Powiaomienia SMS

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

Re: Powiaomienia SMS

przez marpit » 2008 sie 03, N 10:47

Borat napisał(a):Ja nie mam na myśli powiadomienia o wysyłce, a o zmianie statusu zamówienia.
A to różnica :)

Najważniejsze jest szybkie potwierdzenie poprawnie złożonego zamówienia.
Wtedy klient nie ucieknie.

Nie każdy dzwoni zaraz po otrzymaniu zamówienia.
Zakładając, że klient nie dostanie mailem potwierdzenia ze sklepu z nieważne jakich powodów.
Jest piątek wieczór. Ty sprawdzasz zamówienia w poniedziałek rano.

Wtedy klient jest już u konkurencji, bo nic ze sklepu nie dostał.

PO CO ICH ODDAWAĆ ?

B.

Masz rację szybkie potwierdzenie zamówienia ale wg mnie to klient powinien potwierdzić złożenie zamówienie a nie ja :) KQS nawet wprowadził funkcję która powinna spełniać tę role.

Wątpię aby którykolwiek admin sklepu nie zaglądnął do zamówień od piątku do poniedziałku. Większość z nas jest codziennie przy kompie. Ponadto nie spotkałem się z tym by klient który zamawia przesyłkę zrezygnował z jej w 3 dni szczególnie gdy zamawia w piątki. Ale spotkałem się że tym że jak nie otrzymał maila to złożył drugie identyczne zamówienie aby się upewnić że wszystko jest ok.

Wydaje mi się że funkcja sms nie rozwiąże wszystkich problemów choć co niektórym może poprawi wizerunek sklepu.

Ale tak szczerze to też sporo kupuję w sklepach internetowych i jeszcze się nie spotkałem z takim powiadomieniem. W większości przypadków przychodzi e-mail i klient musi potwierdzić zamówienie.

A tak całkiem przy okazji to poprawcie temat bo jest z błędem:)
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez salomonexe » 2008 sie 05, Wt 16:30

Ale panowie - o czy mowa? :) smsapi ma wlasna weryfikacje numeru jakkolwiek wpisana. Jesli numer est poprawny - wysyla sms, jesli nie, nie zjada mi ounktu i nie wysyla smsa :) jesli teraz ktos w sklepie poda nr telefonu kontaktowy komorkowy (w jakimkolwiek formacie), numer zostanie sprawdzony i sms idzie lub nie. W czym problem? :)
salomonexe

przez pbas » 2008 sie 05, Wt 17:51

Ja jestem za wprowadzeniem takiej funkcjonalności. Każde rozwiązanie, które spowoduje, że klient poczuje się dopieszczony i będzie miał wrażenie, że się o niego dba, jest warte wprowadzenia.

Z technicznego punktu widzenia, wprowadzenie dodatkowego pola na numer komórki do powiadomień i znacznika "chcę otrzymywać powiadomienia", jest sprawą na tyle prostą, że szkoda to roztrząsać.

W PA można dodać znacznik "używaj powiadomienia SMS" i po krzyku. Kto chce, ten sobie zaznaczy.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez golumnw » 2008 sie 05, Wt 23:25

pbas napisał(a):Ja jestem za wprowadzeniem takiej funkcjonalności. Każde rozwiązanie, które spowoduje, że klient poczuje się dopieszczony i będzie miał wrażenie, że się o niego dba, jest warte wprowadzenia.

Z technicznego punktu widzenia, wprowadzenie dodatkowego pola na numer komórki do powiadomień i znacznika "chcę otrzymywać powiadomienia", jest sprawą na tyle prostą, że szkoda to roztrząsać.

W PA można dodać znacznik "używaj powiadomienia SMS" i po krzyku. Kto chce, ten sobie zaznaczy.

sprawa może prosta dla Ciebie ale ręczę Ci że nie dla wszystkich klientów. więc zdecydowane nie komplikowaniu i ptaszkowaniu formularza.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez pbas » 2008 sie 06, Śr 05:18

golumnw napisał(a):
pbas napisał(a):W PA można dodać znacznik "używaj powiadomienia SMS" i po krzyku. Kto chce, ten sobie zaznaczy.

sprawa może prosta dla Ciebie ale ręczę Ci że nie dla wszystkich klientów. więc zdecydowane nie komplikowaniu i ptaszkowaniu formularza.

Jeśli nie będziesz chciał włączać dodatkowych pól w formularzu, to nie włączysz ich w PA i po sprawie. Kto będzie chciał, to włączy.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez wymoderowano » 2009 sty 03, So 02:21

jezeli chodzi o sms to duzo istotniejsze jest wg mnie dodanie w formularzu rejestracji zgody na informacje o promocjach na sms, na mail jest ale na sms tez powinno byc.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez piotrsmsapi » 2009 maja 05, Wt 13:09

Opcja oszczędza czas klienta. Jest to bardzo wygodne i popularne zwłaszcza w branży AGD.
Przy niskich kosztach sklep podnosi swój prestiż. Oczywiście będą właściciele sklepów
zwolennicy i przeciwnicy. Tylko czy nie lepiej gdy decyduje klient....
piotrsmsapi

Poprzednia strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości