Tylko wersja angielska, niemiecka...etc.

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

Tylko wersja angielska, niemiecka...etc.

przez redblue » 2010 paź 19, Wt 00:01

Witam,
Proszę o podpowiedź, czy w KQS jest mozliwe wprowadzenie tylko wersji obcojęzycznych ? Czyli de facto wykasowanie polskiej. Przeszukiwałem tematy, ale wiem jedynie tyle, że można dodać kolejne wersje językowe poprzez dodanie przetłumaczonych plików tekstowych . Tylko, czy jest możliwe pominięcie języka polskiego ?

Autor tematu
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy

Re: Tylko wersja angielska, niemiecka...etc.

przez redvan » 2010 paź 19, Wt 07:15

nie da sie
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez marpit » 2010 paź 19, Wt 07:52

redvan napisał(a):nie da sie

Dlaczego? Nie wystarczy podmiana pliku językowego na angielski? To tak w uproszczeniu bo wiadomo że można oddzielić poszczególne linie jako sklep i PA
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez redvan » 2010 paź 20, Śr 12:43

marpit napisał(a):
redvan napisał(a):nie da sie

Dlaczego? Nie wystarczy podmiana pliku językowego na angielski? To tak w uproszczeniu bo wiadomo że można oddzielić poszczególne linie jako sklep i PA

pliki angielskie nie sa doskonale w 100% - nie wiem jak w najnowszej wersji 1.32 , ale z tego co pamietam to w poprzednich wersjach widzialem niedoskonalosci . Wiec moze ktos sprobuje zamienic plik standard.php z english.php i zobaczyc czy wszystko jest tlumaczone ( kompletnie wszystko ) z testowym produktem, atrybutami, cechami, e-mailingiem itp.
Moderator Witryny

przez medievalcraft » 2012 paź 15, Pn 11:21

Witam!
Czy w ciągu dwóch lat coś się zmieniło? Nadal nie można mieć języka angielskiego jako język główny?
Zależy mi aby na stronie funkcjonował tylko język angielski.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam

przez redvan » 2012 paź 16, Wt 11:58

plik english.php ( z pliki_zrodlowe/pliki_jezykowe/source ) zmien na standard.php - wczesniej wykasuj plik standard.php ( zrob sobie kopie )

Nastepnie przeklikaj sklep czy gdzies masz polskie słówka - jesli gdzies jest to wyszukaj w szablonie graficznym i zmien na anglojezyczna nazwe.
Moderator Witryny

przez areczek » 2012 paź 30, Wt 08:58

według mnie problem może pojawić się w wyszukiwarce lub/i w koszyku/etapach realizacji zamówienia ... ponieważ w KQS tłumaczenie (wersja językowa) zależna jest od zmiennej w sesji $lang ... podmieniając tylko tłumaczenia nie ingerujemy w wartość zmiennej z językiem w sesji przez co w niektórych miejscach KQS może wyświetlać polskie komunikaty - jak to się mówi ... trza by to było przetestować ;p

Otrzymał podziękowań: 10 razy

przez sebp » 2012 paź 30, Wt 09:54

Do wersji 3.5 nie działa wyszukiwanie po nazwach produktów z dodatkowych języków.
Dodatkowe problemy mogą pojawiać się przy wyborze formy przesyłki gdzie nazwa jest tylko w głównym języku.
Następna sprawa to formy płatności gdzie w przypadku karty kredytowej i payu dostępne są tylko po polsku i brak możliwości edycji.
Nastepne problemy mogą pojawić się w komunikatach email - nie wszystkie mają możliwość wprowadzenia dodatkowego języka.
Jest jeszcze sporo miejsc z dziurami w obsłudze zagranicznych klientów.

Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez MK0304 » 2013 cze 02, N 19:50

Witam,
ja na razie mam wersję sklepu angielską i polską z tym że angielska jako główna i zamieniłem pliki tak jak pisze redvan ale mam też kilka miejsc które normalnie wpisałem po angielsku w "szablon graficzny" i jak zmieniam wersję na polski to te słowa oczywiście się nie zmieniają.
Czy jest jakaś możliwość zrobić coś takiego w KQSie ? Można dopisać coś do tych plików standard.php i np English.php
Pozdrawiam

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości