sklep traci pozycję w google co robić ?
|Strona 1 z 1
sklep traci pozycję w google co robić ?
witam . Od jakiegoś czasu mój sklep zniknął z 1 strony google. Jest w tej chwili na 2 stronie. Powiem szczerze że gdy był na 1 stronie przez kilka lat to nic nie robiłem w kierunku pozycjonowania. Czy jest możliwe że jak kilka lat temu dodajem sklep do katalogów to mój sklep został z niego ustniety ? A może katalogi w których był przestały istnieć ? Jak mogę sprawdzić w ilu katalogach jest mój sklep ? Czytałem też ostatnio że wykupujac linki sponsorowane zwiększa się ruch na stronie a to wpływa na poprawe pozycji w wyszukiwarce. Czytn prawda ?
- Autor tematu
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
Re: sklep traci pozycję w google co robić ?
Witam,
To jest podstawowy powód Twojego problemu. Prawdopodobnie konkurencyjność fraz była mała i nawet bez pozycjonowania sklep był wysoko.
Nie ma takiej potrzeby (strata czasu), widać przecież, że sklep wymaga pozycjonowania.
To zależy jakie to linki (na pewno nie takie z alledrogo), ale to tylko jedna z wielu składowych dotyczących pozycjonowania.
Jak masz dużo czasu i samozaparcia, to próbuj sam.Jeśli nie, to proponuję zlecić pozycjonowanie.
W obecnych czasach samo katalogowanie i zakup kilku linków to może być trochę za mało.
Pozdrawiam,
Mariusz
siman napisał(a):Powiem szczerze że gdy był na 1 stronie przez kilka lat to nic nie robiłem w kierunku pozycjonowania.
To jest podstawowy powód Twojego problemu. Prawdopodobnie konkurencyjność fraz była mała i nawet bez pozycjonowania sklep był wysoko.
Tak, jest możliwe.Faktem jest również, że w katalogach jest spora rotacja i wielu z nich po prostu już nie ma.siman napisał(a):Czy jest możliwe że jak kilka lat temu dodajem sklep do katalogów to mój sklep został z niego ustniety ?
siman napisał(a):Jak mogę sprawdzić w ilu katalogach jest mój sklep ?
Nie ma takiej potrzeby (strata czasu), widać przecież, że sklep wymaga pozycjonowania.
siman napisał(a):Czytałem też ostatnio że wykupujac linki sponsorowane zwiększa się ruch na stronie a to wpływa na poprawe pozycji w wyszukiwarce. Czytn prawda ?
To zależy jakie to linki (na pewno nie takie z alledrogo), ale to tylko jedna z wielu składowych dotyczących pozycjonowania.
Jak masz dużo czasu i samozaparcia, to próbuj sam.Jeśli nie, to proponuję zlecić pozycjonowanie.
W obecnych czasach samo katalogowanie i zakup kilku linków to może być trochę za mało.
Pozdrawiam,
Mariusz
Witam
A znasz jakieś firmy pozycjonerskie godne polecenia? Jeśli tak napisz na priv.
A znasz jakieś firmy pozycjonerskie godne polecenia? Jeśli tak napisz na priv.
- Autor tematu
zglos sie do nas
plowiecka.pl
Nie korzystam z firm pozycjonerskich.
Jak zaczynałem zabawę parę ładnych lat temu, to firmy też się jeszcze uczyły.
A teraz nie potrzebuję takich usług.
Dlatego nie polecę nikogo, ponieważ odpowiedni wybór jest bardzo ważny.
Pozdrawiam,
Mariusz
Jak zaczynałem zabawę parę ładnych lat temu, to firmy też się jeszcze uczyły.
A teraz nie potrzebuję takich usług.
Dlatego nie polecę nikogo, ponieważ odpowiedni wybór jest bardzo ważny.
Pozdrawiam,
Mariusz
Widzisz u mnie bylo podobnie . Ja też sam kilka lat temu wypozycjonowałem swój sklep na 1 stronę w google. Tylko od jakiegos czasu już nie zajmowałem się pozycjonowaniem strony bo zawsze była w TOP10. I to był pewno błąd. Wiadomo konkurencja coraz wieksza a ja sprawy nie pilnowałem. Ty swoją stronę cały czas dodajesz do nowych katalogów? Nie wiem własnie czy znów samemu poświęcić trochę swojego czasu na katalogowanie i linkowanie czy tym razem skorzystać z pomocy firmy zewnętrznej.
pozdrawiam
Szymon
pozdrawiam
Szymon
- Autor tematu
Odpowiem Ci jak wrócę z Niemiec, ja swego czasu z Mariuszem sam robiłem katalogi ale już mi przeszło a dobre pozycjonowanie dużo daje tylko można się nadziać na firmy z d.. które wyciągną od ciebie fortunę za nic 
Ja ze swojej strony mogę polecić http://www.sukces-net.pl/ (nie mam żadnych powiązań z tą firmą, znam jedynie osiągnięcia i podejście do klienta)
Ostatnio edytowano 2011 wrz 19, Pn 13:46 przez pbas, łącznie edytowano 1 raz
Powód: link charytatywny?
Powód: link charytatywny?
Spróbuj dodawać do katalogów i precli - może fraza nie jest trudna i to wystarczy 
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
|Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości