Wersja 1.33

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 1.33

przez pbas » 2011 sty 17, Pn 11:02

radek170777 napisał(a):Pomóżcie

Po nowej aktualizacji

Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie

Nie można złożyć zamówienia.

777 ustawione jak należy, pliki wgrywałem już ze 3 razy i robiłem aktualizację i lipa.

Na forum już kiedyś ten błąd ktoś opisywał i tak naprawdę nie wiadomo co jest przyczyną. Pozostaje Ci chyba tylko próbować z aktualizacją aż do skutku...
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

przez crn » 2011 sty 17, Pn 11:29

Sprawdź, czy bazy nie masz pełnej.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez radek170777 » 2011 sty 17, Pn 11:56

Baza nie jest pełna, na pewno błąd tkwi w którejś tabeli w bazie, podpiąłem testowy sklep w którym można normalnie było złożyć zamówienie, pod bazę głównego sklepu i niestety nie można zamówić, tak więc nie jest to błąd sklepu lecz bazy. Jednakże nie mam pojęcie jak to naprawić.

przez marpit » 2011 sty 17, Pn 13:40

Może to Cię naprowadzi, jak nie to pisz na PW

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez CptSimonini » 2011 sty 17, Pn 13:50

radek170777 napisał(a):Pomóżcie

Po nowej aktualizacji

Wystąpił błąd! Nie udało się dokończyć zamówienia, spróbuj ponownie

Nie można złożyć zamówienia.

777 ustawione jak należy, pliki wgrywałem już ze 3 razy i robiłem aktualizację i lipa.

Pytam kontrolnie. Po aktualizacji, którym plikom ustawiłeś atrybuty 777? Ja mam podobny komunikat związany po aktualizacji do wersji 1.33 z dodawaniem komentarzy na stronie, natomiast składanie zamówień działa.

przez radek170777 » 2011 sty 17, Pn 14:03

nie wiem jak się naprawiło, ale się naprawiło, z głównego sklepu wyeksportowałem tylko te tabele które uważałem za najpotrzebniejsze, w sklepie testowym, wyczyściłem tabele i zaimportowałem te poprzednie. Po tym zabiegu przetestowałem sklep testowy, a gdy okazało się że wszystko jest ok, w głównym sklepie usunąłem wszystkie tabele, a wgrałem te ze sklepu testowego. W tej chwili można normalnie składać zamówienia i jak na razie nie zauważyłem bym stracił przez to jakieś dane.

Mam nadzieję że ktoś to zrozumiał.

A przede wszystkim co najważniejsze, trzeba zawsze i często ROBIĆ KOPIĘ BAZY !!

przez radek170777 » 2011 sty 17, Pn 17:23

marpit napisał(a):Może to Cię naprowadzi, jak nie to pisz na PW

Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Trochę pokombinowałem z tym wszystkim jak koń pod górkę, ale działałem na szybko i przez to dość chaotycznie, awaria była jedynie w ostatniej tabeli "zamówienia"

Jednakże nie zmienia to faktu że bardzo trzeba uważać na aktualizacje, bo nigdy nie wiadomo co padnie.

przez grzejan » 2011 mar 14, Pn 19:28

Witam niezawodnych... niestety mam problem
po aktualizacji nie mogę edytowac produktów - wyskakuje po poleceniu zapisz taki oto komunikat:

Warning: main(/usr/bin/connect_db.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/home/grzejan/public_html/admin/edit.php on line 0

Warning: main() [function.include]: Failed opening '/usr/bin/connect_db.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /srv/home/grzejan/public_html/admin/edit.php on line 0

Warning: main(/usr/bin/admin/include/source/funkcje.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/home/grzejan/public_html/admin/edit.php on line 0

Warning: main() [function.include]: Failed opening '/usr/bin/admin/include/source/funkcje.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /srv/home/grzejan/public_html/admin/edit.php on line 0

Fatal error: Call to undefined function db_fetch_array() in /srv/home/grzejan/public_html/admin/edit.php on line 0

Doradźcie proszę.

przez MK0304 » 2011 mar 14, Pn 19:54

Spróbuj jeszcze raz wysłać ten plik - admin/edit.php
Jak nie zaktualizuj sklep ponownie

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość