Aktualizacja do wersji 3.4
Aktualizacja do wersji 3.4
Witam, czy każdy otrzymał do tej pory aktualizację do najnowszej wersji KQS? Czekam od maja i doczekać się nie mogę...
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: Aktualizacja do wersji 3.4
<a href="http://www.kqs.pl" class="stopka" title="Sklep Internetowy, Oprogramowanie" rel="nofollow">Oprogramowanie KQS.store</a>
No i? Gdzie jest zapis, że do odnośnika nie może zostać dodany atrybut rel="nofollow"? Gdzie to jest zapisane w umowie licencyjnej? Panie Szmelter, teraz to już Pan zakpił sam z siebie i swojej wiedzy (niewiedzy?). Nie zna Pan nawet swojej umowy licencyjnej?
Licencjobiorca zobowiązany jest do umieszczenia na każdej
stronie prowadzonego sklepu internetowego widocznej
informacji, iż sklep jest oparty na oprogramowaniu
Licencjodawcy, do wyboru dwie frazy „Oprogramowanie
KQS.store” oraz „Sklepy internetowe KQS.store” koniecznie
z odnośnikiem do strony Licencjodawcy. Informacja musi
być wyraźna, widoczna i czytelna. Użyty kolor tekstu musi
znacznie odbiegać od koloru tła na którym została
umieszczona, a rozmiar czcionki nie może być mniejszy od 9
pixeli.
- Autor tematu
Panie Szmelter, czy mam przez Pana wypowiedź rozumieć, że na ten sklep zostały zablokowane aktualizacje oprogramowania KQS?
- Autor tematu
Klarsan napisał(a):Licencjobiorca zobowiązany jest do umieszczenia na każdej
stronie prowadzonego sklepu internetowego widocznej
informacji, iż sklep jest oparty na oprogramowaniu
Licencjodawcy, do wyboru dwie frazy „Oprogramowanie
KQS.store” oraz „Sklepy internetowe KQS.store” koniecznie
z odnośnikiem do strony Licencjodawcy. Informacja musi
być wyraźna, widoczna i czytelna. Użyty kolor tekstu musi
znacznie odbiegać od koloru tła na którym została
umieszczona, a rozmiar czcionki nie może być mniejszy od 9
pixeli.
Nie bardzo Cię rozumiem - potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy uważasz że ktoś chce umieszczenia odnośnika z atrybutem nofollow?
Podejrzewam, że to nie ja mam problemy ze zrozumieniem. Czy <a href="adres_url" rel="nofollow">tekst</a> jest odnośnikiem, czy nie? Nie interesuje mnie to, czego w domyśle chce autor oprogramowania. A może chce również, by co miesiąc wpłacać mu na konto milion PLN, tylko zapomniał to zapisać w umowie licencyjnej? Odnośniki z atrybutem nofollow to również odnośniki i spełniają warunki umowy licencyjnej. W związku z tym każdy właściciel sklepu na KQS może sobie dodać ten atrybut i będzie to zgodne z umową licencyjną.
- Autor tematu
Klarsan napisał(a):Podejrzewam, że to nie ja mam problemy ze zrozumieniem. Czy <a href="adres_url" rel="nofollow">tekst</a> jest odnośnikiem, czy nie? Nie interesuje mnie to, czego w domyśle chce autor oprogramowania. A może chce również, by co miesiąc wpłacać mu na konto milion PLN, tylko zapomniał to zapisać w umowie licencyjnej? Odnośniki z atrybutem nofollow to również odnośniki i spełniają warunki umowy licencyjnej. W związku z tym każdy właściciel sklepu na KQS może sobie dodać ten atrybut i będzie to zgodne z umową licencyjną.
Wg mnie odnośnik to fragment kodu html który pozwala na przekierowania do innej strony. Cel takiego odnośnika jest jasny i gwarantuję Ci że w sądzie też tak to będą interpretować. Polecam Ci ksiazke Prawo internetu i cześć dotycząca licencjonowania.
Owszem licencja nie zawiera informacji o nofollow.
Doskonale wiemy po co umieszcza się linki, a osoba dodająca atrybut wie to na pewno.
Tak więc jest to moim zdaniem trochę cwaniactwo.
I tyle w temacie.
A co do licencji, to nie zawiera ona również obietnic wiecznych aktualizacji.
Licencja działa? Działa?
Więc pretensje należy mieć do siebie.
A swoją drogą przydałaby się płatna opcja usunięcia stopki (wielu producentów to obecnie oferuje).
Pozdrawiam,
Mariusz
Doskonale wiemy po co umieszcza się linki, a osoba dodająca atrybut wie to na pewno.
Tak więc jest to moim zdaniem trochę cwaniactwo.
I tyle w temacie.
A co do licencji, to nie zawiera ona również obietnic wiecznych aktualizacji.
Licencja działa? Działa?
Więc pretensje należy mieć do siebie.
A swoją drogą przydałaby się płatna opcja usunięcia stopki (wielu producentów to obecnie oferuje).
Pozdrawiam,
Mariusz
@golumnw, a ja polecam Ci sprawdzić czym jest odnośnik, jak działa i czym jest nofollow.
Prosty przykład:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się - blok "Linki zewnętrzne", tutaj są odnośniki z atrybutem nofollow. Tak więc są to odnośniki? Pozwalają na przekierowanie do innej strony?
Prosty przykład:
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się - blok "Linki zewnętrzne", tutaj są odnośniki z atrybutem nofollow. Tak więc są to odnośniki? Pozwalają na przekierowanie do innej strony?
- Autor tematu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość