Błędy w KQS.store
Re: Błędy w KQS.store
moksienciuk napisał(a):
Kolejny bug: prawy bok ramki wyboru waluty zawsze wystaje o dwa piksele z całości okna.
Może coś w ustawieniach Ci się pozmieniało i akurat rozszerzyło.
- Podziękował : 0 razy
- Otrzymał podziękowań: 0 razy
moksienciuk napisał(a):Poprzedni problem udaje się rozwiązać wgrywając plik ręcznie.
Kolejny bug: prawy bok ramki wyboru waluty zawsze wystaje o dwa piksele z całości okna.
Proponuje wprowadzić prawidłowe oznaczenia walut wg tabeli Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się (możliwe że jest tam za mało pola na długie wyrazy i rozwala).
- Moderator Witryny
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
MK0304 napisał(a):moksienciuk napisał(a):
Może coś w ustawieniach Ci się pozmieniało i akurat rozszerzyło.
W sklepie testowym jest tak samo: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
marpit napisał(a):moksienciuk napisał(a):Poprzedni problem udaje się rozwiązać wgrywając plik ręcznie.
Proponuje wprowadzić prawidłowe oznaczenia walut wg tabeli Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się (możliwe że jest tam za mało pola na długie wyrazy i rozwala).
Skróciłem do dolara i funta, ale było to samo, więc wróciłem do prawidłowych z tabeli powyżej.
A tak przy okazji - uważam, że sklep KQS jest bardzo dobry.
Kolejny bug: linki wklejane do Facebooka ze sklepu KQS są nieprawidłowo odczytywane przez Facebooka i w gruncie rzeczy prowadzą do strony głównej sklepu, a nie poszczególnych produktów.
Dokładniej mówiąc Facebook nie radzi sobie ze znakiem zapytania w linku.
Opcja: "Włącz odnośniki .html (wymaga aktywnego mod_rewrite)" rozwiązuje problem.
Jak dla mnie to BUG FaceBooka a nie KQSa ... popatrzcie ile stron ma znak zapytania w urlu ... to FaceBook powinien coś z tym zrobić 
-

- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Witam
Mam problem z kosztami wysyłki poczta polską. Od paru dni (przed aktualizacją) wychodziły dziwne kwoty: np 16.71zl lub 25,01zl
Aktualizacja do 1.32 nie rozwiązała problemu.
Co może być przyczyną?
Sprawdziłem zakładkę "wysyłka", ale nic nie dało się zmienić.
Adres sklepu: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Z góry dziękuję za wszelkie propozycję rozwiązania tego błędu.
Mam problem z kosztami wysyłki poczta polską. Od paru dni (przed aktualizacją) wychodziły dziwne kwoty: np 16.71zl lub 25,01zl
Aktualizacja do 1.32 nie rozwiązała problemu.
Co może być przyczyną?
Sprawdziłem zakładkę "wysyłka", ale nic nie dało się zmienić.
Adres sklepu: Odnośnik widoczny tylko dla zalogowanych użytkowników - Zarejestruj się
Z góry dziękuję za wszelkie propozycję rozwiązania tego błędu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość