sprzedaz skelpu a baza danych klientow

Inne tematy związane z działalnością gospodarczą.
Systemy płatności on-line, systemy magazynowo-handlowe, regulaminy sklepów, zgłoszenia GIODO, informacje o cookies, polityka prywatności - wymiana doświadczeń, pytania, opinie i uwagi.

sprzedaz skelpu a baza danych klientow

przez mich » 2013 sty 20, N 17:34

cześć

Mam pytanie, czy orientujecie się jak to jest z bazą danych przy sprzedaży sklepu internetowego?

Chodzi o to, żeby to zrobić tak, aby nikt nie mógł się przyczepić ani do sprzedającego, ani kupującego sklep internetowy z bazą danych.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: sprzedaz skelpu a baza danych klientow

przez redvan » 2013 sty 21, Pn 09:26

mich napisał(a):cześć

Mam pytanie, czy orientujecie się jak to jest z bazą danych przy sprzedaży sklepu internetowego?

Chodzi o to, żeby to zrobić tak, aby nikt nie mógł się przyczepić ani do sprzedającego, ani kupującego sklep internetowy z bazą danych.

baze produktow mozesz sprzedac ale baze klientow ( jesli klienci nie wyrazili na to zgody ) to raczej nie sprzedasz. Tak mi sie wydaje
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez mich » 2013 sty 21, Pn 19:53

no właśnie chyba można, tylko nie wiem jak dokładnie. Dajmy na to ostatnio Plus zmieniał właściciela, a klienci nie musieli na to wyrażać zgody, zresztą cała masa firm przechodzi z rak do rąk, a często klienci tego nie wiedzą i nie odczuwają.
Już to zresztą kiedyś robiłem, jednakże dawno temu i nie pamiętam szczegółów.

Autor tematu

przez junki » 2013 sty 23, Śr 08:23

ale plus sprzedał z bazą aktualnych klientów z aktywnymi umowami, a ty chcesz sprzedać bazę twoich byłych klientów, gdzie nie jest wymagane przetworzenie danych pozyskanych.

nie sprzedaj bazy tylko czas jaki poświęciłeś na jej stworzenie :D

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości