niewidoczna cena - jak ustawic zeby nie bylo ceny

Wszystko na temat konfiguracji sklepu internetowego opartego o skrypt KQS.store

niewidoczna cena - jak ustawic zeby nie bylo ceny

przez luga » 2010 lip 06, Wt 14:58

Witam,
Cz jest mozliwosc nie podawania ceny produktu? Dla czesci produktow zalezy mi zeby nie bylo w ogole widocznej ceny.
Z gory dzieki za info
Pozdr
Lukasz
luga

Autor tematu

Re: niewidoczna cena - jak ustawic zeby nie bylo ceny

przez redvan » 2010 lip 07, Śr 16:53

jak masz cos bezcennego to biore wszystko. Napisz gdzie podstawic TIRA i czy musze skladac zamowienie przez sklep ;)
Moderator Witryny

Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

przez kinomaniak » 2010 sie 01, N 14:42

Z tego co wiem to: ustawienia,konfiguracja,cena widoczna tylko dla zarejestrowanych. Jednak wtedy nie widać wszystkich cen przed zalogowaniem.

Otrzymał podziękowań: 0 razy

przez crn » 2010 sie 07, So 12:15

Przydała by się taka opcja. Np. opcja zaznaczenia "nie wyświetlaj ceny" w edycji produktu.
Inne opcji się doczekałem więc i ta może się pojawi :)

przez tofif » 2010 sie 09, Pn 23:53

ja juz 2 lata czekam na to i sie nie doczekalem :D tzn aby zamiast ceny mozna bylo wstawic slowo np. brak towaru :D

Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

przez marpit » 2010 sie 10, Wt 14:08

Jak można sprzedawać coś co nie nie jest nic warte? Klient przeglądający oferty na 100% chce wiedzieć ile musi zapłacić a nie dzwonić czy pytać. Ja takie oferty omijam z daleka.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez tcserwis » 2010 wrz 04, So 20:56

marpit napisał(a):Jak można sprzedawać coś co nie nie jest nic warte? Klient przeglądający oferty na 100% chce wiedzieć ile musi zapłacić a nie dzwonić czy pytać. Ja takie oferty omijam z daleka.

Tu nie do końca o to chodzi że nic nie warte.

Podam przykład z mojej branży.

Mam w ofercie alarmy i sterowniki które można sobie samodzielnie zamontować w aucie czyli dostępne dla wszystkich. Mam też autoalarmy bardzo skomplikowane w montażu przy których zamiast ceny mógłby być tekst: "Tylko dla autoryzowanych warsztatów" czyli dla wybranych klientów.
Dlaczego cena niewidoczna? A dlatego że są sprzedawane wraz z montażem i cena samego alarmu nie musi być jawna.

przez marpit » 2010 wrz 05, N 08:04

tcserwis napisał(a):
marpit napisał(a):Jak można sprzedawać coś co nie nie jest nic warte? Klient przeglądający oferty na 100% chce wiedzieć ile musi zapłacić a nie dzwonić czy pytać. Ja takie oferty omijam z daleka.

Tu nie do końca o to chodzi że nic nie warte.

Podam przykład z mojej branży.

Mam w ofercie alarmy i sterowniki które można sobie samodzielnie zamontować w aucie czyli dostępne dla wszystkich. Mam też autoalarmy bardzo skomplikowane w montażu przy których zamiast ceny mógłby być tekst: "Tylko dla autoryzowanych warsztatów" czyli dla wybranych klientów.
Dlaczego cena niewidoczna? A dlatego że są sprzedawane wraz z montażem i cena samego alarmu nie musi być jawna.

Jakoś mnie to nie przekonuje. Dlaczego niby ten tekst ma być w miejscu ceny? Opisz dokładnie produkt dla kogo on jest i co zawiera. Podaj cenę z montażem. Znając życie to montaż kosztuje "ile się powie" więc może być problem z atrakcyjnością ceny końcowej, ale to nie oznacza że nie powinno jej być.

A ja podam przykład z wczoraj. Klientka pisze do mnie czemu to kosztuje 180 zł skoro na stronie jest za 1 zł? Okazało się, że w jednej z porównywarek cena jest właśnie 1 zł. Czemu? Hm... I oczywiście chce kupić za cenę którą widzi...
Co będzie jak Twoje alarmy będą bez ceny i klienci będą pytali czy to gratisy albo czy to naprawdę nic nie kosztuje? Jak widzisz życie pokazuje, że są tacy klienci którzy tak uważają.
Moderator Witryny

Otrzymał podziękowań: 2 razy

przez tcserwis » 2010 wrz 05, N 13:22

Ale nigdzie nie ma być Cena = 0,00 zł
Po prostu zamiast ceny tekst np. "Tylko dla autoryzowanych warsztatów"

Dlaczego nie może być ceny wraz z montażem? Z dwóch powodów:
1. Bo to nie ja montuję i warsztaty montujące same określają cenę montażu.
2. Bo cena montażu może być uzależniona od modelu auta. Np. w volkswagenie podłącza się kilka przewodów i działa a np. w fordzie jest rzeźba na cały dzień by to podłączyć.

Ja osobiście się nie upieram że tego typu opcja jest mi potrzebna w sklepie ale są strony (sklepy) gdzie tak jest i ma to uzasadnienie.

Następna strona

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości