Sprzedawanie plików

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Sprzedawanie plików

przez Samhain » 2014 sty 22, Śr 20:17

Ktoś się bawił taką formą sprzedaży?

Próbuję ustawić to i jakoś nie bardzo chce to trybić :/

Pytanie dodatkowe czy jestem w stanie poprzez ten system sprzedawać np kody do gier? 1 produkt ale każdy klient otrzyma inny kod po zakupie?

Pozdr
Samhain

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Sprzedawanie plików

przez redvan » 2014 sty 23, Cz 13:21

Ja testowałem i działało pięknie ( testowałem jakoś w miesiąc po wyjściu tej opcji ) .

Klient składa zamówienie i opłaca.
Gdy wpłata dociera do Ciebie, klikasz na zamówienie że jest "Zrealizowane" i klient dostaje na e-mail unikalny link do zakupionego pliku.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez Samhain » 2014 sty 23, Cz 13:38

redvan napisał(a):Ja testowałem i działało pięknie ( testowałem jakoś w miesiąc po wyjściu tej opcji ) .

Klient składa zamówienie i opłaca.
Gdy wpłata dociera do Ciebie, klikasz na zamówienie że jest "Zrealizowane" i klient dostaje na e-mail unikalny link do zakupionego pliku.

Dzięki! Czasami testy w nocy mają to do siebie, że przeoczy się jakiś detal... no zmianę statusu ;)

Pobawię się dziś tym. Jak myślisz da się sprzedawać unikalne "kody" poprzez ten system? By każdy klient otrzymał unikatowy plik z kodem?

Autor tematu

przez redvan » 2014 sty 24, Pt 10:45

Samhain napisał(a):Jak myślisz da się sprzedawać unikalne "kody" poprzez ten system? By każdy klient otrzymał unikatowy plik z kodem?

raczej nie, ale poproś KQS o wycenę takiego dodatku

Potrzebne ci sa pola do wpisania wszystkich kodów dla danego produktu, a system po zakupie będzie wysyłał automatycznie dany kod z kolejki wolnych kodów.

Tutaj raczej poszukałbym inne rozwiązanie ( inny system ), gdyż do tego najlepiej nadają się płatności online gdzie system sprawdzi automatycznie czy wpłata jest i kod wyśle ( by wszystko trwało dosłownie 3 minuty )
Moderator Witryny

przez redvan » 2014 sty 24, Pt 10:46

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się sprawdź sobie to.
Moderator Witryny

przez Samhain » 2014 sty 24, Pt 10:50

redvan napisał(a):
Samhain napisał(a):Jak myślisz da się sprzedawać unikalne "kody" poprzez ten system? By każdy klient otrzymał unikatowy plik z kodem?

raczej nie, ale poproś KQS o wycenę takiego dodatku

Potrzebne ci sa pola do wpisania wszystkich kodów dla danego produktu, a system po zakupie będzie wysyłał automatycznie dany kod z kolejki wolnych kodów.

Tutaj raczej poszukałbym inne rozwiązanie ( inny system ), gdyż do tego najlepiej nadają się płatności online gdzie system sprawdzi automatycznie czy wpłata jest i kod wyśle ( by wszystko trwało dosłownie 3 minuty )

Dzięki. Kody mają być jako jeden produkt w szerszej gamie w sklepie i to też jako "bonus" więc jeszcze rozważę.

Ten link do sprzedaży jest fajny, może da się zaimplementować.

Dzięki bardzo za pomoc :)

Autor tematu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość