sklep traci pozycję w google co robić ?

Marketing wirusowy, social marketing, blogowanie, wymiana kodów i bonów rabatowych, sprzedaż powiązana Cross Selling, Up Selling, google analytics i inne statystyki, bazy adresowe i newsletter

sklep traci pozycję w google co robić ?

przez siman » 2011 wrz 03, So 08:54

witam . Od jakiegoś czasu mój sklep zniknął z 1 strony google. Jest w tej chwili na 2 stronie. Powiem szczerze że gdy był na 1 stronie przez kilka lat to nic nie robiłem w kierunku pozycjonowania. Czy jest możliwe że jak kilka lat temu dodajem sklep do katalogów to mój sklep został z niego ustniety ? A może katalogi w których był przestały istnieć ? Jak mogę sprawdzić w ilu katalogach jest mój sklep ? Czytałem też ostatnio że wykupujac linki sponsorowane zwiększa się ruch na stronie a to wpływa na poprawe pozycji w wyszukiwarce. Czytn prawda ?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: sklep traci pozycję w google co robić ?

przez Mariusz » 2011 wrz 03, So 12:21

Witam,
siman napisał(a):Powiem szczerze że gdy był na 1 stronie przez kilka lat to nic nie robiłem w kierunku pozycjonowania.

To jest podstawowy powód Twojego problemu. Prawdopodobnie konkurencyjność fraz była mała i nawet bez pozycjonowania sklep był wysoko.
siman napisał(a):Czy jest możliwe że jak kilka lat temu dodajem sklep do katalogów to mój sklep został z niego ustniety ?
Tak, jest możliwe.Faktem jest również, że w katalogach jest spora rotacja i wielu z nich po prostu już nie ma.
siman napisał(a):Jak mogę sprawdzić w ilu katalogach jest mój sklep ?

Nie ma takiej potrzeby (strata czasu), widać przecież, że sklep wymaga pozycjonowania.
siman napisał(a):Czytałem też ostatnio że wykupujac linki sponsorowane zwiększa się ruch na stronie a to wpływa na poprawe pozycji w wyszukiwarce. Czytn prawda ?

To zależy jakie to linki (na pewno nie takie z alledrogo), ale to tylko jedna z wielu składowych dotyczących pozycjonowania.
Jak masz dużo czasu i samozaparcia, to próbuj sam.Jeśli nie, to proponuję zlecić pozycjonowanie.
W obecnych czasach samo katalogowanie i zakup kilku linków to może być trochę za mało.

Pozdrawiam,
Mariusz
Moderator Witryny

przez siman » 2011 wrz 03, So 13:11

Witam

A znasz jakieś firmy pozycjonerskie godne polecenia? Jeśli tak napisz na priv.

Autor tematu

przez tofif » 2011 wrz 03, So 13:16

zglos sie do nas :) plowiecka.pl

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez Mariusz » 2011 wrz 03, So 15:21

Nie korzystam z firm pozycjonerskich.
Jak zaczynałem zabawę parę ładnych lat temu, to firmy też się jeszcze uczyły.
A teraz nie potrzebuję takich usług.

Dlatego nie polecę nikogo, ponieważ odpowiedni wybór jest bardzo ważny.

Pozdrawiam,
Mariusz
Moderator Witryny

przez siman » 2011 wrz 03, So 18:24

Widzisz u mnie bylo podobnie . Ja też sam kilka lat temu wypozycjonowałem swój sklep na 1 stronę w google. Tylko od jakiegos czasu już nie zajmowałem się pozycjonowaniem strony bo zawsze była w TOP10. I to był pewno błąd. Wiadomo konkurencja coraz wieksza a ja sprawy nie pilnowałem. Ty swoją stronę cały czas dodajesz do nowych katalogów? Nie wiem własnie czy znów samemu poświęcić trochę swojego czasu na katalogowanie i linkowanie czy tym razem skorzystać z pomocy firmy zewnętrznej.

pozdrawiam

Szymon

Autor tematu

przez tofif » 2011 wrz 03, So 18:53

Odpowiem Ci jak wrócę z Niemiec, ja swego czasu z Mariuszem sam robiłem katalogi ale już mi przeszło a dobre pozycjonowanie dużo daje tylko można się nadziać na firmy z d.. które wyciągną od ciebie fortunę za nic :)

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez Shmelc » 2011 wrz 08, Cz 12:21

Ja ze swojej strony mogę polecić http://www.sukces-net.pl/ (nie mam żadnych powiązań z tą firmą, znam jedynie osiągnięcia i podejście do klienta)
Ostatnio edytowano 2011 wrz 19, Pn 13:46 przez pbas, łącznie edytowano 1 raz
Powód: link charytatywny?

przez lulu1983 » 2011 paź 13, Cz 10:02

Spróbuj dodawać do katalogów i precli - może fraza nie jest trudna i to wystarczy :)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość