domyślny język sklepu
domyślny język sklepu
Interesowało by mnie, aby można było zmienić język domyślny (główny) na angielski, tak, żeby strona otwierała się po angielsku, a język polski był opcją.
wg. Pana Krzysztofa "Nie ma takiej możliwości."
przynajmniej mi by się przydała...
pozdr M.D.
wg. Pana Krzysztofa "Nie ma takiej możliwości."
przynajmniej mi by się przydała...
pozdr M.D.
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: domyślny język sklepu
Ale dlaczego nie ma mozliwości?
Główny plik językowy przetłumaczyć czy część zamienić na english i na odwrót i masz dwa języki, resztę wprowadzać tak samo i chyba powinno działać?
Główny plik językowy przetłumaczyć czy część zamienić na english i na odwrót i masz dwa języki, resztę wprowadzać tak samo i chyba powinno działać?
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
nie sprawdzałem ale wydaje mi się ze powinno pomóc ustawienie w pliku .htaccess defaultowego adresu na switcha języków czyli cos na wzor:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
dziękuję kolegom za sugestie, przetestuję...
aczkolwiek było by miło, gdyby dało się załatwić sprawę np. zaznaczeniem checkboxa coś w stylu język domyślny i klikamy przy tym co chcemy...
aczkolwiek było by miło, gdyby dało się załatwić sprawę np. zaznaczeniem checkboxa coś w stylu język domyślny i klikamy przy tym co chcemy...
- Autor tematu
takie cudeńka jak checkbox`y w PA sklepu to może tylko twórca softu wprowadzić 
-

areczek napisał(a):takie cudeńka jak checkbox`y w PA sklepu to może tylko twórca softu wprowadzić
masz kolego rację stąd napisałem w dziale "Propozycje zmian i dodatków"
co nie zmienia sprawy, że dopóki Pan Krzysztof takiej opcji nie wprowadzi, to musimy se radzić sami, o ile ktoś ma potrzebę takiej konfiguracji... na razie wykombinowałem tyle, że sklep działa mi tylko po angielsku, co po części problem mi rozwiązało, jednak wolałbym aby był dwujęzyczny z domyślnym angielskim
pozdr. all
M.D.
- Autor tematu
deptula napisał(a):areczek napisał(a):takie cudeńka jak checkbox`y w PA sklepu to może tylko twórca softu wprowadzić
masz kolego rację stąd napisałem w dziale "Propozycje zmian i dodatków"
co nie zmienia sprawy, że dopóki Pan Krzysztof takiej opcji nie wprowadzi, to musimy se radzić sami, o ile ktoś ma potrzebę takiej konfiguracji... na razie wykombinowałem tyle, że sklep działa mi tylko po angielsku, co po części problem mi rozwiązało, jednak wolałbym aby był dwujęzyczny z domyślnym angielskim
pozdr. all
M.D.
przeciez mozna zamienic pliki jezykowe miejscami ( nazwami )...tzn plik english.php nazywasz "standard.php" i na odwrót. Moim zdaniem wtedy powinno startowac z pliku standard.php ( bez cudowania) i automatycznie w pliku standard.php beda slowka angielskie. Pozniej wystarczy jeszcze dodac boxa z jezykami ( z przelaczaniem jezykow ) i gotowe.
-

- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
rozwiązanie podałem powyżej - zmiana adresu / pliku startowego w .htaccess na index.php?lang=en - to odpali sklep w wersji angielskiej na dzień dobry ;]
-

nie wiem czy zamiana plików jerzykowych zadziała poprawnie ... bo ktos wchodzi na sklep ... odpala sie sklep z językiem polskim jako zmienną ... i teraz pobierane sa słówka z pliku standard.php - będą angielskie bo podmieniony plik ... a teraz pytanie co się z szablonów pobierze - według mnie wszystkie boksy z polskimi elementami (oraz nazwy, opisy itp po polsku) bo zmienna w systemie jest podawana $lang=pl i na jej podstawie wyselectuje z bazy ... no ale moge sie mylić 
-

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość