domyślny język sklepu

Dział w którym możemy proponować zmiany w programie KQS.store.

Zgłoszenie propozycji zmiany w programie, nie jest jednoznaczne, z przyjęciem jej do realizacji przez producenta oprogramowania. Autor programu w miarę swoich możliwości, będzie zapoznawał się ze zgłaszanymi sugestiami zmian. Zmiany proponowane w tym dziale, w miarę możliwości będą realizowane przez autora programu.

domyślny język sklepu

przez deptula » 2011 paź 22, So 09:12

Interesowało by mnie, aby można było zmienić język domyślny (główny) na angielski, tak, żeby strona otwierała się po angielsku, a język polski był opcją.
wg. Pana Krzysztofa "Nie ma takiej możliwości."
przynajmniej mi by się przydała...

pozdr M.D.

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: domyślny język sklepu

przez marpit » 2011 paź 22, So 09:16

Ale dlaczego nie ma mozliwości?

Główny plik językowy przetłumaczyć czy część zamienić na english i na odwrót i masz dwa języki, resztę wprowadzać tak samo i chyba powinno działać?
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez areczek » 2011 paź 22, So 10:22

nie sprawdzałem ale wydaje mi się ze powinno pomóc ustawienie w pliku .htaccess defaultowego adresu na switcha języków czyli cos na wzor:

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Otrzymał podziękowań: 10 razy

przez deptula » 2011 paź 22, So 13:38

dziękuję kolegom za sugestie, przetestuję...
aczkolwiek było by miło, gdyby dało się załatwić sprawę np. zaznaczeniem checkboxa coś w stylu język domyślny i klikamy przy tym co chcemy...

Autor tematu

przez areczek » 2011 paź 22, So 18:11

takie cudeńka jak checkbox`y w PA sklepu to może tylko twórca softu wprowadzić :ugeek:

przez deptula » 2011 paź 22, So 21:34

areczek napisał(a):takie cudeńka jak checkbox`y w PA sklepu to może tylko twórca softu wprowadzić :ugeek:

masz kolego rację stąd napisałem w dziale "Propozycje zmian i dodatków"
co nie zmienia sprawy, że dopóki Pan Krzysztof takiej opcji nie wprowadzi, to musimy se radzić sami, o ile ktoś ma potrzebę takiej konfiguracji... na razie wykombinowałem tyle, że sklep działa mi tylko po angielsku, co po części problem mi rozwiązało, jednak wolałbym aby był dwujęzyczny z domyślnym angielskim
pozdr. all
M.D.

Autor tematu

przez redvan » 2011 paź 24, Pn 08:14

deptula napisał(a):
areczek napisał(a):takie cudeńka jak checkbox`y w PA sklepu to może tylko twórca softu wprowadzić :ugeek:

masz kolego rację stąd napisałem w dziale "Propozycje zmian i dodatków"
co nie zmienia sprawy, że dopóki Pan Krzysztof takiej opcji nie wprowadzi, to musimy se radzić sami, o ile ktoś ma potrzebę takiej konfiguracji... na razie wykombinowałem tyle, że sklep działa mi tylko po angielsku, co po części problem mi rozwiązało, jednak wolałbym aby był dwujęzyczny z domyślnym angielskim
pozdr. all
M.D.

przeciez mozna zamienic pliki jezykowe miejscami ( nazwami )...tzn plik english.php nazywasz "standard.php" i na odwrót. Moim zdaniem wtedy powinno startowac z pliku standard.php ( bez cudowania) i automatycznie w pliku standard.php beda slowka angielskie. Pozniej wystarczy jeszcze dodac boxa z jezykami ( z przelaczaniem jezykow ) i gotowe.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez areczek » 2011 paź 24, Pn 08:15

rozwiązanie podałem powyżej - zmiana adresu / pliku startowego w .htaccess na index.php?lang=en - to odpali sklep w wersji angielskiej na dzień dobry ;]

przez areczek » 2011 paź 24, Pn 08:24

nie wiem czy zamiana plików jerzykowych zadziała poprawnie ... bo ktos wchodzi na sklep ... odpala sie sklep z językiem polskim jako zmienną ... i teraz pobierane sa słówka z pliku standard.php - będą angielskie bo podmieniony plik ... a teraz pytanie co się z szablonów pobierze - według mnie wszystkie boksy z polskimi elementami (oraz nazwy, opisy itp po polsku) bo zmienna w systemie jest podawana $lang=pl i na jej podstawie wyselectuje z bazy ... no ale moge sie mylić :ugeek:

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość