Jak dodać załącznik do komunikatu e-mail?
Re: Jak dodać załącznik do komunikatu e-mail?
A co w sytuacji, kiedy np. klient korzysta z poczty firmowej, a serwer wycina załączniki?
Czy nie zachodzi obawa, że wysyłając cały czas identyczny załącznik nie trafimy na listy spamerów?
Czy nie zachodzi obawa, że wysyłając cały czas identyczny załącznik nie trafimy na listy spamerów?
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
marpit napisał(a):Wersja 4.0 nie jest w pełni dostosowana do obecnych przepisów.
najrozsądniejszym rozwiązaniem było by chyba wygenerowanie i załączenie pliku na ostatnim etapie realizacji zamówienia czyli do @ z komunikatem o wysyłce zamówienia
marpit napisał(a):pdf wystarczy ale ma to być pdf dostarczony klientowi jak jako załącznik jak np wysyłana jest Fv a nie link do pliku pdf dlatego nie wprowadzajcie w błąd.
Wersja 4.0 nie jest w pełni dostosowana do obecnych przepisów.
Wersja 4.0 jest dostosowana do obecnych przepisów. To że nie posiada możliwości wysłania załącznika do wiadomości email z potwierdzeniem złożenia zamówienia to już osobna kwestia.
Bo nie ma konieczności by taki pdf był wysyłany - to tylko jeden ze sposobów.
A inne sposoby to :
- przesłanie klientowi w formie papierowej ( w paczce z zamawianą przesyłką )
- wysłanie klientowi na "trwałym nośniku" typu płyta cd, pendrive, karta pamięci - pliku z formularzem
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
redvan
Czy ktokolwiek by to robił? To ma być praktyczne, tanie dla firmy i odbywać się automatycznie. Koszt papieru może znikomy ale tylko w teorii, bo pozostałe rzeczy to tylko straty dla firmy. Pendriva za dychę to nie wiem czy kupi i teraz pomyśl sobie że ktoś coś kupuje np za 5 zł.
Gdyby wersja była dostosowana to umożliwiła by jakoś dostarczenie klientowi tego co trzeba a jak widać w tej dyskusji tego brakuje. I tez nie musiałby być to pdf skoro jest taki zły.
Nie chodzi o to aby stwarzać problem, ale dodanie "Wyświetl w koszyku klauzulę dotyczącą obowiązku zapłaty" nie jest dostosowaniem bo na tym się to nie kończy.
Czy ktokolwiek by to robił? To ma być praktyczne, tanie dla firmy i odbywać się automatycznie. Koszt papieru może znikomy ale tylko w teorii, bo pozostałe rzeczy to tylko straty dla firmy. Pendriva za dychę to nie wiem czy kupi i teraz pomyśl sobie że ktoś coś kupuje np za 5 zł.
Gdyby wersja była dostosowana to umożliwiła by jakoś dostarczenie klientowi tego co trzeba a jak widać w tej dyskusji tego brakuje. I tez nie musiałby być to pdf skoro jest taki zły.
Nie chodzi o to aby stwarzać problem, ale dodanie "Wyświetl w koszyku klauzulę dotyczącą obowiązku zapłaty" nie jest dostosowaniem bo na tym się to nie kończy.
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Trwałym nośnikiem jest też e-mail.
Dlatego sprawę można rozwiązać poprzez dołączenie wymaganych informacji już w pierwszym mailu, który jest wysyłany z automatu przez sklep.
Ja w nim umieściłem cały regulamin plus wzorzec odstąpienia. Załatwia to raczej sprawę wymogów informacyjnych.
M
Dlatego sprawę można rozwiązać poprzez dołączenie wymaganych informacji już w pierwszym mailu, który jest wysyłany z automatu przez sklep.
Ja w nim umieściłem cały regulamin plus wzorzec odstąpienia. Załatwia to raczej sprawę wymogów informacyjnych.
M
Mariusz napisał(a):Trwałym nośnikiem jest też e-mail.
M
Właśnie tez miałem napisać że można umieścić treść odstąpienia w komunikacie email ( dużo tego nie ma ). Dodatkowo można dać jeszcze link do pliku PDF ( identyczny z treścią co jest przesłane klientowi w komunikacie )
Jeśli chodzi o regulamin - też pomysł dobry, choć nie sądziłem że można tam tyle treści upchać, bo niekiedy regulaminy sklepów to takie elaboraty że książka z tego wychodzi.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wszystkie maile do klientów nie dochodzą. Teoretycznie obowiązek spełniamy, ale klient możne powiedzieć nie dostałem i po zawodach.
Ja staram się wymóc potwierdzenie przez klik w linku (wcześniej info i jak akceptujesz to potwierdź).
Ja staram się wymóc potwierdzenie przez klik w linku (wcześniej info i jak akceptujesz to potwierdź).
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
W przypadku jeśli sklep wystawia fakturę (u mnie to jest 100% zakupów) to śmiało można te informacje wydrukować na odwrocie faktury. Wtedy nie ma opcji, że klient nie został poinformowany.
marpit napisał(a):redvan
Niestety Panowie sugeruje wersje papierową. My tak robimy - takie dostaliśmy zalecenia po kontroli UOKik. Zainteresowanym mogę wysłać wzór na maila.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości