Rabat powiązany z historią zakupów
Re: Rabat powiązany z historią zakupów
KQSProjekt napisał(a):Prosze usunąć dopisane treści z mojego posta i nigdy więcej nie modyfikować moich wypowiedzi.
Zasady są proste, zmiany darmowe czy płatne są dostępne dla wszystkich w nowych wersjach, jak komuś nie odpowiada nie musi się zgłaszać.
przepraszam pomyłka, zamiast cytuj kliknąłem edycję.
KQSProjekt napisał(a):
Zasady są proste, zmiany darmowe czy płatne są dostępne dla wszystkich w nowych wersjach, jak komuś nie odpowiada nie musi się zgłaszać.
dla mnie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Jeżeli zmiany płatne mają być dostępne dla wszystkich dlaczego ma je finansować część użytkowników ? czy inne firmy oferujące program do prowadzenia sklepu www też tak robią? - wątpię.
Z tego wynika że lepiej cierpliwie czekać bo jeśli ktoś chce dać zarobić twórcy KQS to finansuje zmiany, które wcześniej czy później dostanie za darmo.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
enigma napisał(a):Z tego wynika że lepiej cierpliwie czekać bo jeśli ktoś chce dać zarobić twórcy KQS to finansuje zmiany, które wcześniej czy później dostanie za darmo.
jeśli zmiana jest niezbędna to nie ma sensu czekać i warto zapłacić i tyle. do tej pory propozycje zmiane to było koncert życzeń - teraz przy podejściu biznesowym jest szansa na zmianę tego sposobu artykułowania potrzeb i jeśli faktycznie ktoś będzie miał zmianę która ma przynieść mu korzyść to pewnie się zdecduję na zapłatę. oprogramowanie KQS jest używane przez wiele osób - które często traktują sklep jako dorywczą formę zarobku i nie chcącą dużo inwestować chcą maksylanie dużo osiągnąć. chyba nie tedy droga.
jesli nikt nie zaplaci to KQS nie zrobi poprawki i mozna bedzie czekac do us... smierci
tofif napisał(a):jesli nikt nie zaplaci to KQS nie zrobi poprawki i mozna bedzie czekac do us... smierci
Rzuciłem propozycją rozwiązania tego impasu - jak na razie nie ma odniesienia KQSa do niej.
Nie wyobrażam sobie tego, że będę finansował coś, co inni dostaną za darmo - sorry, ale za stary jestem na takie coś.
Moja wstępna propozycja jest uczciwa - uwzględnia interes finansującego i producenta softu. Zatem Pani KQS - co Pan na to?
-

- Moderator Witryny
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Moim zdaniem powinniśmy wszyscy sie dzielić po równo a Ci co nie zapłacą nie powinni mieć aktualizacji - ich strata ale pewnie trudno dla KQS-a to rozwiązać
Moim zdaniem rozwiązanie jakie wymyśliliśmy z pbas jest najbardziej optymalne, my finansujemy powstanie modułu, później dostajemy zwrot kosztów a dalej kqs ma czysty zysk. W podstawowej wersji program ma duże możliwości jeżeli komuś by się spieszyło miałby możliwość dokupienia dodatkowego modułu który z czasem mógłby stać się częścią podstawowego oprogramowania o czym decydował by kqs.
junki napisał(a):Moim zdaniem rozwiązanie jakie wymyśliliśmy z pbas jest najbardziej optymalne, my finansujemy powstanie modułu, później dostajemy zwrot kosztów a dalej kqs ma czysty zysk. W podstawowej wersji program ma duże możliwości jeżeli komuś by się spieszyło miałby możliwość dokupienia dodatkowego modułu który z czasem mógłby stać się częścią podstawowego oprogramowania o czym decydował by kqs.
Zdecydowanie popieram...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości