Wersja 1.33

Wszystko na temat instalacji oprogramowania KQS.store oraz aktualizacji skryptu do najnowszej wersji. Dowiesz się także co nowego pojawiło się w sklepie KQS oraz znajdziesz pełną listę zmian które weszły w nowej wersji.

Re: Wersja 1.33

przez radek170777 » 2011 sty 03, Pn 11:49

Seavolv napisał(a):A po co te całe zabawy z bazą itp, nie prościej ściągnąć bazę produktów do .csv i w open office edytować sobie ceny według prostego wzoru? 3 min i wszystko jest zmienione.

Nie czyta się forum, co ??? Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez Seavolv » 2011 sty 03, Pn 12:00

radek170777 napisał(a):
Seavolv napisał(a):A po co te całe zabawy z bazą itp, nie prościej ściągnąć bazę produktów do .csv i w open office edytować sobie ceny według prostego wzoru? 3 min i wszystko jest zmienione.

Nie czyta się forum, co ??? Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się

Przynajmniej tak samo myślimy :D chodź ja najpierw zmieniłem ceny w .csv, a potem przy aktualizacji sklepu zmieniłem stawki vat korzystając z funkcji sklepu.

Autor tematu

przez akszurg » 2011 sty 03, Pn 13:01

Właśnie napisałem że mam wersje młodszą od 1.12 czyli wersje sklepu nowszą niż 1.12 bo wykonaną później
A zadałem pytanie bo tematem tej dyskusji jest aktualizacja do wersji 1.33 . Nie pytam jak zmienić podatek z 22 % na 23 % bo o tym już było na tym forum gdzie indziej a mam problem z samą aktualizacją do wersji 1.33.
Zadaję pytanie z nadzieją że ktoś już rozwiązał taki problem jaki mam ja.

Pozdrawiam

przez radek170777 » 2011 sty 03, Pn 13:58

akszurg napisał(a):Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/gruszka/domains/gruszka2005.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php on line 15

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/gruszka/domains/gruszka2005.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php on line 15

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/gruszka/domains/gruszka2005.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php on line 15

Odnoszę wrażenie iż jest to wina jakiegoś skryptu wstawionego przez użytkownika w szablon graficzny. Ale mogę nie mieć racji...

przez akszurg » 2011 sty 03, Pn 15:05

Problem już rozwiązany.
Niestety nie wiem co było przyczyną pomogła szybka interwencja działu technicznego z kqs.store.

Pozdrawiam

przez AurorA » 2011 sty 04, Wt 02:18

AurorA napisał(a):
ArtDeco napisał(a):1. "aktualności, oddzielna strona dla każdej wiadomości" po instalacji wszystkie są na jednej stronie.

Myślałem że dotyczy to może nowych aktualności ale dla nich też nie działa :(

ciągle po staremu

AurorA napisał(a):
dodane masowe usuwanie z działu 'poczta wychodząca'

ja dostaje komunikat brak uprawnień a w PA mam zaznaczone wszystkie możliwe opcje

po wczorajszej aktualizacji wszystko ok

AurorA napisał(a):
Czyli najlepszy byłby przycisk z elementami wyboru (np.: wielkość stawki dotychczasowej-> nowa stawka ; dla określonych grup towarów (wg. producenta, dostawcy, kategorii, itd.).

tak jak jest jest super tylko mogło by to objąć wszystkie stawki

wszystkie stawki pięknie zmienia

przez zdzicho » 2011 sty 04, Wt 08:16

Dokładnie, po co rozbijać to na kilka guziczków. Powinien być jeden zaktualizuj stawki.

Wcale nie super, bo:
Okresem przejściowym dla wprowadzenia stawki VAT 5% na książki jest styczeń-kwiecień.
Książki kupione do 31.12.2010 mogę do kwietnia sprzedawać z 0%.
Książki kupione po 31.12.2010 muszę sprzedawać z 5%.

Z tego wynika, że do kwietnia mam książki z 0% i z 5% jednocześnie.

Tak jak wspomniałem, zmiany stawek na pewno jeszcze będą i takie kombinacje zapewne pojawią się w różnych branżach...

przez marpit » 2011 sty 04, Wt 08:41

zdzicho napisał(a):

Dokładnie, po co rozbijać to na kilka guziczków. Powinien być jeden zaktualizuj stawki.

Wcale nie super, bo:
Okresem przejściowym dla wprowadzenia stawki VAT 5% na książki jest styczeń-kwiecień.
Książki kupione do 31.12.2010 mogę do kwietnia sprzedawać z 0%.
Książki kupione po 31.12.2010 muszę sprzedawać z 5%.

Z tego wynika, że do kwietnia mam książki z 0% i z 5% jednocześnie.

Tak jak wspomniałem, zmiany stawek na pewno jeszcze będą i takie kombinacje zapewne pojawią się w różnych branżach...

Czy używasz FV, paragony które drukuje sklep i wysyłasz do klienta? Jeżeli nie to zauważ że VAT nigdzie nie jest widoczny (podczas składania i przeglądania zamówienia) a więc sama zmiana w KQS na nic nie wpływa w tym przypadku oprócz tego że mamy lepsze samopoczucie że VAT został zmieniony a VAT tak naprawdę trzeba pilnować na kasie, bo jak sam wspomniałeś trzeba ręcznie pilnować czy ma być 0 czy 5% innej opcji ja nie widzę.
Jeżeli ktoś używa KQS do paragonów i ma księgarnie to życzę powodzenia :) Każde zamówienie trzeba sprawdzić ustawić VAT dla książki i dopiero wystawiać FV.

Wszędzie trąbią o zmianie VAT a dlaczego nic w mediach nie mówili że zmieniło się też pkwiu ?
Dobrze ze mam nie dużo książek bo roboty przy tym...
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez motohelp » 2011 sty 04, Wt 10:26

marpit napisał(a):Wszędzie trąbią o zmianie VAT a dlaczego nic w mediach nie mówili że zmieniło się też pkwiu ?
Dobrze ze mam nie dużo książek bo roboty przy tym...

w rozporządzeniu o zmianie ustawy masz wszystko wyszczególnione łącznie z tabelami dla pkwiu ;)

A okres przejściowy dla księgarń z VAT 0% i 5% to jakiś koszmar normalnie!

Poprzednia stronaNastępna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości