Aktualizacja do wersji 3.4

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Aktualizacja do wersji 3.4

przez golumnw » 2011 wrz 22, Cz 13:20

Klarsan napisał(a):@golumnw, a ja polecam Ci sprawdzić czym jest odnośnik, jak działa i czym jest nofollow.

Prosty przykład:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się - blok "Linki zewnętrzne", tutaj są odnośniki z atrybutem nofollow. Tak więc są to odnośniki? Pozwalają na przekierowanie do innej strony?

Niestety nie rozumiesz dokonując wykładni umowy licencyjnej sąd kieruje się nie tylko jej treścią ale takze celem zapisów. Jest to tzw wykładnia celowościowa. Gdy kierować się tylko słowną interepretacja to umowy miałby po kilkadziesiąt stron. Tyle temacie.

Mariusz ma racje to proste zwykłe cwaniactwo i tyle.

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Klarsan » 2011 wrz 22, Cz 13:36

@mariusz, licencja nie zawiera informacji o aktualizacjach, ale informacje na stronie jako część oferty handlowej takową informację zawierają - Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Piszesz, że doskonale wiesz po co umieszcza się linki. Tak więc po co? Nie po to, by podpisać oprogramowanie? Nie po to, by można było kliknąć w link i przejść na stronę docelową? Czy nofollow w jakikolwiek sposób w tym przeszkadza?

@golumnw, pochwaliłeś się, brawo, możesz napisać jeszcze jakieś "mądre słowa", co nie zmieni faktu, iż nie masz zielonego pojęcia czym jest nofollow lub udajesz, że nie wiesz lub też tak bardzo kochasz autora KQS, że będziesz pisać o sądach, wykładniach i krążyć wokół, byle nie zastanowić się nad faktem frywolnego blokowania aktualizacji

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się - skoro taki z Ciebie "prawnik" to przestudiuj tę umowę licencyjną KQS - można się nieźle pośmiać z tego szmelcu

Autor tematu

przez marpit » 2011 paź 18, Wt 14:18

Klarsan jakieś postępy w sprawie otrzymywania aktualizacji?
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez Klarsan » 2011 paź 18, Wt 16:44

Żadnych, być może autor "skryptu" stwierdził, że może sobie frywolnie decydować komu udostępniać aktualizację, a komu nie.

PS. Jak już wcześniej pisałem - nofollow w linku jest zgodne z licencją i jak widać - coraz więcej osób korzysta z możliwości wstawienia nofollow. Wystarczy tylko spojrzeć na sklepy na tym "skrypcie". Listy wklejać nie zamierzam, ale nie jest trudno zauważyć, że nofollow dość sporo. I co teraz będzie? Brak aktualizacji dla wszystkich z nofollow, czy może to jednak nie o nofollow chodzi?

Autor tematu

przez marpit » 2011 paź 18, Wt 18:01

Klarsan napisał(a):czy może to jednak nie o nofollow chodzi?

Może i nie o nofollow, tego nigdy się nie dowiesz. W sumie dobry sposób na "podziękowanie" dla tych co nie otrzymują aktualizacji.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez KrzysztofSzmelter » 2011 paź 18, Wt 20:22

Klarsan = Lesiu

przez salonmodyxxl » 2011 paź 20, Cz 13:12

Witam,

błagam o pomoc.

Dokonałem aktualizacji mojego sklepu do wersji 3.4 i po pewnym czasie zauważyłem, że dzieją się jakieś dziwne rzeczy ze stanem magazynowym. Zauważyłem, że nie zawsze znikają z magazynu rzeczy, które ktoś zamówił. Precyzyjnie mówiąc stan się aktualizuje, to znaczy jego ilość, ale nie przy danym atrybucie. To znaczy miałem bluzki w rozmiarach 46, 48, 50, 52. Ktoś zamówił 46, 48 i 50. Wg stanu pozostała 1 sztuka, ale przy rozmiarach 46,48 nadal widnieje, że jest po 1 szt. Faktycznie nie zdjęło się to ze stanu i ktoś inny zamówił ponownie te rozmiary, a ja fizycznie już nie miałem tych bluzek.
Problem pojawił się kilka razy, ale pomyślałem, że przez moją nieuwagę czegoś nie zdjąłem, ale teraz mam pewność, że coś jest nie tak.

Zatem bardzo proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem

Marcin

przez redvan » 2011 paź 20, Cz 14:35

salonmodyxxl napisał(a):Witam,

błagam o pomoc.

Dokonałem aktualizacji mojego sklepu do wersji 3.4 i po pewnym czasie zauważyłem, że dzieją się jakieś dziwne rzeczy ze stanem magazynowym. Zauważyłem, że nie zawsze znikają z magazynu rzeczy, które ktoś zamówił. Precyzyjnie mówiąc stan się aktualizuje, to znaczy jego ilość, ale nie przy danym atrybucie. To znaczy miałem bluzki w rozmiarach 46, 48, 50, 52. Ktoś zamówił 46, 48 i 50. Wg stanu pozostała 1 sztuka, ale przy rozmiarach 46,48 nadal widnieje, że jest po 1 szt. Faktycznie nie zdjęło się to ze stanu i ktoś inny zamówił ponownie te rozmiary, a ja fizycznie już nie miałem tych bluzek.
Problem pojawił się kilka razy, ale pomyślałem, że przez moją nieuwagę czegoś nie zdjąłem, ale teraz mam pewność, że coś jest nie tak.

Zatem bardzo proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem

Marcin

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się tutaj
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się tutaj

to tak na szybko

Ogolnie jest kilka jeszcze wątków gdzie ten temat jest wałkowany - trzeba tylko poszukać
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez salonmodyxxl » 2011 paź 20, Cz 15:05

bardzo dziękuję za pomoc.

wątków jest bardzo wiele. Próbowałem w wyszukiwarkę wpisać "stany magazynowe" lub "stan magazynowy" ale nic nie znajdywało. Dlatego postanowiłem poprosić o pomoc.

Bardzo jestem wdzięczny i gorąco pozdrawiam

Marcin

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości