Wersja 1.33
Re: Wersja 1.33
Seavolv napisał(a):A po co te całe zabawy z bazą itp, nie prościej ściągnąć bazę produktów do .csv i w open office edytować sobie ceny według prostego wzoru? 3 min i wszystko jest zmienione.
Nie czyta się forum, co ??? Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
radek170777 napisał(a):Seavolv napisał(a):A po co te całe zabawy z bazą itp, nie prościej ściągnąć bazę produktów do .csv i w open office edytować sobie ceny według prostego wzoru? 3 min i wszystko jest zmienione.
Nie czyta się forum, co ??? Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Przynajmniej tak samo myślimy
- Autor tematu
Właśnie napisałem że mam wersje młodszą od 1.12 czyli wersje sklepu nowszą niż 1.12 bo wykonaną później
A zadałem pytanie bo tematem tej dyskusji jest aktualizacja do wersji 1.33 . Nie pytam jak zmienić podatek z 22 % na 23 % bo o tym już było na tym forum gdzie indziej a mam problem z samą aktualizacją do wersji 1.33.
Zadaję pytanie z nadzieją że ktoś już rozwiązał taki problem jaki mam ja.
Pozdrawiam
A zadałem pytanie bo tematem tej dyskusji jest aktualizacja do wersji 1.33 . Nie pytam jak zmienić podatek z 22 % na 23 % bo o tym już było na tym forum gdzie indziej a mam problem z samą aktualizacją do wersji 1.33.
Zadaję pytanie z nadzieją że ktoś już rozwiązał taki problem jaki mam ja.
Pozdrawiam
akszurg napisał(a):Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/gruszka/domains/gruszka2005.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php on line 15
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/gruszka/domains/gruszka2005.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php on line 15
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/gruszka/domains/gruszka2005.pl/public_html/admin/tmp/szablon_graficzny.php on line 15
Odnoszę wrażenie iż jest to wina jakiegoś skryptu wstawionego przez użytkownika w szablon graficzny. Ale mogę nie mieć racji...
Problem już rozwiązany.
Niestety nie wiem co było przyczyną pomogła szybka interwencja działu technicznego z kqs.store.
Pozdrawiam
Niestety nie wiem co było przyczyną pomogła szybka interwencja działu technicznego z kqs.store.
Pozdrawiam
AurorA napisał(a):ArtDeco napisał(a):1. "aktualności, oddzielna strona dla każdej wiadomości" po instalacji wszystkie są na jednej stronie.
Myślałem że dotyczy to może nowych aktualności ale dla nich też nie działa![]()
ciągle po staremu
AurorA napisał(a):dodane masowe usuwanie z działu 'poczta wychodząca'
ja dostaje komunikat brak uprawnień a w PA mam zaznaczone wszystkie możliwe opcje
po wczorajszej aktualizacji wszystko ok
AurorA napisał(a):Czyli najlepszy byłby przycisk z elementami wyboru (np.: wielkość stawki dotychczasowej-> nowa stawka ; dla określonych grup towarów (wg. producenta, dostawcy, kategorii, itd.).
tak jak jest jest super tylko mogło by to objąć wszystkie stawki
wszystkie stawki pięknie zmienia
tak jak jest jest super tylko mogło by to objąć wszystkie stawki
Dokładnie, po co rozbijać to na kilka guziczków. Powinien być jeden zaktualizuj stawki.
Wcale nie super, bo:
Okresem przejściowym dla wprowadzenia stawki VAT 5% na książki jest styczeń-kwiecień.
Książki kupione do 31.12.2010 mogę do kwietnia sprzedawać z 0%.
Książki kupione po 31.12.2010 muszę sprzedawać z 5%.
Z tego wynika, że do kwietnia mam książki z 0% i z 5% jednocześnie.
Tak jak wspomniałem, zmiany stawek na pewno jeszcze będą i takie kombinacje zapewne pojawią się w różnych branżach...
zdzicho napisał(a):tak jak jest jest super tylko mogło by to objąć wszystkie stawkiDokładnie, po co rozbijać to na kilka guziczków. Powinien być jeden zaktualizuj stawki.
Wcale nie super, bo:
Okresem przejściowym dla wprowadzenia stawki VAT 5% na książki jest styczeń-kwiecień.
Książki kupione do 31.12.2010 mogę do kwietnia sprzedawać z 0%.
Książki kupione po 31.12.2010 muszę sprzedawać z 5%.
Z tego wynika, że do kwietnia mam książki z 0% i z 5% jednocześnie.
Tak jak wspomniałem, zmiany stawek na pewno jeszcze będą i takie kombinacje zapewne pojawią się w różnych branżach...
Czy używasz FV, paragony które drukuje sklep i wysyłasz do klienta? Jeżeli nie to zauważ że VAT nigdzie nie jest widoczny (podczas składania i przeglądania zamówienia) a więc sama zmiana w KQS na nic nie wpływa w tym przypadku oprócz tego że mamy lepsze samopoczucie że VAT został zmieniony a VAT tak naprawdę trzeba pilnować na kasie, bo jak sam wspomniałeś trzeba ręcznie pilnować czy ma być 0 czy 5% innej opcji ja nie widzę.
Jeżeli ktoś używa KQS do paragonów i ma księgarnie to życzę powodzenia
Wszędzie trąbią o zmianie VAT a dlaczego nic w mediach nie mówili że zmieniło się też pkwiu ?
Dobrze ze mam nie dużo książek bo roboty przy tym...
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
marpit napisał(a):Wszędzie trąbią o zmianie VAT a dlaczego nic w mediach nie mówili że zmieniło się też pkwiu ?
Dobrze ze mam nie dużo książek bo roboty przy tym...
w rozporządzeniu o zmianie ustawy masz wszystko wyszczególnione łącznie z tabelami dla pkwiu
A okres przejściowy dla księgarń z VAT 0% i 5% to jakiś koszmar normalnie!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości