać jakoś inaczej???

przez diversio » 2008 sie 16, So 16:37

bor3d napisał(a):A jak taki link miałby wyglądać? Bo jedyne, co mi przychodzi do głowy, to "mailto", ale to chyba ma działać jakoś inaczej???

Przykład linku jest umieszczony tam, gdzie powinien zostać zastosowany, czyli w dziale Ustawienia -> Komunikaty
w Potwierdzenie złożenia zamówienia dla niezarejestrowanego klienta i Potwierdzenie złożenia zamówienia dla zarejestrowanego klienta

Kod: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Odnośnik umożliwiający potwierdzenie klientowi zamówienia powinien wyglądać następująco:
<a href="{adres_sklepu}/index.php?d=zamowienie&z_id={unikalny_numer_zamowienia}&akcja=potwierdzenie">Potwierdź zamówienie</a>

Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez bor3d » 2008 sie 16, So 17:01

Wielkie dzięki! :)
Właśnie sprawdziłem - u mnie nie ma o tym informacji w Potwierdzeniu złożenia zamówienia dla niezarejestrowanego klienta, jest tylko w wersji dla zarejestrowanego, a tam nie zaglądałem, bo pracowałem nad tym pierwszym... :oops:
Już widzę jak to działa! Szkoda tylko, że nie ma nigdzie (tzn. nie mogę znaleźć) pisanej informacji o tym, że potwierdził - tylko ta subtelna zmiana koloru...
U mnie jest to jednocześnie zgoda na Politykę prywatności i Zasady zakupu, warto by było mieć tę zgodę czarno na białym.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości