Punktowy Program Lojalnościowy
Re: Punktowy Program Lojalnościowy
junki napisał(a):oficjalne to tylko japisaliście @ do KQSa ?
Ja jeszcze nie pisałem.. bo zastanawiam się nad tym.. Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Czy jak my zapłacimy za te dodatki to tylko my bedziemy je mieli.??
Szybko wróciliśmy na ziemię nie ? 
- Moderator Witryny
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
nie przekreślajmy tego co poszło w dobrym kierunku, trzeba znaleźć kompromis. Rozumiem że kqs chce używać takich opcji w kolejnych wersjach sklepu ale jak pisałem nie rozumiem dlaczego stworzenie ma być finansowane przez część użytkowników.
Dokładnie - krok ku dobremu KQS zrobił - bez dwóch zdań. Jednak nie jest to dobry wariant. Jeżeli dajmy na to, ja płacę 1000zł netto za nową funkcjonalność a ktoś w kolejnej wersji otrzyma to za friko, to nie jest to w porządku. Zważywszy na przykładowe kalkulacje, które KQS podał przy kilku propozycjach zmian, koszty są spore - za kilka istotnych dodatków można wydać spokojnie 5 tys zł. O ile można przełknąć koszt (to jakby nie patrzeć się w czasie zwróci), to udostępnianie sfinansowanych przez kogoś rozwiązań innym za darmo, odpada. Powinno to wyglądać tak, że KQS oferuje odpłatnie dodatkowe moduły, ze sprzedaży których, osoby finansujące powstanie dodatków mają kasę. Przykładowo:
1) Ja płacę za powstanie modułu X kwotę 1000 zł netto.
2) KQS umieszcza ten moduł w płatnych dodatkach i wycenia go powiedzmy na 10% ceny wytworzenia, czyli 100zł netto
3) Do KQSa zgłasza się klient, który chce ten moduł kupić. KQS go sprzedaje i ja z tego tytułu otrzymuję 50%
To taka moja propozycja
1) Ja płacę za powstanie modułu X kwotę 1000 zł netto.
2) KQS umieszcza ten moduł w płatnych dodatkach i wycenia go powiedzmy na 10% ceny wytworzenia, czyli 100zł netto
3) Do KQSa zgłasza się klient, który chce ten moduł kupić. KQS go sprzedaje i ja z tego tytułu otrzymuję 50%
To taka moja propozycja
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
pbas napisał(a):3) Do KQSa zgłasza się klient, który chce ten moduł kupić. KQS go sprzedaje i ja z tego tytułu otrzymuję 50%
W rozmowie z Junkim wyszła jedna mała modyfikacja tego punktu - prowizja byłaby wypłacana do momentu spłacenia kosztu wytworzenia modułu. Czyli nawiązując do powyższego przykładu, po 20-tej sprzedaży modułu X, osoba finansująca powstanie modułu, przestaje otrzymywać prowizję.
W przypadku gdy powstanie modułu finansuje kilka osób, prowizja dzielona byłaby proporcjonalnie. Przykładowo:
1) Powstanie modułu finansuje 5 osób. Koszt modułu to 1000zł netto, czyli 200zł na człowieka
2) Koszt sprzedaży modułu to 100zł, które dzielimy na 6 części - pięciu finansujących + KQS. Kwota na jednego to 16,66zł (zaokrąglenia na korzyść KQSa)
3) Po sprzedaży 12 licencji na ten moduł, finansujący przestają otrzymywać prowizję - cały zysk idzie dla KQSa
-

- Moderator Witryny
ja proponuje aby wszystkie dodatki były za fri tak jak to było do tej pory
kulbi napisał(a):ja proponuje aby wszystkie dodatki były za fri tak jak to było do tej pory
Tak by było najlepiej
-

- Moderator Witryny
kulbi napisał(a):ja proponuje aby wszystkie dodatki były za fri tak jak to było do tej pory
walczyliśmy o normalne traktowanie w zamian za abonament/opłatę i tak mamy nie odwracajmy teraz kota ogonem.
Pewnie ze było by fajnie jak by było za fri , ale ile mozna czekać.. Płacąc będzie szybciej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości